Як правильно приготувати жульєн
- 03.06.2009 09:14Жульєн – смачний та елегантний ---
Вже із самої назви неважко зрозуміти, що жульєн – страва французької кухні. Але що ж воно таке – перше, друге чи, може, соус? Трапляються страви, що не підлягають звичній класифікації, але від цього вони не менш смачні. Жульєни, які подають у чернівецьких закладах, готують здебільшого з грибів. Це зрозуміло, адже із жодного іншого продукту не отримаєш такого неперевершеного аромату. Проте жульєн можна готувати також із різних видів м’яса, риби та морепродуктів, а також овочів. Отже, основний інгредієнт може бути різним, а ось супровідні – завжди одні й ті ж: сметана чи вершки, сіль і перець, тертий твердий сир. Чітко регламентовано також спосіб приготування і подавання жульєну: запікати в духовці у спеціальному ковшичку – кокотниці, подавати у ній же. Кокотницю (або дві) кладуть на пласку тарілку, попередньо постеливши серветку, а на ручку чіпляють паперову папільйотку.
Класичний жульєн
- 300 г шампіньйонів
- 200 г шинки
- 1 цибулина
- 8 ст. л. сметани
- перець-горошок, сіль, тертий сир.
Шинку дрібно нарізати. Гриби зварити і порізати. Цибулю дрібно нашаткувати, ошпарити окропом і відцідити. До кокотниці покласти курятину, гриби, цибулю, додати 2-3 горошини перцю, посолити, влити сметану і посипати тертим сиром. Запікати в духовці до утворення золотистої скоринки. n
Жульєн з куркою
- 300 г курячого філе
- 150 г грибів
- 2 склянки вершків
- сіль, перець, тертий сир.
Нарізані гриби потушкувати до напівготовності. Філе курки припустити на бульйоні, що залишився після тушкування грибів. Охолодити, нарізати тонкими скибками, змішати з грибами. Залити вершками, приправити, посипати тертим сиром і запекти.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48
- 27.03.2024 13:03
- 25.03.2024 11:19
- 24.03.2024 09:07