Як захистити своі виборчі права

- 07.02.2010 11:18
Як захистити своі виборчі права

У разі допущених при складанні списку виборців помилок (відсутність виборця у списках, неправильне написання, або виключення зі списку виборців, наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися) виборець має право подати скаргу.

До дня голосування скарга мала бути подана не пізніше 24:00 суботи, 6 лютого. В день голосування скарги приймаються не пізніше 20:00 неділі, 7 лютого, а з уточнення списку виборців - не пізніше 19:00 цього ж дня.

Скарга виборця має бути розглянута протягом двох днів, а скарга, подана в день голосування - невідкладно, але не пізніше 19:00 неділі.

Скарга подається виборцем особисто в письмовій формі і повинна бути написана відповідно до правил. Неправильно оформлена скарга повертається заявнику не пізніше наступного дня, а скарга, подана напередодні дня голосування або в день голосування - негайно.

Скарга, що подається до виборчої комісії або суду, повинна містити:

- Назву виборчої комісії або суду, до яких вона подається;
- Прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання громадянина України - заявника скарги;
- Назву суб'єкта оскарження та його поштову адресу;
- Суть питання;
- Виклад обставин та докази, якими заявник обґрунтовує свої вимоги;
- Чітко сформульовані вимоги;
- Перелік доданих документів;
- Підпис автора скарги і дату підписання.

Дільнична виборча комісія зобов'язана зареєструвати скаргу виборця.

Голова дільничної виборчої комісії зобов'язаний негайно провести попередній розгляд скарги і винести резолюцію: повернути для дооформлення, розглянути на засіданні комісії або відмовити в прийомі скарги.

Розгляд скарги щодо включення виборця до списку здійснюється на засіданні дільничної виборчої комісії. На засіданні не допускається присутність сторонніх осіб.

Комісія встановлює право голосу виборця і місце його реєстрації, уточнює виборчу адресу виборця шляхом звернення по телефону до органу ведення Державного реєстру виборців, після чого відповідь фіксується письмовій довідкою.

На підставі отриманих даних дільнична виборча комісія приймає рішення про включення (невключення) виборця до списку.

У день повторного голосування на виборах Президента голова та секретар дільничної виборчої комісії виправляють неточності та технічні описки у списку виборців - неправильне написання прізвища, імені, по батькові, дати народження, адреси виборця. Це відбувається в тому випадку, якщо, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку внесено саме того виборця, який прибув на виборчу дільницю для голосування.

Зазначені виправлення засвідчуються підписом голови та секретаря дільничної виборчої комісії.

Источник


Ключові слова: как захистити свій голос

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини