Орендодавців Буковини запрошують декларувати доходи

- 26.01.2016 13:34
Орендодавців Буковини запрошують декларувати доходи

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області нагадують , що 9 лютого 2016 року - кінцевий термін подання декларації про майновий стан і доходи буковинцями , котрі у 2015 році отримували дохід від надання нерухомості в оренду (суборенду),житловий найм (піднайм).

Фахівці фіскального відомства регіону роз’яснюють, що особливості оподаткування таких доходів визначено у статті 170.1 Податкового кодексу України.

Зокрема, громадяни, які здають житло в оренду, зобов’язані щоквартально сплачувати податок на доходи. Кожен громадянин, який не є підприємцем, але здає квартиру, будинок чи навіть кімнату в оренду, довгострокову або подобову, сплачує податок з отриманого доходу у розмірі 15 чи 20 відсотків, залежно від отриманої суми орендної плати.

Відповідно до законодавчих вимог, під час нарахування доходу, фізичній особі за надані нею в оренду об’єкти нерухомості необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений в договорі оренди, який має бути не меншим, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди.

Мінімальна сума орендного платежу визначається за Методикою визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затверджено постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1253, виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органом самоврядування села, селища, місця, на території яких вона розташована.
Рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 09.12.14р. затверджено ставки мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метру загальної площі нерухомого майна без врахування податку на додану вартість в наступних розмірах.

Так, при здачі в оренду нерухомого майна фізичних осіб для некомерційної діяльності, зокрема, для проживання фізичних осіб, мінімальна вартість місячної оренди квадратного метру становить 5,36 грн.; для виробничої діяльності – 10,72 грн. У разі здавання в оренду нерухомості для комерційної діяльності мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метру складає 16,08 грн.

У фіскальному відомстві Буковини підкреслюють, що оподаткуванню підлягають фактично отримані суми за оренду майна, але не нижче мінімальної вартості.

Окрім того, орендодавцю, який здає квартиру фізичним особам і не є підприємцем, щокварталу впродовж 40 днів необхідно самостійно нарахувати і сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету. До прикладу, якщо в місяць дохід становив менше 12180 гривень, сплачувати необхідно 15 відсотків, все що понад оподатковується за ставкою 20 відсотків.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області 


Ключові слова: нерухомість чернівці, декларування доходів з нерухомості, декларації про доходи чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини