На Буковині підприємець допомогав вагітним стати підприємцями- заробив 1,5 мільйона

- 02.02.2010 07:05
На Буковині підприємець допомогав вагітним стати підприємцями- заробив 1,5 мільйона


На Буковині підприємець «заробив» на вагітних жінках 1,5 мільйона

Як повідомили Платиновій Буковині у СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернiвецькiй областi в ході оперативно-розшукових заходів задокументували факти злочинної діяльності групи осіб, які впродовж 2006-2009 років надавали фіктивні документи до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в області.

Встановлено, що 33-річний приватний підприємець через працівників медичних установ підшукував непрацюючих вагітних жінок на 26-28 тижнях вагітності, яких схиляв до отримання шахрайським шляхом із держбюджету кошти в якості допомоги по вагітності та пологах. Внаслідок цих шахрайських дій сума незаконно отриманої «допомоги по вагітності та пологах» склала 1,5 мільйона гривень.

Свій злочинний намір він реалізовував за наступною схемою: отримав від підібраних ним жінок доручення на право вчиняти від їх імені будь-які дії та представляти інтереси останніх, які були посвідчені нотаріусом, підприємець в свою чергу зареєстрував підібраних ним жінок в якості приватних підприємців, а в подальшому для присвоєння їм статусу суб’єктів соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, - зареєстрував їх як застрахованих осіб у виконавчих дирекціях Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України в Чернівецькій області.

У подальшому, з метою нарахування в майбутньому Фондом соціального страхування допомоги по вагітності та пологах у великих сумах від імені вищевказаних громадянок подав у районні ДПІ декларації про доходи, в які вносив дані про нібито отримані в результаті торгівельної діяльності доходи у суттєвих розмірах. На підставі вказаних декларацій чоловік одержав із зазначених органів податкової інспекції довідки про вищевказані задекларовані суми чистих доходів та подав їх до відповідних районних та міжрайонних виконавчих дирекцій фонду, де згідно даних про доходи працівниками фонду були нараховані матеріальні допомоги по вагітності і пологах у великих розмірах. Вказані матеріальні допомоги у зазначені дати чернівчанин отримував особисто, діючи на підставі довіреностей, тим самим заволодівши шахрайським шляхом коштами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України в Чернівецькій області у великих розмірах.

20 січня цього року слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області стосовно приватного підприємця порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст.358 КК України. Останнього в порядку ст.115 КПК України затримано та поміщено в ІТТ УМВС України в Чернівецькій області.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання затриманого, а також його службового приміщення, було вилучено справи приватних підприємців, банківські картки, чеки та рахунки. Також було вилучено три системні блоки, на яких міститься інформація, яка підтверджує злочинну діяльність останнього.

З метою відшкодування завданих збитків, накладено арешт на майно, яке належить затриманому.

Наразі вживаються заходи щодо порушення кримінальної справи стосовно інших учасників злочинної групи, а також їхнього арешту.

Створено оперативно-слідчу групу із числа працівників УДСБЕЗ УМВС України у Чернівецькій області та СУ УМВС України в Чернівецькій області. У межах розслідування кримінальної справи вживаються заходи щодо документування додаткових епізодів протиправної діяльності фігурантів. Вживаються заходи для відшкодування завданих збитків. Проводиться розслідування.


Ключові слова: нарахування вагітним приватним підприємцям

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини