Анатолій Гриценко: Техогляд автомобілів треба відмінити

- 14.01.2010 19:02
Анатолій Гриценко: Техогляд автомобілів треба відмінити

«Папірець про державний техогляд автотранспорту жодним чином з технічної точки зору не гарантує, що машина буде справна протягом двох років дії талону», - заявив у Львові кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко.

Він переконаний, що техогляд приватного автотранспорту державною автоінспекцією - це загальнонаціональний обман, корупція та побори у мільярдних обсягах, навіть якщо його пройдено чесно.

«Цю дурницю, цей абсурд треба ліквідувати», - зазначив Гриценко.

Кандидат в Президенти нагадав, що ще у лютому минулого року вносив на розгляд Верховної Ради законопроект №4014 щодо часткової відміни техогляду автівок. Тоді за нього не проголосували БЮТ та група Юрія Луценка.

«На жаль, для 10 тисяч офіцерів ДАІ техогляд – це корито для годування, яке захищають міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та уряд», - розповів він.

Гриценко наголосив, що припинить знущання над 9 мільйонами водіїв, яких принижують при проходженні техогляду. Для цього у серпні минулого року він вніс законопроект вже про повне скасування державного техогляду приватного автотранспорту №5066.

«Водій буде сам відповідати за технічний стан свого автомобіля, як робить це і зараз», - підкреслив кандидат в Президенти.

Підтвердити, що техогляд є нічим іншим як обманом, за словами Гриценка, допомогла акція, яку у Львові провели активісти Всеукраїнської громадської організації «Громадянська позиція». Ними був придбаний Запорожець, який не міг навіть самостійно виїхати з гаражу. Однак, отримати талон техогляду для цієї автівки на наступні два роки вдалося, навіть враховуючи те, що двигун Запорожця лежав на задньому сидінні.

«Цей запорожець зараз стоїть у Львові на проспекті Шевченка як пам’ятник нашій корупційній системі техогляду приватного автотранспорту. З цим же успіхом можна було б на станцію ТО та в ДАІ привести кнура, віслюка або кого-завгодно і отримати талончик», - зазначив кандидат в Президенти.

Відміна техогляду, яку пропонує Гриценко, на його думку, є прикладом позбавлення держави хабароємних функцій.

«По всій законодавчій системі треба пройтися граблями, щоб позбавити чиновника права та можливостей приймати ті чи інші рішення за хабарі та зловживання», - наголосив кандидат в Президенти.

Джерело: www.grytsenko.com.ua


Ключові слова: техосмотр надо отменить

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини