В Чернівцях можут ввести картку чернівчанина

- 01.12.2014 09:31
В Чернівцях можут ввести картку чернівчанина

Можливість запровадження системи «Картка чернівчанина» обговорено на зустрічі міського голови Олексія Каспрука із керівництвом банку «Хрещатик», який вже має досвід реалізації такого проекту в Києві.

Представники банку презентували керівникам управлінь та департаментів міської ради концепцію проекту запровадження у Чернівцях багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка чернівчанина», можливості цієї системи та її переваги для чернівчан, поділилися досвідом створення і роботи такої системи у Києві.

Метою створення інформаційно-телекомунікаційної системи «Картка чернівчанина» є надання чернівчанам зручного та універсального інструменту для отримання соціальної допомоги, пільг та субсидій, забезпечення обліку проїзду в громадському міському пасажирському транспорті, отримання соціального дисконту для оплати товарів, ліків, забезпечення оплати житлово-комунальних послуг та інших послуг, які надаються комунальними підприємствами. Її запровадження дозволяє впорядкувати механізм надання пільг, їх облік та адресність.

Проект «Картка чернівчанина» є соціальним та впроваджується за рахунок коштів інвестора. Отримати «Картку чернівчанина» зможуть як пільгові категорії громадян, так і усі бажаючі чернівчани. Пропонується також запровадити електронні картки школяра, які дозволять відслідковувати відвідування учнем школи, бібліотеки, отримувати послуги з харчування та проїзду в громадському транспорті.

«Картка чернівчанина» – це іменна багатофункціональна електронна пластикова картка, яка є матеріальним носієм персональних даних утримувача картки і підтримує додатки, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної допомоги, інших інформаційних сервісів і послуг. Картка працює у міжнародних системах VISA або MasterCard, Національній системі масових платежів. Нею можна буде скористатися у будь-якому банкоматі.

Впровадження проекту «Картка чернівчанина» дозволить автоматизувати процеси обслуговування пільгових категорій громадян, налагодити облік наданих соціально-побутових пільг, забезпечити їх адресність, створити та вести єдиний електронний соціальний реєстр усіх пільговиків та підприємств, що надають послуги на пільгових умовах, більш ефективно планувати міський бюджет та ефективно використовувати бюджетні кошти, спрямовані на соціальну підтримку чернівчан.

Після аналізу всіх переваг і недоліків програми у департаментах, управліннях та відділах міської ради концепція впровадження цього проекту у Чернівцях буде винесена на обговорення громадськості.

Довідково: У Києві «Карткою киянина» вже користуються майже 600 тисяч мешканців столиці. Проект позитивно оцінено Урядом і рекомендовано для впровадження в інших містах України. Чернівці можуть стати другим містом України, де працюватиме така інформаційно-телекомунікаційна система, що дозволяє забезпечити адресність надання соціальних пільг.


Ключові слова: картка чернівчанина, картка києвлялина

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини