Дзвонять: ваш родич у поліції. Як відрізнити шахрайство?

- 23.04.2019 13:03
Дзвонять: ваш родич у поліції. Як відрізнити шахрайство?

Звертаємо Вашу увагу на те, що останнім часом до поліції Чернівецької області надходять повідомлення про випадки здійснення шахрайства.
Найпоширеніший вид шахрайства, за якими розроблені комплексний алгоритми дій є шахрайство у вигляді «Родич потрапив у дорожньо-транспортну пригоду або здійснив її».

Злочинець представляється близьким родичем і, імітуючи схвильований або приглушений голос, повідомляє, що збив людину, просить передати знайомим водієм таксі або іншим «кур’єром» йому кошти.

Також представляється працівником поліції чи прокуратури та оманливо повідомляє, що син скоїв якийсь злочин (крадіжку, когось побив, вчинив дорожньо-транспортну пригоду), а для вирішення питання в поліції необхідно надати грошові кошти. Просить перерахувати на картку чи поповнити мобільний телефон.

Не вірте – це обман! Справжній поліцейські ніколи не повідомляються такі “новини” по телефону та не вимагатимуть від Вас будь-які кошти!
Шахраї, зазвичай, б'ють на емоції та переконують: діяти невідкладно, і кожна секунда затримки - може вартувати життя. Завдання афериста - викликати стрес і змусити людину, вимкнувши розум, керуватися емоціями.
Щоб не стати жертвою телефонних шахраїв запам’ятайте:
1. Під час такого дзвінка перепитайте, в якому відділі поліції або відділені поліції знаходиться Ваш родич, адресу його місцезнаходження та вимагайте назвати прізвище, ім’я і по батькові Вашого родича, число, місяць та рік його народження.
2. Якщо ці дані не співпадуть, то шахраї набрали Ваш номер шляхом випадкового набору, тому повідомте їм, що Ви звертаєтесь до поліції.
3. Після такого дзвінка зателефонуйте родичу і з'ясуйте, де він перебуває у даний час та чи дійсно він потребує Вашої допомоги.
4. У разі, якщо Ваша близька людина не бере слухавку, то зателефонуйте за номером «102» або у відділення, де зі слів шахраїв, вона знаходиться, або під’їдьте туди особисто. Ніким і ні в якому разі грошові кошти не передавайте та не пересилайте на картку.


Ключові слова: подзвонили що родич у поліцій що робити, зателефонували що син у поліції що робити, поради син у поліції

Коментарі (1)
Михайло | 23.04.2019
В мене так було дзвонили

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини