Індивідуальне опалення в Чернівцях

- 28.12.2009 19:42
Індивідуальне опалення в Чернівцях


Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22 листопада 2005р. №4 затверджено Порядок відключення окремих приміщень від централізованого теплопостачання. Цим Порядком визначена процедура відключення окремих квартир від мереж централізованого опалення. Відповідно до п.1.2. цього Порядку дозвіл на виконання таких робіт надає міжвідомча комісія з розгляду цих питань, яка створюється органом місцевого самоврядування або органом виконавчої влади.

Тому, рішенням виконкому міської ради від 27.06.2006р. № 197/5 затверджено Порядок відключення приміщень від мереж централізованого теплопостачання, влаштування систем індивідуального теплопостачання, склад комісії при виконавчому комітеті міської ради з цього питання.

Пунктом 3 цього рішення визначено перелік житлових будинків, в яких забороняється відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води і влаштування в них індивідуального опалення до затвердження перспективного плану розвитку системи централізованого теплопостачання в м. Чернівцях та отримання нормативного документу щодо порядку проведення розрахунків розсіювання шкідливих речовин димових газів в атмосферному повітрі.

Відключення від мереж централізованого теплопостачання можливо за умови рішення загальних зборів мешканців щодо влаштування у всіх квартирах будинку індивідуального опалення з виготовленням проектної документації на реконструкцію мереж газопостачання і відведення від газових котлів продуктів згорання.

Дозвіл на індивідуальне опалення – тільки через міжвідомчу комісію

З метою забезпечення безпечного теплопостачання окремих приміщень в житлових будинках м. Чернівців, згідно з наданими чинним законодавством повноваженнями, виконавчим комітетом Чернівецької міської ради, 27.06.2006 року прийняте рішення №197/5 “Про порядок відключення приміщень від мереж централізованого опалення, влаштування систем індивідуального теплопостачання, склад комісії при виконавчому комітеті міської ради з цього питання, визнання таким, що втратило чинність рішення від 09.03.2004 р. №189/5 з цих питань”.
Цим рішенням затверджено Порядок відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, процедура надання дозволу на влаштування та приймання в експлуатацію системи автономного теплопостачання в м. Чернівцях.
Для вирішення питання відключення окремих приміщень (квартира, нежиле приміщення) житлового будинку від мереж централізованого опалення власнику (орендарю) приміщення необхідно звернутись з заявою до міжвідомчої комісії з розгляду питань відключення приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення, в якій має зазначити причини відключення.
За наслідками розгляду заяви та представлених матеріалів комісія приймає рішення, з врахуванням плану перспективного розвитку систем централізованого теплопостачання в м. Чернівцях, існуючий стан мереж та електрозабезпечення мікрорайонів міста.
На підставі рішення комісії заявник звертається для отримання технічних умов по розробці проекту індивідуального опалення в теплопостачальну організацію і ВАТ «Чернівцігаз».
Таким чином, єдиним дозвільним документом для відключення від системи теплопостачання є рішення комісії при виконавчому комітеті про надання дозволу на влаштування автономного опалення.
Без такого дозволу ВАТ «Чернівцігаз» не має права розробляти технічні умови та приймати готовий об`єкт індивідуального теплопостачання в експлуатацію.
Проте, всупереч вимогам чинного законодавства, ВАТ «Чернівцігаз» за заявою зацікавлених осіб розробляє такі технічні умови та приймає готові об`єкти в експлуатацію.
Органами місцевого самоврядування у червні-серпні 2006р. направлено листи-попередження на адресу вказаної організації в вимогою припинити правопорушення.
Також, 21.09.2007 р. ухвалою Господарського суду Чернівецької області порушено справу за адміністративним позовом виконавчого комітету Чернівецької міської ради до ВАТ «Чернівцігаз» про зобов`язання останнього дотримуватись вимог локального регуляторного акту шляхом припинення видачі документації на влаштування індивідуального опалення за відсутності дозволу постійно діючої міжвідомчої комісії при виконавчому комітеті міської ради.
Отже, влаштування індивідуального опалення без дотримання вище згаданого порядку є незаконною.
Зауважуємо, що жодного права самовільно проводити відключення від системи централізованого теплопостачання у споживачів немає. Якщо таке відключення буде здійснено, та такі дії матимуть усі ознаки кримінального правопорушення – самоправства, тобто самовільного, всупереч установленому законом порядку, вчинення протиправних дій. Відповідно до статті 356 Кримінального кодексу України самоправство карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850 гривень) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців. Тобто за неправомірні дії доведеться нести відповідальність, і відповідальність ця – кримінальна.
На сьогоднішній день прокуратурою м. Чернівців проводяться перевірки щодо влаштування автономного опалення мешканцями міста всупереч чинному законодавству. За матеріалами перевірки прокуратури будуть подані позовні заяви до винних осіб про порушення ними вимог чинного законодавства і вимогою усунення таких порушень.
Враховуючи вищевикладене, для запобігання виникнення конфліктних ситуацій та виснажливих судових процесів, які вимагають значних коштів при відключенні від системи централізованого теплопостачання мешканцям необхідно звертатись за відповідним дозволом до міжвідомчої комісії з розгляду питань відключення приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради, що знаходиться за адресою: 58002, м. Чернівці, Центральна площа, 1. Додаткову інформацію можна отримати за тел. 52-35-61, 52-20-83.


Ключові слова: опалення Чернівці отопление Черновцы

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини