Каспрук звітує перед громадою за виконану роботу

- 28.01.2015 09:37
Каспрук звітує перед громадою за виконану роботу

За 8 місяців на посаді міського голови чесно служив громаді, працював для Чернівців і чернівчан, виконував виборчу програму, дослуховувався до критичних зауважень і порад, дотримувався законів людських і Божих.

Повинен зробити більше. Не все ще реалізовано: заважає відсутність коштів, недосконале законодавство, обмеженість часу, а ще супротив тих, хто не бажає змін, десь нестача досвіду роботи в нових українських реаліях, коли доводилося вирішувати невластиві органам місцевого самоврядування завдання.

Розумію, що працювати треба краще, наполегливіше, вимогливіше. Бо час не чекає і місто потребує кардинальних змін.

Що вже зроблено :

Змінено систему стосунків влади і громади: міська рада стала більш доступною і відкритою для громадян. Результати усіх сесійних голосувань доступні громаді. Для чернівчан відкрито фінанси міста. Мешканці вільно відвідують сесії міської ради, виступають, висловлюють свої пропозиції та зауваження. Запрацювала програма «Відкрите місто». Рішення, які викликають критику чернівчан, відміняють або переглядаються. Мешканці міста як особисто, так і через громадські інституції, інтернет-спільноти ведуть відкритий діалог з міським головою, виконавчими органами, впливають на роботу міської ради , реалізують спільні програми і проекти. До аудиту управлінських рішень залучаються незалежні експерти,з проблемних питань життєдіяльності міста проводяться громадські обговорення та слухання. Усі суспільно важливі рішення проходять громадський аудит Громадською Радою, яку створено при виконавчому комітеті.

Зупинено схеми «дерибану» землі, комунального майна і коштів. Про питання так званих «шкурняків» інформую громаду. Чиновники, які помічені в зловживаннях, втрачають посади. У співпраці з правоохоронцями виявляємо факти корупції. При кадрових призначеннях не допускаю кумівства, партійних квот.

Європейські гроші почали працювати на Чернівці. Зміцнено та поглиблено партнерські зв’язки з містами Європи та Америки. Залучаються кредитні та інвестиційні ресурси європейських інституцій на модернізацію систем водопостачання, теплопостачання та зовнішнього освітлення Чернівців, впровадження в міське господарство енергозберігаючих технологій, реалізацію заходів із збереження історичного містобудівного середовища. Триває реалізація п’яти проектів в рамках Спільної операційної програми ЄС «Румунія-Україна-Молдова», інших проектів в галузі туризму, культури, впровадження кращих практик місцевого самоврядування.

Проведено аудит фінансово-господарської діяльності на більшості комунальних підприємств. Про виявлені факти зловживань проінформовано правоохоронців. На підприємствах змінюється менеджмент. Роботу найбільших комунальних підприємств ставиться під контроль громади шляхом створення Наглядових рад. Така Рада вже працює на Калинівському ринку, буде створена на водоканалі. За результатами аудитів розробляються плани виведення з кризи збиткових комунальних підприємств.

Змінено підходи до озеленення міста. Знесення зелених насаджень поставлено під контроль громади. Проведено відновлення знесених насаджень вздовж основних вулиць міста.

Завершується робота із створення єдиного Сall-центру – телефону довіри міського голови.

Розпочато роботу із створення єдиної соціальної картки чернівчанина та Єдиного центру соціальної, юридичної і психологічної допомоги бійцям АТО та членам їх родин. Розробляється нова програма забезпечення доступності.

Поки що не вдалося і над чим працюємо:

Впровадити нову транспортну схему, звільнити від транспорту центральну частину міста, збудувати нові тролейбусні лінії, залучити приватні інвестиції для будівництва паркінгів. Триває робота над програмою оновлення комунального електротранспорту, створення комунального автобусного парку.
Замість ЖРЕПів створити сучасні сервісні центри, через нестачу фінансування значно збільшити обсяги робіт з ремонту доріг, міжбудинкових проїздів, ремонту будинків, ліфтів, , благоустрою дворів, дитячих та спортивних майданчиків. Створюємо систему мотивації мешканців до співучасті у виконанні робіт з поліпшення комфортності та енергозаощадливості свого житла, благоустрою прибудинкових територій, збереження архітектурних пам’яток.

Розпочати будівництво сучасного сміттєпереробного заводу.

Залучити інвестиції у розвиток інноваційних, наукоємних виробництв, ІТ-індустрії та науково-виробничих центрів.

Створити муніципальну міліцію, подолати стихійну торгівлю та самобуди, зупинити спотворення об’єктів культурної спадщин. До протидії цим явищам активно залучаємо громадськість.

Не обтяжував звіт цифрами. Звітні дані про діяльність департаментів, управлінь та відділів міської ради за 2014 рік до 1 лютого будуть оприлюднені на сайті міської ради та винесені на розсуд громадськості.

Часто зустрічаюся з трудовими колективами, веду відкритий діалог з чернівчанами, відвертий з опонентами, готовий до об’єктивної оцінки громади, конструктивної критики.

Переконаний, що спільними зусиллями ми здолаємо негаразди та труднощі, будемо більш швидкими темпами впроваджувати у наше життя позитивні зміни. Бо усі ми любимо Чернівці і разом будуємо європейське майбутнє нашого міста.

Вдячний чернівчанам за те, що мужньо переживають ці складні часи, за патріотизм, підтримку армії, родин наших бійців.

Головне сьогодні – згуртуватися, зберегти Україну, перемогти агресора і здобути мир.


Ключові слова: звіт міського голови про роботу, Олексій Каспрук

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини