Як правильно приготувати жульєн

- 03.06.2009 09:14
Як правильно приготувати жульєн

Жульєн – смачний та елегантний ---
Вже із самої назви неважко зрозуміти, що жульєн – страва французької кухні. Але що ж воно таке – перше, друге чи, може, соус? Трапляються страви, що не підлягають звичній класифікації, але від цього вони не менш смачні. Жульєни, які подають у чернівецьких закладах, готують здебільшого з грибів. Це зрозуміло, адже із жодного іншого продукту не отримаєш такого неперевершеного аромату. Проте жульєн можна готувати також із різних видів м’яса, риби та морепродуктів, а також овочів. Отже, основний інгредієнт може бути різним, а ось супровідні – завжди одні й ті ж: сметана чи вершки, сіль і перець, тертий твердий сир. Чітко регламентовано також спосіб приготування і подавання жульєну: запікати в духовці у спеціальному ковшичку – кокотниці, подавати у ній же. Кокотницю (або дві) кладуть на пласку тарілку, попередньо постеливши серветку, а на ручку чіпляють паперову папільйотку.


Класичний жульєн
- 300 г шампіньйонів
- 200 г шинки
- 1 цибулина
- 8 ст. л. сметани
- перець-горошок, сіль, тертий сир.
Шинку дрібно нарізати. Гриби зварити і порізати. Цибулю дрібно нашаткувати, ошпарити окропом і відцідити. До кокотниці покласти курятину, гриби, цибулю, додати 2-3 горошини перцю, посолити, влити сметану і посипати тертим сиром. Запікати в духовці до утворення золотистої скоринки. n


Жульєн з куркою
- 300 г курячого філе
- 150 г грибів
- 2 склянки вершків
- сіль, перець, тертий сир.
Нарізані гриби потушкувати до напівготовності. Філе курки припустити на бульйоні, що залишився після тушкування грибів. Охолодити, нарізати тонкими скибками, змішати з грибами. Залити вершками, приправити, посипати тертим сиром і запекти.


Ключові слова: жульен жульєн жюльен

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Массированная атака на Каменское: ночь террора, разрушенные здания и раненые мирные жители В ночь на 6 ноября российские войска совершили массированную
- 06.11.2025 11:15
У Чернівцях стартує опалювальний сезон: тепло подадуть з 4 листопада З 4 листопада у Чернівцях офіційно розпочнеться опалювальний
- 03.11.2025 17:07
ЗСУ тиснуть під Добропіллям: наступ українських військ змушує росіян відтягувати сили з Покровська Українська армія продовжує активні наступальні дії на Добропільському
- 03.11.2025 15:38
Програма УЗ-3000: кому дістанеться безкоштовна поїздка залізницею і чому не всім В “Укрзалізниці” розповіли, як працюватиме нова соціальна ініціатива — програма “УЗ-3000”
- 03.11.2025 14:48
Команда США приїде до України для узгодження спільної дронової програми Уже наступного тижня до України прибуде представницька делегація зі
- 03.11.2025 12:02
Чернігів під небом тривоги: як живе місто, де темрява стала звичною Чернігів не спить. Навіть коли здається, що
- 30.10.2025 21:35

Всі новини