Найбагатша людина світу Джефф Безос злітав в космос

- 23.07.2021 15:33
Найбагатша людина світу Джефф Безос злітав в космос

Найбагатша людина світу злітав в космос. Як пройшов політ Джеффа Безоса на думку екпертів космосу?

Суборбітальний система New Shepard вперше стартувала з людьми

Пуск багаторазової туристичної суборбітальній системи New Shepard, що включає капсули і одноступенчатую ракету, відбувся на полігоні в Техасі (США). Перша досягла висоти близько 105 кілометрів, тим самим опинившись вище лінії Кармана, що вважається Міжнародної авіаційної федерацією кордоном між атмосферою Землі та власне космосом, після чого успішно приземлилася за допомогою парашутів. Друга також успішно повернулася на Землю, зробивши за допомогою двигунів вертикальну посадку. Весь політ капсули New Shepard тривав приблизно 11 хвилин, з яких чотири пройшли в невагомості.

У польоті взяв участь найбагатша людина в світі
У шестимісній капсулі перебували чотири людини, включаючи засновника і власника американської компанії Blue Origin Джеффа Безоса, що вважається найбагатшою людиною в світі. Крім нього в космосі побували ще три людини: брат Безоса Марк; 82-річна льотчиця Уоллі Фанк, яка, пройшовши всі необхідні етапи підготовки, в 1960-х роках так і не стала американської Валентиною Терешкової - першою жінкою-космонавтом; і 18-річний випускник школи Олівер Демен, син гендиректора нідерландської інвестиційної компанії Somerset Capital Partners Джоеса Демена. Таким чином, Фанк стала найстарішою людиною, що побувала в космосі, а Демен-молодший - наймолодшим.

Система New Shepard продемонструвала виняткову надійність
Успішно відбулася місія NS-16 стала шістнадцятою для New Shepard і першої, в якій взяли участь люди. Всього у суборбітальній системи невдалим був тільки один старт - другий, в ході якого ракету, на відміну від капсули, не вдалося зберегти. Та обставина, що в NS-16 взяв участь сам Безос, а також сильно відрізняються за віком туристи, дозволяє заявити про виняткову надійності New Shepard. У перспективі Blue Origin планує продавати місце в суборбітальній капсулі по 200-300 тисяч доларів. Проте перші пуски будуть дорожче - за політ Демена-молодшого невідомий меценат заплатив 28 мільйонів доларів. Ймовірно, в поточному році відбудеться ще два старти New Shepard.

У Росії не були вражені американськими успіхами, але, як відомо Роскосмос одразу ж утаємничив всі спогади у пресі про нього. На думку глави «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна, «суборбітальний політ не має відношення до професійної космонавтиці, але, тим не менш, є подією знаковою з точки зору як розвитку технологій, так і розширення можливостей людства поглянути на нашу планету з космосу». «Сподіваюся, що коли-небудь і наші олігархи-мільярдери почнуть витрачати свої гроші не на чергові яхти і ярмарки марнославства, а на розвиток космічних технологій та знань про космос», - заявив керівник держкорпорації після польоту Unity. На думку колишнього гендиректора компанії «КосмоКурс» Павла Пушкіна, політ Unity не вражає, оскільки «тісно, ​​крісла, здається, заважають сильно. Зовні немає вау-ефекту з ревом двигунів ».

Blue Origin обіцяє стати великою космічною корпорацією
Американська Blue Origin в перспективі може стати не тільки основним конкурентом SpaceX, а й однією з найбільших в світі космічних корпорацій. Крім суборбітальній туристичної системи New Shepard, в даний час в компанії працюють над багаторазовою важкої ракетою New Glenn, посадковим модулем Blue Moon і ракетними двигунами BE


Ключові слова: Джефф Безос політ у космос

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини