Хід війни 8 червня. Хроніка подій

- 08.06.2022 15:42
Хід війни 8 червня. Хроніка подій

За даними Генштабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення в Україну втрати російської армії досягли 31 500 людей убитими.

За останні дні українські сили відбили одинадцять атак російських військ у Донецьку та Луганську. Повідомляється, що основні наступальні дії росіян були у районі Сєверодонецька. У місті продовжуються вуличні бої, противник намагався оточити українські сили ударами з півдня та півночі, але був відкинутий.

За наявною інформацією Генштабу ЗСУ, особовий склад росіян деморалізовано. Зазначається, що у частинах 106-й і 76-й ВДД військовослужбовці відмовляються від участі у бойових діях і повертаються на територію РФ.

Проте Американський інститут військових досліджень (ISW) повідомив, що росіяни розпочали відведення військ з позицій на півночі Запорізької області. Говорять, що росіяни швидко піднялися з багатьох блокпостів, а також залишили деякі села.

Бойові карти від ISW:

У Головному розвідувальному управлінні Міноборони України заявили, що Росія повернула Україні ще 210 тіл військовослужбовців, які загинули під час захисту Маріуполя. Більшість із них захищали «Азовсталь». Зазначається, що ведеться робота щодо повернення всіх полонених солдатів на батьківщину.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтвердив підписання угоди про постачання зброї до України. Політик назвав це одним із найбільших за останні 30 років. Це угода на майже три мільярди злотих (майже 630 мільйонів доларів) на постачання близько 60 польських самохідних артилерійських гаубиць AHS Krab на додаток до 18, які Польща вже передала.

Світовий банк затвердив фінансову допомогу Україні у розмірі 1,49 млрд. доларів, внаслідок чого загальний запланований пакет підтримки української економіки перевищив 4 млрд. доларів.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про наслідки війни для психіки українців. За його словами, у зв'язку зі ситуацією, що склалася в країні, близько 15 мільйонів людей потребуватимуть психологічної допомоги. А 3-4 мільйони мають пройти лікування.

В Анкарі розпочалася зустріч міністрів закордонних справ Туреччини та Росії. Планується, що під час нього Сергій Лавров та Мевлют Чавушоглу обговорять розблокування українських портів.

У першому інтерв'ю після відставки Ангела Меркель різко засудила війну Росії проти України. Колишній канцлер Німеччини також заявив, що президент Росії Володимир Путін хоче зруйнувати Євросоюз, у чому він бачить крок до НАТО.


Ключові слова: хроніка війни 8.06.22, війна хроніка 8 червня 2022

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Доверенность на автомобиль: как оформить если украинец за границей? оверенность на автомобиль – это официальный документ, удостоверяющий передачу прав на
- 19.05.2024 18:55
В Ірані зазнав аварії один із трьох вертольотів у кортежі президента країни Ібрахіма Раїсі Поки що неясно, чи перебував президент у цьому гелікоптері
- 19.05.2024 17:56
Що у новому законі про мобілізацію? - стисло Стисло згадуємо, що там у новому законі про мобілізацію.
- 18.05.2024 14:55
Довіреність для переоформлення майна, якщо чоловік за кордоном Як зробити довіреність для переоформлення майна в Україні, якщо чоловік за кордоном?
- 18.05.2024 14:07
Військові адвокати - задайте питання онлайн! Військові адвокати: Роль, Функції та Важливість
- 16.05.2024 15:39
Шахраї ошукали буковинців на суму майже 73 тисячі гривень протягом минулої доби 30 квітня двоє заявників стали жертвами шахрайських дій
- 01.05.2024 11:13
Україна заявила про часткове відступлення від Європейської Конвенції про права людини У заяві зазначено, що під час воєнного стану можливі обмеження
- 30.04.2024 15:29
На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04

Всі новини