10 найбільш небезпечних сект

- 27.10.2010 00:00
10 найбільш небезпечних сект

 

10 найбільш небезпечних сект

1. «Храм Народів». Секта, утворена в Гайані.

Ця секта визнана найстрашнішою в світі. 18 листопада 1978 року в джунглях Гайани близько 1000 громадян США покінчили життя самогубством.

Проповідник Джим Джонс організував секту, члени якої, потрапивши туди, втрачали свою свободу. Повідомлялося, що преподобний Джонс досягав беззаперечного підкорення погрозами, побиттям та образами.

Як згадували очевидці, його проповіді нагадували швидше політичні мітинги. Під час однієї служби Джонс обернувся до американського прапора, що висів у нього за спиною, пригрозив йому куркулем і сказав: «О, зачекай же, нація фанатиків, расистів, імперіалістів і куклукскланівців! Настане твоя година розплати за вчинені лиходійства. Ось у мене в руках ця книга. Біблія, бачите? Це вона майже дві тисячі років відволікає людей від реальної роботи, заважаючи нам боротися з несправедливістю! От я кидаю її на долівку, бачите? От я плюю на неї!»

Джонс будував «кооперативний соціалізм» в окремо взятому селищі. Свою комуну в офіційних документах вони називали «Сільськогосподарський і медичний кооператив «Храм народів».

Одна з вулиць селища носила ім'я Леніна, а вранці, як побудка над Джонстауном, з динаміків лунав гімн Радянського Союзу. Дотепер про причину смерті мешканців селища немає достовірних даних.

Згідно з деякими джерелами, при спробі розігнати кооператив усі його мешканці прийняли ціаністий калій. Однак «Незалежна газета» у 1998 році писала про те, що це було масове вбивство, організоване спецслужбами США.

2. Аум Сінрікьо. Секта утворена в Японії. В багатьох країнах її діяльність заборонена.  

Учення Аум Сінрікьо, начебто засноване на текстах буддизму, по суті об’єднує неправильне розуміння поглядів буддизму, а також йоги.

Аум Сінрікьо підготувала й провела кілька терактів у Японії, зокрема у токійському метро, в результаті якого загинули 12 людей. Суд визнав лідера секти Асахару винним за 13 з 17 пунктів обвинувачення і в 2004 засудив до страти.

3. Секта «Ворота раю» (Heaven's Gate), утворена в США в 1975 році Маршаллом Епплвайтом і Бонні Неттлз.

У 1997 році Епплвайту вдалося вмовити 39 послідовників своєї секти покінчити життя самогубством через неминуче зіткнення Землі з кометою Гейла-Боппа.

Він пообіцяв адептам, що вони покинуть свої земні тіла й вирушать у подорож на космічному кораблі. Члени секти одягалися в каптури й рукавички, щоб навіть випадково не доторкнутися й не піддатися гріховному бажанню, підкорялися тисячам правил, посилено вивчали Біблію.

Були в них періоди, коли спілкуватися одне з одним можна було тільки письмово. Родину належало забути раз і назавжди. Кожен мав «партнера-спостерігача» і сам теж стежив за кимось.

Після того, як Інтернет cтав широко доступний, у ньому з'явився відповідний сайт секти під назвою «Ворота раю»

Готуючись до суїциду, члени секти пили лимонний сік, тим ритуально очищаючи свої тіла. Вони також вірили в те, що їхнє масове самогубство посприяє популярності Інтернету (багато членів секти працювали веб-дизайнерами).

Тіла 39 людей знайшли 26 березня 1997 року на їхній віллі на Ранчо Санта-Фе (недалеко від Сан-Дієго, Каліфорнія). 18 чоловіків і 21 жінка приспали себе фенобарбіталом, змішаним із пудингом або фруктовим желе.

Все це було запите горілкою; потім вони натягнули собі на голови пластикові пакети з таким розрахунком, щоб задихнутись уві сні. Обличчя і верхня частина тіл «ченців» (так вони називали себе) були акуратно накриті квадратним фіолетовим покривалом.

Усі 39 чоловік були одягнені однаково – у чорні сорочки, чорні штани й чорні кросівки.

4. Секта Менсона. Збочений маніяк, безумець, що уявив себе пророком. Він оголосив війну між чорною та білою расами. Війну, котру він, проповідник, давно передбачав. Війну, яка назавжди очистить землю і відкриє для нього дорогу до влади над світом, над усією планетою.

Чарльз Менсон був обвинувачений у 1969 році в кількох убивствах, зокрема і вагітної дружни режисера Романа Поланські акторки Шерон Тейт. Згідно з вироком суду, злочинця мали стратити у газовій камері, але в 1977 році Верховний суд Каліфорнії визнав страту неконституційною. Страту замінили на довічне ув’язнення. Торік Мейсону було відмовлено в достроковому звільненні.

5. Адвентисти Сьомого Дня. Церква адвентистів сьомого дня виникла у 1844 році в Сполучених Штатах.

У довіднику «Сучасні єресі й секти в Росії» адвентисти сьомого дня визначаються як секта американського походження, що примикає до баптистів і має особливий потяг до Старого Заповіту.

Засновником адвентизму став звичайний фермер Вільям Міллер. Вивчаючи Біблію, він дійшов висновку, що незабаром настане кінець світу. Він у 1818 році визначив рік загибелі світу: за розрахунками Міллера, ним повинен був стати 1843. При цьому родоначальник секти адвентистів зовсім не зніяковів, коли йому нагадали слова Христа про те, що ніхто не може знати ні дня, ні години Його Другого пришестя.

У 90-х роках у США сталася трагедія, коли загинули близько ста сектантів-адвентистів.

Драма сталася в 1993 році у техаському містечку Уейко, де лідер відгалуження адвентизму «Гілка Давида» Девід Кореш облаштувався із групою своїх послідовників.

Він занадто довго пророкував близький кінець світу, і пророцтво «мало збутися»... Але невдалий месія, природно, не хотів відходити сам, тому підірвав себе разом із паствою. Коли пожежа закінчилася, під руїнами знайшли близько сотні трупів, серед яких не менше 25 дітей.

6. Секта Бхагавана Шрі Раджніша (Ошо).

Раджніш зневажав людство й не приховував своїх устремлінь; може, навіть більш, ніж в історіях інших сект, тут з неприкритим цинізмом виставлені на поверхню причини, що рухали новоявленим гуру, – жадібність, хіть, марнославство й жадоба влади.

Варто додати, що культ Раджніша важко віднести навіть до псевдоіндуїстських новотворів – це абсолютно «авторський витвір», що діє в ареалі руху «Ньюейдж».

У 1966 р. Раджніш покинув університет і почав проповідувати власне вчення, що являло собою парадоксальну суміш із недогризків джайнізму, тантризму, дзен-буддизму, даосизму, суфізму, хасидизму, ніцшеанства, психоаналізу, популярних «психо-духовних» терапій і навчань Крішнамурті й Гурджиєва.

Не маючи посвяти в жодну з містичних традицій, він усе перекручував по-своєму, пристосовуючи до власних потреб. Головний постулат «єдиної релігії» Раджніша можна виразити так: «Люби Бога й роби, що хочеш».

Особливого поширення секта набула в США. Очевидно, саме «пророк» у 1984 році отруїв сотні людей у Далласі за допомогою бактерії сальмонели.

Після депортації зі США Раджніш спробував зупинитися в якій-небудь країні, де були його послідовники, але 21 держава або заборонила йому в'їзд, або вислала його без будь-яких особливих пояснень (як, наприклад, Греція).

Зараз у світі налічується близько 200 медитаційних центрів Ошо. На території колишнього Радянського Союзу існують центри Ошо в Санкт-Петербурзі, Воронежі (діє з 1996 року за назвою «Тантра Йога»), Одесі, Краснодарі, Мінську, Тбілісі, Ризі й у Москві.

7. «Орден Храму Сонця»

Заснована в 1984 році неонацистом бельгійцем Люка Журе. Вчення «Ордену Храму Сонця» походять від містичного ордену тамплієрів і деяких груп розенкрейцерів та являє собою суміш астрології, алхімії, містики, йоги й кабалістики.

Відповідно до вчення секти, Земля неминуче наближається до апокаліпсису. При цьому смерті не існує, вона лише ілюзія. Адепти вірять, що в потойбічному житті на них чекає відродження.

22 грудня 1995 року у Французьких Альпах, неподалік від Гренобля, на лісовій галявині відбулося масове ритуальне самоспалення 16 адептів «Ордену Храму Сонця», серед них одна дівчинка та двоє хлопчиків від 2 до 6 років. Батько однієї дитини був поліцейським. Деякі з жертв були вбиті пострілами в голову, а потім спалені.

8. Секта у Росії «Церква Христа», «Церква Заповіту», «Каплиця на Голгофі», «Дерево життя», «Російська християнська церква».

В інших країнах відома під назвою «Церква Тіла Христового» або «Слово життя». Відповідно до вчень цього руху, щирий християнин обов'язково має бути успішним, процвітати в земному житті. Це розглядається як підтвердження його порятунку. Бог, на думку сектантів, просто не має права відмовити людині, що має «міцну віру».

Місцеві організації надають підтримку одна одній, обмінюються «пасторами», допомагають недавно створеним осередкам. Кожне «богослужіння» починається з «прославляння» Христа шляхом  багаторазового повторення однієї нескладної фрази на зразок «Я славлю тебе, Христе» під голосний акомпанемент ритмічної музики.

Адепти секти перебувають в інформаційному вакуумі, тому що телебачення, радіо й преса начебто несуть бісівський заряд. Багато хто з них залишає своїх рідних, оскільки формується установка: хто не прийняв учення секти – знаряддя в руках диявола.

Адепти регулярно відраховують на утримання місцевої громади та її керівництва десятину (десята частина доходів). Крім того, передбачені інші численні «поточні» збори. Практикується проведення масових «релігійних» зібрань зі зціленням, які іноді організовують на стадіонах і нагадують аналогічні заходи цілителів та екстрасенсів. Лікування традиційними методами відкидають, що нерідко призводить до загибелі людей.

 

9. Раеліанці

Секта Raeliano виникла у Франції в 70-х роках минулого століття. Засновник – Клод Ворильйон (Claude Vorilhon), більш відомий як Раель (у минулому спортивний оглядач). Він заявив, що 13 грудня 1973 року в кратері згаслого вулкану в центрі Франції зустрівся з інопланетянами. Один із них назвав себе Богом (Elohim, одне зі слів, котре у Торі означає Бог).

Elohim сказав йому, що життя на Землі створили інопланетяни за допомогою генної інженерії та клонування. Раель залучає у свою секту людей, обіцяючи їм вічне життя, секретом якого він нібито володіє.

«Учитель» проповідує сексуальну свободу. В 2003 році одна з послідовниць «церкви» оприлюднила в ЗМІ заяву про те, що вона є першим у світі клоном. Сенсація незабаром була спростована вченими.

10. «Хо-но-Хана» (Ho-no-Hana), японська необуддистська секта. У перекладі означає «Учення квітки». Заснована у 1987 році. Серед послідовників секти ходили чутки, що «учитель» – Хоген Фукунага наділений магічними здібностями і може читати минуле чи майбутнє людей по їхніх ногах.

У найкращі її часи кількість прихильників секти сягала 30 тисяч людей. Насправді ж верхівка секти займалася вимаганням, пророкуючи рак або інші смертельні захворювання, так змушуючи людей брати участь у спеціальних очисних обрядах, які коштували дуже дорого ($900 за сеанс).

Після звинувачення в шахрайстві Фукунага склав із себе повноваження «учителя», був притягнутий до судової відповідальності і сплатив штраф близько мільйона доларів. Однак секта продовжує вербувати прихильників, правда,  під іншою назвою – «Yorokobi Kazoku no Wa».

yoki.ru


Ключові слова: секты, опасные секты, врата рая

Коментарі (2)
Богдана | 26.01.2019
Всесвітню благодій організація , яку створили Адвентисти сьомого дня , вона допомає людям де стались природні катаклізми такі як : землетруси , смерчі , повені , пожежі ,там де немає доступу до чистою води , і взагалі людям , які не мають доступу до медицини і нормальних умов проживання . І не протерічне собі , у Топ 10 СЕКТ входять Адвентисти сьомого дня , стаття про яких починається з слів :"ЦЕРКВА адвентистів сьомого дня виникла ...." . Секта і офіційно зарейстрована церква - це різні поття . Добре досліджуйте інформацію , перж ніж її поширювати

Ріта | 26.01.2019
Перевіряйте інформацію а потім заливайте сюди.А то пишете повний брєд

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини