Володимир Мороз очолює список партії "Народний контроль" на виборах 25 жовтня

- 20.10.2015 18:45
Володимир Мороз очолює список партії "Народний контроль" на виборах 25 жовтня

Володимир Мороз: Робити конкретні справи спільно з активними громадянами


- Володимире Васильовичу, чому Ви, відомий в місті будівельник і господарник, вирішили балотуватися в місцеві ради Чернівців і області?

- Сьогодні важкий час для Буковини та всієї країни, і я не можу стояти осторонь цих подій. Я вважаю, що на Буковині політика, в найгіршому значенні цього слова, почала перемагати господарку. Важливі для міста та області рішення приймаються виходячи з політичної доцільності. На мою думку це - неправильно!

Для мене особисто питання житлово-комунального господарства найважливіше. Я - будівельник, займаюсь господарством. Ніколи не ставився до міста, як до об’єкта наживи. Я , як і мій батько, будую Чернівці, тому це місто – частина мого життя… Це моя позиція. І я чітко бачу, як місцеві політики за гарними словами ховають прагнення використати місто як годівницю.

Раніше навіть ніколи не задумувався про те, щоб іти до місцевих рад. Просто робив свою справу. Але в країні відбувся Майдан,нині йде війна на Сході. Тому тепер політична складова має відійти на другий план. Своє слово мають сказати господарники, громадські діячі, волонтери, патріоти.

Господарники , на плечах яких тримається місто не повинні бути залежними від політиків, а самі мають брати на себе відповідальність і не ввіряти цю відповідальність в руки популістам.

По своїй натурі я не революціонер, я люблю досягати результату шляхом кропіткої, системної роботи. Тепер бачу, що місто потребує людей з подібною до моєї філософії. Через це сьогодні я очолив список партії «Громадський рух «Народний контроль» до Чернівецької облради і балотуюсь до міської ради по окрузі. Це свідомий вибір на користь повернення Чернівців до сталого розвитку .

- Чому саме «Громадський рух «Народний контроль»? Напевне були й інші пропозиції?

- Для мене основним мотивом стала фактична відсутність політичного підгрунтя в цій організації. На першому місці - вирішення конкретних питань буковинців. «Народний контроль» став платформою для об’єднання волонтерів, підприємців, науковців , господарників, учасників АТО .

Журналісти «Народного контролю» більше, ніж півроку працювали і вирішували конкретні проблеми через тиск на чиновників та співпрацю з громадою. Імпонує хороший ритм роботи, коли організація діє, а не сидить і чекає старту виборчої кампанії.

Важливо, що в команді немає жодного регіонала. Є цікаві і правильні люди, - Василь Гошовський, Володимир Середюк, Оксана Лелюк, Катерина Пономарьова, Леся Хомко, Сергій Босовик, Юлія Сафтенко . Кожен член команди має свою історію успіху. Команда кандидата на посаду чернівецького міського голови Василя Гошовського розробила стратегію розвитку Чернівців до 2021року.

Це найсильніша нова команда, яка здатна змінити Чернівці і Буковину. Я маю честь очолювати список «Громадського руху «Народний Контроль» до Чернівецької обласної ради.

- Що саме Ви б хотіли змінити в Чернівцях і області?

- Я зіштовхуюсь з тим, що місцеві політики не хочуть приймати важкі рішення. Більшість з цих рішень не системні і не передбачають доведення справ громади до кінця. Я хотів би бачити в управлінні областю і містом набагато вищий рівень самовіддачі…

Повертаючись до Вашого питання: я хотів би бачити новий мікрорайон біля кільця на Годилові, новий мікрорайон в районі вулиці Сторожинецької з новими комунікаціями, школою, садком іншою інфраструктурою, хотів би побачити продовження Проспекту. При цьому Чернівці мають зберегти свій неповторний міський простір. Історичний центр має бути збережений.

Крім того, нам потрібна нова, якісна інфраструктура, вирішення проблеми очисних споруд у всіх райцентрах області, потрібно каналізаціювати районні центри.

Ми маємо боротися проти монополістів усіх найважливіших мереж. Відсутність конкуренції приводить до того, що вся інфраструктура не розвивається.

Область має допомагати Чернівцям, районним центрам. Зараз ці стосунки зайшли в глухий кут.

А найважливіше - ми маємо зробити нормальні дороги до всіх населених пунктів області. Бо наразі живемо наче в XIX столітті .

Як я цього прагну досягнути? По-перше, припинити тотальне розкрадання коштів. Далі - запустити нові технології, нові лінії по зб панелей, асфальтові заводи, нові добавки. Ну і на сам кінець, роботи мають проводити приватні структури. До прикладу скажу, що Укравтодор ремонтує кілометр дороги за 20 млн, а приватна фірма за 4 млн.

Сьогодні, є можливість допомогти бійцям АТО, будуючи для них житло. Це можна зробити за 1,5-2 роки, проте для цього вони мають об’єднуватися. Крім того, треба дати хорошу землю. Зараз дають не кращу, ділянки потребують капітальних вкладень, щоб можна було забудовувати. Учасники АТО таких грошей не мають, тому поодинці скоріше за все продадуть цю землю, або використають іншим чином. Тому важливо об’єднуватись і запрошувати до роботи добросовісних приватних забудовників, щоб не перетворювати правильну ініціативу в черговий довгобуд.

Загалом недобросовісні забудовники є великою проблемою для Чернівців. Люди приходять, скаржаться, просять добудовувати чужі об’єкти. Ситуації на кшталт «еліта-центру». Такі забудовники здають в експлуатацію будинки, в яких навіть мереж нема! Міська влада повинна взяти під контроль цю діяльність. Міська рада має затверджувати акт прийому експлуатації з довідками від фірм, перевіряти наявність робіт по факту. Місто має брати відповідальність за будинки, в яких житимуть чернівчани .

- Розкажіть щось про Вашу команду та людей, з якими спільно йдете на вибори.

- Найважливіше те, що в нашій команді немає регіоналів. Більшість з нас є успішними в сфері своєї діяльності, добилися хорошого результату.

Наприклад, команда Василя Гошовського пройшла грунтовну підготовку в школі мерів при Києво-Могилянській академії, розробила стратегію сталого розвитку до2021 року, яку міжнародні експерти визнали однією з кращих.

У нашійкоманді відомі волонтери – Катерина Пономарьова, Леся Хомко, Сергій Босовик, учасники АТО – Роман Хобзей, Сергій Січевський, журналісти – Юля Сафтенко, Іван Гончарюк, науковці – Юрій Халавка, Олексій Кандюк, ефективні менеджери – Марина Кирилюк, Павло Робулець, Оксана Кінащук, наймолодший губернатор Роман Ванзуряк.

Цю команду підтримують успішні підприємства– «РОМА», «Гріко», «Лангейт».

Головне, що відрізняє «Громадський рух «Народний контроль» від інших політичних сил – самоорганізація та стратегічне мислення. Думаю, тут ми найкращі!

- Впродовж всієї виборчої кампанії Ви зустрічаєтесь з виборцями. Розкажіть про свої враження від таких зустрічей.

- Людей найбільше цікавить те, що твориться у них під ногами. Політика у більшості випадків їх не цікавить взагалі. Люди запитують мене, що конкретно я можу зробити уже зараз.

Я прихильник того, щоб робити конкретні справи спільно з активними громадянами. Коли робиш щось для виборця тільки для того, щоб він за тебе проголосував, це неправильно! Люди не будуть цінувати це, вони не змінюватимуть свою свідомість, не будуть самоорганізовуватись рости.

На зустрічах часто згадують попередників. Кажуть, що при регіоналах був «балаган» і захист їхніх власних інтересів.

Загалом я бачу можливість для змін у Чернівцях. Для цього потрібно небагато. Перше і найголовніше - контроль за грошима міста! Друге – ефективна витрата цих коштів на найнагальніші проблеми, які визначає громада. Третє – потрібно діяти згідно програми розвитку міста не розпиляючи ресурс на другорядні, політично вмотивовані питання.

Після зустрічей з людьми я окреслив для себе три головних пріоритети:

1. Благоустрій міста, заміна мереж. Цю заміну треба робити з першого ж разу (а не гратися по три-чотири рази)! Робити це за напрямком від центра міста до околиць.

2. Створення органів управління кожного будинку. Коли хтось бере на себе відповідальність – справа рухається, а не стоїть на місці. Чернівчани мають бути зацікавлені в постійному розвитку інфраструктури своїх будинків, вулиць , міста, області…

3. Виховання нового покоління. Щоб жити, як європейці, ми маємо працювати як європейці! На основі нового міського середовища має формуватися нова культура, більш європейська по своїй суті. Відхід від «совкової» ментальності – це одна із запорук сталого розвитку Чернівців і Буковини.

Наприкінці хочу запросити чернівчан та буковинців на виборчі дільниці 25 жовтня. Прошу підтримати команду «Громадського руху «Народний контроль» на виборах. До міської ради ми під номером 15, до обласної під номером 14. Ми виправдаємо Вашу довіру!


Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини