25 січня - Тетянин день 2010. Історія. Традиції святкування. Прикмети

- 24.01.2010 11:02
25 січня - Тетянин день 2010. Історія. Традиції святкування. Прикмети

25 січня - Тетянин день, день покровительки всіх студентів - свято, яке любить і відзначає будь-який студент, що поважає себе. Тетянин день - свято молодості, свято всіх тих, хто зберігає в душі вогонь творчості, жагу знань, пошуку і відкриттів.  За православним календарем сьогодні День святої мучениці Татіани. Вже декілька століть святу Тетяну студенти вважають своєю покровителькою. Традиція дійшла до наших часів з 1755 року. У вісімнадцятому-дев"ятнадцятому сторіччі святкування Дня студента у Тетянин день набуло особливого розмаху. Студенти влаштовували масштабні гуляння, і навіть поліцейські дивились на їхні витівки крізь пальці. День святої Тетяни і сьогодні залишається одним з найулюбленіших студентських свят.

Цього дня вгадували літню погоду: якщо на Тетяну іде сніг - літо буде мокрим, на Тетяну прогляне сонечко - рано прилетять птахи.

З легендарної історії:

Давня легенда передає нам події того часу. Свята мучениця Тетяна народилася в античному Римі в ІІІ столітті нашої ери в заможній родині. На той час у Римі усі поклонялися своїм богам-ідолам: Юпітеру, Юноні, Мінерві, Афіні… Але в міру наростання загальної кризи Римської імперії, наступає і криза традиційної релігії. Тодішні правителі всіма силами старалися зберегти старі традиції вірування, тому Християнство на той час всюди переслідувалося і жорстоко каралося.

Батько святої Тетяни був таємним християнином і виховав свою дочку у християнській вірі. Коли Тетяна стала повнолітньою, вона вирішила жити в цнотливості і вірно служити Христу. Вірою до правдивого Бога вона дослужилася до сану диякониси - відвідувала і доглядала хворих жінок, у готуванні їх до хрещення тощо. І Христос Бог вінчав наречену Свою мученицьким вінцем .

Після вбивства своїми ж солдатами царя Антонія Геліогабала, до влади було зведено 16-ти літнього Олександра Севира. І хоча його мати була християнка по імені Маммея; Олександр в той же час продовжував служити римським богам-ідолам.

У зв’язку з неповноліттям нового царя, в перші роки його правління влада перебувала майже винятково в руках радників. Головним серед них був міський єпарх, знаменитий юрист й префект Преторії Ульпіан. А префект був дуже жорстокий вдачею й великий ворог християн.

Ці радники від імені юного царя управляли всім. Вони ж і розіслали всюди веління, щоб галілеян (так називали християн) усюди примушувати поклонятися римським богам, загрожуючи їм у випадку непокори лютими мученнями й навіть смертю.

Ось тоді і схопили святу Тетяну. Її дуже сильно і довго катували, примушуючи зректися віри. Але щоразу вона зцілялася, так як завжди біля неї, в зареві небесного сяйва, були чотири ангели. Близько тижня мучителі примушували святу діву відректися від свого Бога. Але усі її мучителі або переходили в християнську віру, або отримували такі ж муки, які наносили віруючій.

Суддя, не знаючи, що ще зробити з нею, виніс їй смертний вирок, і свята Тетяна була усічена мечем. Разом з нею стратили батька її, тому що довідалися , що й він християнин. Спочатку мучителі позбавили його почесного звання, відняли в нього весь його маєток. Засуджений на смерть, він умер від меча разом зі своєю дочкою за ім'я Христове.

Доставка квітів та подарунків  у Чернівцях


Ключові слова: Тетянин день 2010

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини