Офіційне відкриття нового приміщення шведсько-українського медичного центру Angelholm

- 09.12.2015 12:51
Офіційне відкриття нового приміщення шведсько-українського медичного центру Angelholm

Відкриття — велика подія.

Напередодні Дня міста, 2 жовтня, у Чернівцях, по вул. Руська, 185-В, пройшло офіційне відкриття нового приміщення шведсько-українського медичного центру «Angelholm». На заході були присутні Надзвичайний і Повноважний посол королівства Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, керівництво області та міста, українські лікарі та науковці, їхні колеги зі Швеції та Німеччини, колектив центру, партнери та пацієнти.

Коротко про «Angelholm».

У 1998 році у Чернівцях почав свою роботу шведсько-український медичний центр. Стало це можливим завдяки ініціативі фахівців Буковинської медичної академії, представників благодійної шведської організації «Riverside» і хірургів-ортопедів з міст Ängelholm (королівство Швеція) та Berlin (Німеччина). Головною метою створення центру було широке впровадження сучасних методів лікування ортопедичних захворювань у медичну практику в Україні, надання можливості діагностики та лікування ортопедичних захворювань згідно сучасним світовим стандартам. З 1998 по 2002 рр. Центр працював на базі кафедри ортопедії, травматології та нейрохірургії Буковинської медичної академії. У 2002 році він був реорганізований в самостійний медичний заклад.
Angelholm — це місто у Швеції, а назва центру «Angelholm» - це данина поваги засновникам із цього міста.

“Ми багато працювали і постійно навчалися. Наші колеги зі Швеції, Німеччни, Франції із задоволенням ділилися з нами своїми знаннями: вони приїжджали до нас, а ми їздили до них, здобуваючи особистий досвід та підвищуючи професійну майстерність”,- говорить лікар ортопед-травматолог Сергій Васюк.

Центр поступово розширював спектр своїх послуг та створював нові підрозділи.

Сьогодні в шведсько-українському медичному центрі працює діагностичне відділення, відділення інтервенційної кардіології, хірургічне відділення, але основним залишається відділення ортопедії та травматології.

Відкриття нового приміщення стало закономірним продовженням розвитку колективу та вдосконалення фахівців центру. Із переїздом сюди у фахівців клініки з'явилася можливість не тільки надавати якісні медичні послуги, але й забезпечити пацієнтів комфортним перебуванням. Будівлю шведсько-українського медичного центру «Angelholm» спроектовано, збудовано та обладнано з урахуванням сучасних європейських стандартів щодо медичних лікувальних закладів.

Співпраця простих активних людей вилилась у співпрацю держав.

2 жовтня. Ведучий заходу, професор Бенгт Стурессон (Швеція) звертається до присутніх з привітанням та надає почесне право керувати підняттям державних прапорів країн, представники яких брали активну участь у будівництві та обладнанні новітнього приміщення медичного центру, своєму колезі професору Герберту Франсену (Швеція). Почесне право перерізання символічної стрічки надається член-кореспонденту АКН України, академіку Георгію Гайко та Надзвичайному і Повноважному послу королівства Швеція в Україні Андреасу фон Бекерату.

Його ясневельможність виказав надію: “Я вірю, що центр «Angelholm» - це красномовне свідчення глибокого єднання і співпраці народів Швеції та України. Приклад співпраці мешканців міст Енгельхольм у Швеції та Чернівці в Україні, на який хотілося б спиратися у сподіваннях на співпрацю держав України та Швеції. Зав'язки між країнами починаються зі зв'язків між їхніми громадянами. Я дуже сподіваюся в майбутньому побачити не тільки проекти по типу Енгельхольм в Чернівцях, а й Чернівці в Енгельхольмі.”

Сергій Білик, завідувач відділення травматології та ортопедії у вітальному слові на відкритті відзначив: “Пишаємося тим, що ми – українці, чернівчани, можемо надавати консультативну медичну та хірургічну допомогу всім бажаючим на гідному європейському рівні в стінах нашої установи”.

З подякою виступив заступник головного лікаря центру Вячеслав Камянченко: “Ми багато за що хочемо подякувати нашим друзям та колегам зі Швеції та Німеччини. За світової якості професійний досвід, яким вони щиро і щедро поділилися, за їх особисту участь в діагностуванні складних випадків та лікуванні складних пацієнтів, потужну організаційну та матеріально-технічну допомогу, які втілені у створенні медичного закладу європейського ґатунку”.

“Відкриття цієї клініки — це ривок вперед, в порівнянні з тим, як ми починали 17 років тому. Тепер я познайомився з новими умовами і просто вражений, яка робота тут була проведена. А Ярослав Васильчишин — це діамант. Усе стало можливим тільки завдяки його невтомній праці”, - говорить представникам ЗМІ ортопед-травматолог, експерт з ендопротезування із Німеччини Харальд Леманн.

“Ця лікарня є найкраща в європейському стандарті якості по заміні кульшових та колінних суглобів та операціях на спині”, - відзначив професор зі Швеції Бенгт Стурессон.

“У кожної людини має бути вибір. Я свій вибір зробив, - зауважує бувший пацієнт центру Микола Величко, - І я радий тому, що саме тут мене поставили на ноги. Все залежить від рівня фахівців, від ентузіастів, від людей, які з любов'ю ставляться до тебе, від технічного, середньо-медичного працівника до хірургів та адміністраторів, які просто відмінно виконують свою роботу. Велика повага усьому персоналу та мої найкращі побажання”.

Було багато виступаючих. Усі говорили щиро від душі — і колеги, і гості, і партнери. Не обійшлося й без культурної програми. Хор студентів БДМУ особливо вразив шведських та німецьких гостей як професіоналізмом, так і українськими вишиванками. А Павло Дворський, який став сюрпризом для присутніх, заспівав не тільки соло, але й в дуеті разом зі своїм сином.

“Цей проект став можливим та був втілений завдяки багаторічній наполегливій праці великого колективу однодумців – як працівників центру, так і колег зі Швеції, Німеччини, Франції та України” - Ярослав Васильчишин, Заслужений лікар України.

“Хай завжди буде світле та мирне небо над Чернівцями та Україною! Божого благословіння нашому «Angelholm»у, здоров’я лікарям та видужання пацієнтам!”, - побажав Сергій Білик на закінчення своєї промови.

Підготувала Тетяна Халявка

м. Чернівці, вул. Руська, 185-В
(0372) 51-58-82, 050-50-50-103, 067-50-50-103
www.angelholm.com.ua


Ключові слова: Angelholm чернівці, новий медцентр чернівці Angelholm

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини