Теоретичні та практичні аспекти остеосинтезу та ендопротезування - конференція в Чернівцях

- 26.06.2018 15:34
Теоретичні та практичні аспекти остеосинтезу та ендопротезування - конференція в Чернівцях

22 червня 2018 в актовій залі БДМУ пройшла конференція «Теоретичні та практичні аспекти остеосинтезу та ендопротезування», присвячена ювілею  професора Івана Михайловича Рубленика, якому 8  червня 2018 року виповнилося 80 років з дня народження і 55 років лікарської, наукової, педагогічної та громадської діяльності. Професор Рубленик І.М., – доктор медичних наук, академік УАННП, талановитий ортопед-травматолог завідував кафедрою травматології, ортопедії та нейрохірургії Буковинського державного медичного університету з 1986 по 2005 рік, а з 2006 року до недавнього часу працював директором Шведсько-українського медичного центру «Ангельхольм».

У роботі конференції прийняли участь близько 80 вчених і практичних лікарів з Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода, Чернівців та Чернівецької області. З привітанням виступили проректор з науково-педагогічної роботи  БДМУ І.В.Геруш та президент ВГО «Українська асоціація травматології та остеосинтезу» професор А.В.Калашніков, м. Київ. Всього було зроблено 20 доповідей з актуальних питань остеосинтезу та ендопротезування. 

З доповідями присвяченими життєвому шляху ювіляра та драматичній історії розробленої ним технології лікування переломів кісток виступили професор Васюк В.Л. та доцент Ковальчук П.Є.. Було відмічено, що Іван Михайлович вніс вагомий внесок у наукову розробку проблем лікування та реабілітації хворих із переломами кісток та їх наслідками. Ним вперше започатковано новий напрямок у лікуванні переломів кісток – блокуючий інтрамедулярний металополімерний остеосинтез, який отримав визнання в Україні та за її межами. 

Доцент Ковальчук П.Є.

«Це – новизна світового рівня, - говорить завідувач кафедри травматології та ортопедії, професор Володимир Васюк, - Ніде в усьому світі немає металополімерного остеосинтезу, а в Чернівцях є. Він (Рубленик І.М.) розробив ці технології для лікування переломів плеча, стегна, гомілки та інших локалізацій». За цією методикою виконано близько тисячі операцій.

Професор Володимир Васюк

Однією із цілей цієї конференції є ознайомити широкий загал травматологів з цією технологією, адже її ефективність доведена роками успішного впровадження. Можливо, хтось зацікавиться нею та почне впроваджувати - почнеться ренесанс, нове життя, повторний розвиток цього методу - блокуючого інтрамедулярного металополімерного остеосинтезу.

Своїми думками з приводу даного питання поділився президент Української асоціації травматології та остеосинтезу Андрій Калашніков. Він зауважив:

«Чернівці є видатним містом для нашої спеціальності - ортопедії та травматології, бо тут був розроблений надзвичайно ефективний метод лікування – блокуючий інтрамедулярний металополімерний остеосинтез, який випередив навіть свій час. В своїй роботі ми також використовуємо подібний метод, використовуючи на відміну від професора І.М.Рубленика чисто металеві блокуючі фіксатори, які можна застосовувати не тільки для лікування переломів середини кісток, але й біля суглобів, у тому числі при переломах шийки стегнової кістки, при переломах у літніх людей.

Андрій Калашніков

Провідні фахівці клініки «Angelholm» також взяли участь у роботі конференції та поділилися своїм досвідом з присутніми колегами. Сергій Білик прочитав доповідь про використання розробленої на кафедрі травматології та ортопедії професором І.М.Рублеником пластини для хірургічного лікування переломів «Стабільно-функціональний остеосинтез подвійною деротаційною пластиною (ПДП)». Віктор Процюк представив 2 доповіді, які стосуються імплантації штучного кульшового суглоба: «Двохетапне ревізійне ендопротезування із застосуванням прес-форм для інтраопераційного виготовлення спйсерів» та «Ревізійне ендопротезування кульшового суглобу в разі його асептичної нестабільності».

Ця конференція стала корисною для лікарів-практиків, адже разом з науковцями вони можуть не тільки обговорити теоретичні аспекти остеосинтезу та ендопротезування, але й активно впроваджувати на практиці, у своїй роботі новітні методики.

«…Зараз нові ідеї полягають в тому, щоби виконувати операції як можна менш травматично, через проколи шкіри, через маленькі доступи, не порушуючи кровопостачання і так вже травмованої кінцівки, отримуючи при цьому, набагато кращі результати. Хворі легше переносять такі операції, швидше виписуються додому, швидше одужують, і взагалі, в цілому, менше страждають» - підвів професор В.Л.Васюк.


Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини