Про роботу управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС України в Чернівецькій області

- 04.02.2015 12:33
Про роботу управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС України в Чернівецькій області

Основними функціями управління внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Чернівецькій області є здійснення в межах своїх повноважень заходів щодо запобігання, виявлення і припинення корупційних діянь, злочинів у сфері службової діяльності та інших правопорушень серед працівників органів ДФС Чернівецької області та забезпечення встановленого порядку функціонування органів ДФС Чернівецької області, безпеки та захисту їх працівників від протиправних посягань при виконанні ними службових обов’язків.

Фахівцями управління внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Чернівецькій області впродовж січня 2015 року проведено 9 службових перевірок. За наслідками цих перевірок винесено 6 подань керівникам територіальних підрозділів ДФС області та митниці про усунення причин та умов, які призвели до виявлених порушень та недопущення в майбутньому. За результатами розгляду подань 2-х осіб депремійовано, 1 працівнику затримано термін призначення на вищу посаду а також його позбавлено премії.

В січні 2015 року за наслідками проведених УВБ перевірок, органами прокуратури та внутрішніх справ відкрито 2 кримінальних провадження.

Січень 2015 року на Буковині відзначився зростанням надходжень з ЄСВ

Про це інформує Головне управління ДФС у Чернівецькій області, фіксуючи надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) першого місяця цього року, які сплачені до бюджету платниками Буковини. Ця сума склала понад 139,2 млн. грн., чим перевищила січневий обсяг надходжень єдиного внеску минулого року майже на 3 млн. грн.

І така тенденція – є проявом високої соціальної відповідальності краян, які з розумінням ставляться до складних умов сьогодення та до потреб держави у забезпеченні нею соціальних гарантій для вразливих категорій своїх громадян.

З вдячністю до платників з такою високою соціальною позицією, фахівці регіонального фіскального відомства наголошують, що вносячи наприкінці грудня 2014 року зміни до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», законодавець намагався конкретизувати і максимально упорядкувати умови сплати цього соціально важливого внеску, розглядаючи платників в двох таких статусах – як законослухняний платник і не дуже.

Для сумлінних і законослухняних платників податків і зборів змінами передбачено зниження ставки ЄСВ із застосуванням понижуючого коефіцієнту в розмірі 0,4 відсотка у випадку, якщо платник виконує одночасно такі умови: середня заробітна плата по підприємству збільшиться як мінімум на 30 відсотків у порівнянні з її обсягом у 2014 році, а середній платіж на одну застраховану особу, після застосування коефіцієнта, складатиме не менше ніж 700 гривень на місяць. Найголовніша умова – це розмір середньої заробітної плати на підприємстві має складати не менше трьох мінімальних заробітних плат.

Інша новація – це право «загальносистемників», у разі не отримання ними доходу, самостійно вирішувати чи сплачувати у 2015 році ЄСВ. Але, поруч з цим слід пам’ятати, що незалежно від того чи отримує або не отримує дохід підприємець, тільки при сплаті щомісяця ЄСВ, за ним зберігається страховий стаж. А це - запорука на державне пенсійне забезпечення.

Водночас, з метою створення «рівних і єдиних правил гри» в оподаткуванні та підвищення фінансової дисципліни серед недобросовісних платників, держава збільшила розміри штрафів для таких платників ЄСВ.

Так, за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) платником єдиного внеску, накладатиметься штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно несплачених сум, замість раніше встановлених 10 відсотків. Додано нову штрафну санкцію в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне неподання, несвоєчасне подання, за подання не за встановленою формою звітності.

Ті самі дії, вчинені платником єдиного внеску, до якого впродовж року вже застосовувався штраф за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою звітності, передбаченої цим Законом.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області


Ключові слова: ДФС чернівці, податкові органи України в Чернівцях

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини