Що таке фішинг-атака. Як не стати жертвою хакерів у пошті

- 17.01.2010 10:48
Що таке фішинг-атака. Як не стати жертвою хакерів у пошті

Щодня мільйони людей отримують "термінові" повідомлення з проханням вжити негайних заходів, щоб запобігти катастрофі. "Наш банк вводить нову систему безпеки. Негайно поновіть інформацію, інакше доступ до вашого облікового запису буде відключений" або "Ми не можемо перевірити вашу платіжну інформацію. Натисніть тут, щоб оновити свій рахунок".

Натиснувши на посилання в такому листі, користувач бачить знайому веб-сторінку, яку він відвідував раніше. Оскільки сторінка виглядає знайомою, користувач вводить на сайті своє ім'я, пароль або іншу конфіденційну інформацію. Таким чином, сторонні особи отримують всі необхідну інформацію для злому профілю, крадіжки грошових коштів, відкриття нової кредитної лінії та інше. Так користувач стає жертвою фішинг-атаки.

Концепція такої атаки проста: зловмисник маскується під знайому вам організацію в спробі виманити особисту (конфіденційну) інформацію. Так звані "фішери" можуть маскуватися під будь-якого відправника: банк, Google AdWords, сервіс онлайн-платежів і навіть уряд! І хоча деякі з таких нападів можна розпізнати неозброєним оком, багато з них є складними і добре побудованими схемами. Так, підроблені листи від "Вашого банку" можуть виглядати цілком реалістично, фіктивні cторінки входу в обліковий запис зазвичай здаються абсолютно справжніми.

Добра новина в тому, що ви можете уникнути фішинг-атаки, дотримуючись кількох простих правил:
- Не відповідайте на повідомлення, в яких вас просять повідомити особисту або фінансову інформацію або відомості про обліковий запис. Не натискайте на посилання в такому листі.
- Уважно перевіряйте заголовки повідомлень. Адреси в полях "Від" і "Зворотна адреса" повинні посилатися на одне і те ж джерело.
- Замість того, щоб натискати на посилання в тілі листа, набирайте адресу вручну в своєму браузері або користуйтесь закладками.
- Якщо ви знаходитесь на захищеній веб-сторінці, URL-адреса повинна починатися з "https", а також у вікні браузера має відображатися значок замка.
- Вчасно оновлюйте антивірусне програмне забезпечення, засоби захисту від шпигунського ПЗ, браузер, системи безпеки і регулярно виконуйте перевірку комп'ютера.
- Регулярно перевіряйте свої облікові записи на предмет несанкціонованих дій.
- Використовуйте браузер з фільтром проти фішинг-атак (Firefox, Internet Explorer або Opera).

Все звучить досить просто, чи не так? Основна порада: якщо хтось просить вас поділитися своєю особистою інформацією онлайн, уважно обміркуйте таке прохання. Це допоможе вам зберегти безпеку в мережі, а також вивести фішерів з бізнесу.

Еще по теме:

Оговорка немецкого телеведущего стала хитом.Выражение"фистинг-атака" входит в обиход у интернет сообщества



Джерело: /google-ukraine-blog.blogspot.com


Ключові слова: ішинг атака

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини