Як не стати жертвою торгівлі людьми!

- 20.10.2017 16:10
Як не стати жертвою торгівлі людьми!

До Європейського дня протидії торгівлі людьми правоохоронці підготували низку профілактичних матеріалів, щоб привернути увагу громадськості до даної соціальної проблеми. Також поліцейські взяли участь в заходах, покликаних посилити співпрацю органів влади у боротьбі з торгівлею людьми та активізувати виявлення постраждалих осіб.

З початку 2017 року працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернівецькій області викрили три злочини за ознаками торгівлі людьми. Усі вони пов’язані із сексуальною експлуатацією.

Про це розповів заступник начальника відділу Мар’ян Мецканюк під час засідання обласної Координаційної наради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

За словами Мар’яна Миколайовича, молоді жінки зазвичай виїжджають за кордон заради гарного заробітку та кращого життя. Та навіть здогадуючись, куди саме й для чого їдуть, вони й гадки не мають, на яку небезпеку себе наражають. У чужій країні сучасні «работорговці» відбирають у своїх жертв документи, створюють штучні борги або взагалі застосовують насильство та утримують їх у неволі.

Також сьогодні все більшого поширення набуває така форма торгівлі людьми, як трудова експлуатація. Її жертвами найчастіше стають чоловіки працездатного віку, особи з явними ознаками інвалідності, а подекуди й діти.

Однак, навіть вирвавшись від злочинців і повернувшись додому, жертви торгівлі людьми бояться розповісти, що з ними сталося та не знають, куди звернутися за допомогою. Правоохоронці радять у таких випадках обов’язково повідомляти поліцію. Пам’ятайте: від вашого вчасного інформування може залежати подальша доля інших осіб.

Крім цього, поліцейські застерігають громадян від необдуманих дій і закликають не приймати сумнівні пропозиції щодо працевлаштування. Якщо ви хочете працювати за кордоном:
шукайте роботу тільки через перевірених людей чи родичів;

не піддавайтеся на примарні пропозиції;

не вступайте в створення боргової кабали;

офіційне працевлаштування за кордоном потребує робочої візи. Туристична і гостьова візи не дають права на роботу і ви можете потрапити в нелегальне становище;

не користуйтеся послугами незнайомців, котрі пропонують послуги щодо відкриття чи продовження візи.

Якщо володієте будь-якою інформацією щодо протиправних дій відносно вас чи інших осіб, не зволікаючи телефонуйте на номер спецлінії «102».

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області 


Ключові слова: торгівля людьми, чернівці національна поліція

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини