Лікарські рослини для скорочення матки; тонуса матки, вагітності, родов

- 07.07.2009 22:18
Лікарські рослини для скорочення матки; тонуса матки, вагітності, родов

Є обмеження при вагітності для вживання трав. Вагітним жінкам не можна призначати такі трави, як душицю, материнку, копитняк європейський, а також отруйні рослини. Вони негативно впливають на скорочення матки.

Рослини, що рекомендуються при вагітності і після пологів, для скорочення матки.

Абрикоса - сік: пити по 3/4-1 стакану в день. Курага: 100-150 г в день. Добре допомагає при анемії.

Кавун - також корисний при анемії.

Лимон - рекомендується в їжу при блювоті у вагітних.

Горіх волоський - включають в харчовий раціон для нормалізації складу крові.

Жито - в післяродовому періоді породіллі рекомендується пити юшку з житньої муки для скорочення матки.

Гарбуз - м'якоть і сік корисні при блювоті.

Морква - корисна у будь-якому вигляді, сприяє розвитку і зростанню плоду.

Барбарис звичайний - настойка: 20 г сухого листя на 1/2 стакана горілки. Наполягати 7 днів. Процідити. Приймати по 30-40 крапель 3 рази в день при зниженому тонусі матки і кровотечах після пологів.

Брусниця звичайна - ягоди споживають. Настій листя: 20 г сухої сировини на 1 стакан окропу. Наполягати 20 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день при пієлонефриті, набряках у вагітних, при цукровому діабеті.

Валеріана лікарська - відвар кореневищ з корінням: 2 чайних ложки сухої сировини на 1 стакан гарячої води. Кип'ятити 15 хвилин, процідити. Довести об'єм до початкового. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день при ранньому токсикозі і нефропатії вагітних.

Дивосил високий - відвар кореневищ з корінням: 1 столова ложка сировини на 1 стакан води. Кип'ятити 30 хвилин, процідити, довести об'єм до початкового. Пити по 1 столовій ложці 3 рази в день для попередження передчасних пологів.

Женьшень - настойка коріння: по 20-25 крапель в першій половині дня при астенічному стані після пологів.

Суниця лісова - плоди використовують в їжу. Відвар листя: 20 г сировини на 1 стакан окропу. Кип'ятити 10 хвилин, наполягати 2 години, процідити, довести об'єм до початкового. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази в день при анемії.

Каліна звичайна - настій ягід: 1-2 столових ложки сухої подрібненої сировини на 1 стакан окропу. Наполягати 4 години, процідити. Приймати по 1 стакану 3 рази в день при маткових кровотечах після пологів.

Конюшина лугова - настій квіток: 5 г сировини на 1 стакан окропу. Наполягати 30 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день при післяродовому зниженому тонусі матки.

Лимонник китайський - настойка: по 20-40 крапель 3 рази в день. Використовують для стимулювання пологів.

Мелісса лікарська - 4 чайних ложки сухої трави залити 1 стаканом окропу і наполягати 1 годину, процідити. Приймати по 1/2 стакана 3 рази в день до їди при блювоті.

Ревінь тангутський - порошок коріння приймати по 0,5-2 г при замках у вагітних.

Солодка гола - 6 г сухих кореневищ з корінням залити 1 стаканом гарячої води, кип'ятити на водяній лазні 30 хвилин, процідити, довести об'єм до початкового. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день при ранньому і пізньому токсикозі вагітних.

Шипшина корична - 20 г сухих плодів залити 1 стаканом окропу і наполягати ніч в термосі. Приймати по 1/2-1 стакану 3 рази в день при кровотечах після пологів.

Рослини, що рекомендуються при годуванні грудьми

Редька, рис, кавун, горіхи волоські, кедрові, лісові - корисні в їжу у будь-якому вигляді. Стимулюють виділення молока.

Аніс звичайний - 1 чайну ложку плодів залити 1 стаканом крутого окропу і наполягати 30 хвилин, процідити. Приймати по 1/4 стакана 3 рази в день за 30 хвилин до їди.

Материнка звичайна - 15 г сухої трави залити стаканом окропу і наполягати 30 хвилин. Приймати по 2 столових ложки 3-4 рази в день за 15 хвилин до їди.

Кропива дводомна - 1 столову ложку сухого листя залити стаканом окропу і наполягати 10 хвилин. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день.

Піон ухиляється (марьін корінь) - настойка: по 30-40 крапель 3 рази в день.

Кріп городний - трава в їжу у будь-якому вигляді. Сухі плоди: по 1 чайній ложці 2 рази в день. Розжувати і запити водою.

Матері, що годують грудьми, повинні пам'ятати про те, що їм протипоказані наступні рослини:

ДИНЯ - може викликати диспепсію у дитяти, ОГІРКИ - викликають у дітей пронос і болі в животі, СЛИВИ - можуть викликати пронос у дитяти, ЧОРНИЙ МІЦНИЙ ЧАЙ І КАВА - можуть викликати безсоння у дитяти.

Рослини, що обмежують секрецію молока

Шавлія лікарська - 1 столову ложку сухої трави залити 1 стаканом окропу, наполягати 20 хвилин і процідити. Приймати по 1/2 стакана 3-4 рази в день.

Горіх волоський, листя - 20 г, хміль звичайний, шишки - 40 г, шавлія лікарська, листя - 40 р. 1 чайну ложку збору залити стаканом окропу і наполягати 30 хвилин. Приймати по 1/2 стакана 3 рази в день.

Рослини, вживані для лікування маститу

Капуста - свіже листя прикладають до грудей. Буряк - кашку прикладають до грудей. Всього 15-29 процедур.

Яблука - протерті і змішані з жиром використовують як зовнішній засіб при тріщинах сосків.

Звіробій продірявлений - 3 столових ложки сухої трави залити стаканом окропу, наполягати 2 години в термосі, процідити. Використовувати у вигляді компресів і для промивання сосків.

Каланхоє перисте - після кожного годування 2-3 краплями підігрітого до 37 градусів соку каланхоє змащувати соски. Мазь: сок каланхоє - 40 г, фуразолідон - 0,25 г, новокаїн - 0,2 г, ланолін безводий - 100 г, змішати і використовувати зовнішньо.

Липа серцеподібна - 3-4 столових ложки квіток залити 2 стаканами води і кип'ятити 15 хвилин. Остудити до температури тіла, процідити і додати 1/2 чайної ложки харчової соди. Використовувати у вигляді компресів і для промивання.

Шипшина - масло шипшини використовувати як зовнішній засіб.


Ключові слова: вагітність, роди, лікарськи рослини, трави, для матки

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини