Презентовано програму адаптації переселенців на Буковині

- 21.01.2015 11:49
Презентовано програму адаптації переселенців на Буковині

Презентація проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб в Чернівецькій області» відбулась 20 січня за підтримки Представництва ЄС в Україні. Виконавцем проекту є обласна рада, Чернівецька міська рада є партнером даного проекту спільно з Департаментом соціального захисту населення ОДА.

У рамках презентації відбулось ознайомлення присутніх представників органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, волонтерів, переселенців тощо з основними заходами проекту, а також підписано грантовий контракт з Представництвом ЄС в Україні. Також Чернівецький міський голова О.Каспрук підписав Угоду про партнерство в рамках проекту.

Довідково: В 2014 році Чернівецька обласна рада спільно з Чернівецькою міською радою та Департаментом соціального захисту населення ОДА подали проект «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб в Чернівецькій області» на розгляд Представництва ЄС в Україні. В грудні 2014 р. було прийнято рішення щодо фінансування даного проекту.

Основною метою проекту є створення сприятливих умов у Чернівецькій області для адаптації та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб зі східних регіонів України, які постраждали внаслідок бойових дій шляхом забезпечення гідного тимчасового їх розміщення, сприяння працевлаштуванню, створення умов для належного рівня життя, доступу до соціальних послуг та соціального примирення з місцевим населенням.

Проект включатиме в себе комплекс послідовних заходів, спрямованих на формування стратегії допомоги населенню, яке рятуючись від війни, переміщається до Чернівецької області.

Заходи передбачатимуть ремонт 2-х житлових будинків в селах Михайлівка Глибоцького району та Кострижівка Заставнівського району для 22 родин ВПО із дітьми. Також серед заходів проекту – задоволення їх основних потреб, сприяння працевлаштуванню та допомога їм у відкритті власного бізнесу, соціальне консультування і супровід, формування толерантного ставлення місцевого населення до них.

Результатом стане задоволення основних потреб ВПО, особливо багатодітних сімей, в комфортних умовах проживання, а також в елементарних предметах побуту: люди отримають необхідні меблі, побутову техніку (плити, мікрохвильові печі, пральні машини тощо), посуд, постільну білизну, теплий одяг, ліки і т.д. Потреби переміщених осіб постійно обліковуються і будуть скориговані у випадку збільшення числа переміщених осіб.

Проект також сприятиме вирішенню проблем зайнятості цільової групи. В рамках проекту в Чернівцях буде створено Центр соціального консультування для спрощення доступу ВПО до соціальних послуг. Він займатиметься ідентифікацією, класифікацією основних звернень і потреб ВПО, координацією виконання звернень та задоволення потреб, наданням юридичної допомоги в банківських питаннях, відновленні втрачених документів і т.д.

Також результатом стане створення сприятливого мікроклімату, основаного на принципах мирного співіснування, які є дуже важливими для примирення та толерантного ставлення між ВПО та місцевим населенням на Буковині.

Загальний бюджет проекту складає 292 860 євро, із них сума гранту ЄС – 251860 євро, власний внесок – 41 000 євро. Термін реалізації проекту – 16 місяців.


Ключові слова: переселенці з Донбасу та Криму Чернівці, переселенці на Буковині допомога

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини