В морози - модельне взуття у шафу, на ноги щось неслизьке і тепле

- 24.01.2010 12:18
В морози - модельне взуття  у шафу, на ноги щось неслизьке і тепле

Синоптики кажуть про небувалий за тридцять з лишнім років антициклон над усією північною та центральною частиною Євразії. Україна також у його полоні. На півдні та в теплому Криму до десяти морозу, сильні пориви вітру і дуже сніжно.

Семибальний шторм на Азовському морі затопив бази відпочинку в Кирилівці. На Кіровоградщині та Хмельниччині через негоду скасували рух деяких рейсових автобусів. Майже сто автомобілів застрягли у кучугурах між Херсоном і Миколаєвом. У Криму та на Житомирщині відімкнули електрику. У Гідрометцентрі кажуть: буде ще холодніше.

Валентина Лащенко, провідний синоптик Укргідрометцентру: « Місцями до 27 – в західних та північних областях. Тобто найхолоднішими будуть ці регіони, особливо Прикарпаття. І якраз найнижча температура поки за тими оцінками, які в нас є – це припадає на найближчі вихідні і початок наступного тижня.»

У Дніпропетровську після сильних снігопадів готуються до мінус 25. Уже нині комунальна техніка ледь справляється із заметами. Чистити обіцяють і вночі, та це буде складно. По-перше, довжелезні черги автомобілів, по-друге, піщана суміш при сильних морозах безсила. Мер попросив автомобілістів не виїжджати на вулиці. Не радить гуляти дітям та пенсіонерам.

Іван Куліченко, міський голова Дніпропетровська: «Просим людей пожилого возраста не выходит на улицу при минус 20-25. Хоть готовим лечебные учреждения, но лучше не обмораживаться. Родителям не оставлять малолетних детей на улице без присмотра. При такой низкой температуре не до игр»

Тримати дітей удома радять і в київських школах. Мороз тут помірний, та вулиць ніхто не чистить. Центральні магістралі ще працюють, вночі комунальники посипають їх сіллю та піском, а от у дворах – суцільна ковзанка.

Мешканець Києва: «Оце вже в цьому році раз 5 впав, причому, вчора так сильно, на одному і тому ж місці – і все згадую мера нашого і все думаю: мабуть, у космосі снігу немає.»

Модельне взуття – у шафу – на ноги щось неслизьке і тепле. У холод лікарі радять особливо піклуватися про руки та ноги. Відігріватися поступово –і ні в якому разі не опускати руки в теплу воду та не розтирати спиртом.

Володимир Циганков, лікар-камбустіолог Київської міської клінічної лікарні №2: «Обморожение – для этого не нужны низкие температуры ниже 15-20 градусов. Даже при определенных условиях – высокая влажность, промокшие ноги, обморожение, тяжелое обморожение особенно стоп в таких случаях можна получить даже при плюсовой температуре до четырех градусов тепла.»

Нині в лікарнях з діагнозом обмороження та переохолодження – 2 тисячі людей. А 236 померли. Та Гідрометцентр заспокоює: до кінця місяця в Україні потеплішає.

Джерело: www.politarena.org.ua


Ключові слова: що робити в мороз правила поведінки на морозі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини