Сьогодняі відбулося перше засідання Координаційного комітету з пошуку та рятування на морі.

- 14.08.2009 10:25
Сьогодняі відбулося перше засідання Координаційного комітету з пошуку та рятування на морі.

Тільки швидке та професійне реагування може допомогти врятувати людей та матеріальні цінності: перший заступник Міністра Василь Шевченко провів засідання Координаційного комітету з пошуку та рятування на морі.


Сьогодні, 14 серпня 2009 року, під головуванням першого заступника Міністра транспорту та зв’язку України Василя Шевченка в Мінтрансзв’язку відбулося перше засідання Координаційного комітету з пошуку та рятування на морі.

«Україна взяла на себе міжнародні зобов’язання з проведення ефективного пошуку та порятунку на морі – і повинна зараз їх виконувати у повній мірі, - наголосив Василь Шевченко. – І я впевнений, що це засідання стане відправною точкою у напрямку інтеграції України у світову систему пошуку та порятунку на морі».

Учасники засідання розглянули план роботи Координаційного комітету на 2009-2010 роки, а також пропозиції щодо встановлення меж морського пошуково-рятувального району України у Чорному і Азовському морях та формуванню Національного плану пошуку і рятування на морі, а також обговорили питання розробки Державної програми розвитку системи пошуку і рятування на морі у морському пошуковому районі України.

За словами першого заступника Міністра, нині спостерігається динаміка до зростання обсягів перевезень у морському сполученні. «Україна збільшує свої експортні можливості, у подальшому обсяги морських перевезень тільки зростатимуть, - а це потребує від України оперативного реагування: як у частині сприяння їх розвитку, так і в частині прийняття рішень при виникненні непередбачених ситуацій з судном на морі», - сказав Василь Шевченко.

«Нині Мінтрансзв’язку активізує роботу з підвищення ефективності функціонування системи пошуку і рятування на морі як один із найважливіших напрямків своєї роботи», - наголосив перший заступник Міністра.

За словами Василя Шевченка, ефективність порятунку у першу чергу залежить від організації роботи служб порятунку, від їх технічного, фінансового забезпечення. «Досвід показує, що тільки швидке, професійне реагування допоможе, по-перше, врятувати людей з судна, що потерпіло, а по-друге, зберегти матеріальні цінності», - вважає Василь Шевченко.

Члени Координаційного комітету, що були присутні на засіданні, погодилися з тим, що лише спільна робота дій міністерств та служб порятунку допоможе врятувати життя людей та судна. «За своєю суттю система порятунку не може бути замкнутою – потрібна тісна взаємодія різних органів, адже від неї залежить те, чи вдасться врятувати людські життя», - підкреслив заступник голови Державної адміністрації морського і річкового транспорту – Головний державний інспектор з безпеки судноплавства Олександр Щипцов.

«Лише у спільній, злагодженій роботі – подальший розвиток України як держави, що здатна забезпечити належний рівень пошуку та порятунку на морі», - наголосив перший заступник Міністра.


Довідка

Засідання проводилося на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року №178 «Про підвищення ефективності функціонування системи пошуку і рятування на морі».

До складу Координаційного комітету входять Міністр фінансів, Міністр економіки, голова Державної адміністрації морського і річкового транспорту, заступник Міністра з питань надзвичайних ситуацій, заступник Міністра закордонних справ, заступник Міністра охорони здоров’я, голова Держкомрибгоспу, заступник Голови Держмитслужби, командувач військово-морських сил збройних сил, заступник директора департаменту охорони державного кордону – начальник морської охорони Адміністрації Держприкордонслужби.

Всі необхідні заходи із забезпечення функціонування системи пошуку і рятування будуть здійснюватись Укрморрічфлотом спільно з державними підприємствами та установами Міністерства транспорту та зв’язку України: ДУ «Держгідрографія», ДП «МОРКОМ», ДП «УкрНДІМФ», ДП «ІАЦМТР», ДП «Дельта-лоцман», ДП «МАРС», ДП «АМБ», Держфлотінспекцією України та ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України».
 


Ключові слова: Координаційний комітет з пошуку та рятування на морі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини