Зовмисник незаконно прошивав телевізійні приставки

- 17.08.2018 15:07
Зовмисник незаконно прошивав телевізійні приставки

За допомогою спеціальних програм зловмисник вносив зміни в налаштування смарт-приставок. Це дозволяло їх власникам безкоштовно переглядати більше тисячі платних телеканалів. Попередньо, сума завданих збитків сягає декількох мільйонів гривень.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області Департаменту кіберполіції спільно з працівниками Садгірського відділення поліції, під процесуальним керівництвом Чернівецької місцевої прокуратури, викрили жителя обласного центру у порушенні авторських прав відомих українських телеканалів.

Працівники кіберполіції встановили: зловмисник продавав смарт-приставки, через які проводилась ретрансляція українських телеканалів без ліцензійної угоди. Збут приставок відбувався через оголошення в мережі Інтернет, а їх вартість коливалась від 2 до 5 тисяч гривень за одиницю. Перед збутом зловмисник попередньо адаптував приставки до української мережі Інтернет. Також чоловік встановлював і налаштовував програми, які надавали доступ більш, ніж до тисячі телеканалів. Після проведення таких дій користувачам не потрібно було сплачувати обов’язкові платежі за перегляд телеканалів.

Незаконна діяльність тривала декілька років і поширювалася на всю територію України. Для відправки смарт-приставок в інші міста зловмисник використовував можливості поштових сервісів. Такі дії завдавали істотних збитків власникам авторських прав.

Поліцейські провели низку слідчо-розшукових дій та встановили всю схему злочину, а також місця зберігання доказів. Під час обшуків правоохоронці вилучили більше 100 смарт-приставок, комп’ютерну техніку, цифрові та паперові носії інформації, а також грошові кошти в загальній сумі понад 600 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом. Вилучену техніку направлено до експертних установ для проведення усіх необхідних досліджень.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області 


Ключові слова: кіберзлочинці чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини