Мешканці 36-ти квартирного будинку у м. Чернівці домоглися повного відключення від системи опалення

- 19.12.2008 12:54
Мешканці 36-ти квартирного будинку у м. Чернівці домоглися повного відключення від системи опалення

Це краще, ніж платити за холодні батарей, однак щоб отримати дозвіл, треба бути наполегливим  

Дозвіл на відключення квартир від мереж централізованого опалення і влаштування систем індивідуального (автономного) теплопостачання надано мешканцям 36-ти квартирного будинку на пр. Незалежності,112.

Відповідальними особами з відключення квартир від мереж централізованого опалення і влаштування автономного опалення у цьому будинку визначено трьох громадян, які є власниками квартир №5, 8 та 9. Вони мають до 1 квітня цього року отримати єдині технічні умови у ЧФ ДП «Укргазмережі» та МКП «Чернівцітеплокомуненерго» і виготовити технічну документацію на улаштування індивідуального (автономного)опалення у всіх квартирах будинку.

Роботи з облаштування автономного опалення у будинку мають бути проведені в міжопалювальний період з 1 травня до 1 вересня 2009 року.

Відключення будинку від централізованого теплопостачання буде проведено лише після приймання в експлуатацію системи індивідуального (автономного) опалення будинку.

Відповідно до нормативних актів Кабміну та затвердженого міськвиконкомом Порядку висновок щодо можливості влаштування індивідуального опалення надається міжвідомчою комісією лише окремим будинкам за наявності протоколу загальних зборів мешканців, де заявлено згоду на такі дії усіх власників квартир у цьому будинку. При облаштуванні автономного опалення обов’язковою умовою є забезпечення обігріву підвальних приміщень та інших місць загального користування, де проходять інженерні мережі, у першу чергу водопостачання та водовідведення. Облаштування автономного опалення мешканці будинку здійснюють власним коштом за технічними умовами, наданими теплопостачальною організацією та ЧФ ДП «Укргазмережі» (у випадку встановлення газового обладнання) або міськрЕМ (у випадку встановлення електрообладнання). Наявність цих технічних умов є обов’язковою при виготовленні проектної документації.

Отримання технічних умов на влаштування індивідуального (автономного) теплопостачання окремого житлового будинку може виконуватись безпосередньо ініціативною групою чи уповноваженою особою або відповідно до договору проектною або проектно-монтажною організацією.

Проект індивідуального (автономного) теплопостачання і відключення будинку від мереж централізованого опалення виконує проектна або проектно-монтажна організація, яка має відповідну ліцензію на виконання таких робіт, на підставі договору із замовником. Відключення будинку від мереж централізованого опалення та будівельно-монтажні роботи з влаштування системи індивідуального (автономного) теплопостачання виконуються спеціалізованою монтажно-будівельною організацією, що має відповідну ліцензію і реалізує проект.

Приймання в експлуатацію завершеного будівництва системи автономного теплопостачання будинку з автономною котельнею здійснюється державною приймальною комісією.

Підставою для відмови у наданні дозволу на відключення будинку від мереж централізованого опалення є неможливість забезпечення, у разі відокремлення будинку від мереж централізованого опалення, безперебійної роботи інженерного обладнання сусідніх будинків згідно з висновком теплопостачальної організації, а також наявність заборгованості за спожиту теплову енергію. У разі незгоди заявників з рішенням комісії спір вирішується в судовому порядку. Самовільне відключення квартир і нежилих приміщень будинку від мереж централізованого опалення забороняється.

Прес центр ПБ


Коментарі (1)
Ivan | 04.06.2009
А хто скаже - навіщо отримувати дозволи? Так, чинними нормативними актами заборонено самовільне відключення від систем теплопостачання. Але й відповідальності за це ніякої немає!!!

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини