Літній волонтерський табір німецької недержавної організації «Акція покути – служба миру» працюватиме з 22 липня до 1 серпня у Чернівцях.

- 21.07.2009 03:22
Літній волонтерський  табір німецької недержавної організації «Акція покути – служба миру» працюватиме з 22 липня до 1 серпня у Чернівцях.

Учасники табору - молоді люди із різних країн Європи ( Німеччини, Австрії, Польщі, Республік Білорусь, Російської Федерації, та України), які виявили бажання зробити свій посильний внесок у справу зміцнення миру і взаєморозуміння між народами, піклування та збереження пам’яті про жертви злочинів націонал-соціалізму та Другої світової війни.

Організація «Акція покути – служба миру» працює у напрямку примирення народів в країнах, які постраждали від націонал-соціалізму, вже майже 50 років. Діяльність організації носить соціальний характер, фінансується в основному за рахунок приватних пожертв громадян Німеччини та інших країн, здійснюється у різних формах, включаючи направлення волонтерів та проведення літніх молодіжних таборів.
В Україні «Акція покути – служба миру» працює з 2001 року. В Києві існує представництво організації, яке наразі очолює п. Анжела Беляк. Перший волонтерський табір на території України було проведено в Сімферополі. Зараз в Україні волонтери «Акції покути – служба миру» працюють в шести містах. А загалом організація здійснює свої проекти в 13 країнах.

Кінцевою метою цьогорічного волонтерського  табору «Акції покути – служба миру» у Чернівцях є виховання молоді в дусі толерантності, а також встановлення міжкультурного діалогу. Окрім заходів культурного і пізнавального характеру, зустрічей із представниками покоління, яке пережило Другу світову війну, підготовки та обговорення рефератів, учасники табору багато часу приділятимуть упорядкуванню єврейського кладовища на вул. Зеленій.
Співорганізаторами табору у Чернівцях виступають Чернівецька міська молодіжна організація «Крок» (Голова – Микола Кушнір), Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Єврейська громада чернівецької області (Голова – Лев Клейман), Чернівецький обласний єврейський благодійний фонд «Хесед-Шушана» (Голова – Леонід Фукс).

Поряд із добровольцями з інших країн учасниками табору також буде група студентів Факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ, які проходять літню практику. Останні надаватимуть організаційну допомогу, забезпечуватимуть переклад на англійську мову, виступатимуть із рефератами, працюватимуть на кладовищі.

Своєю діяльністю у Чернівцях «Акції покути – служба миру» прагне також привернути увагу громадськості міста до питання збереження некрополів, місць поховання осіб, які загинули в ході воєнних конфліктів або стали жертвами репресій тоталітарних режимів, через осмислення трагедії Другої світової війни - до проблеми поширення у суспільстві таких негативних явищ, як расизм, ксенофобія, національна та релігійна нетерпимість.


Ключові слова: Акції покути – служба миру

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини