Здоров’я – найцінніший скарб

- 30.04.2014 15:44
Здоров’я – найцінніший скарб

Коли проблем дуже багато, ми, як правило, намагаємося вирішити найважливіші, а інші “зачекають до кращих часів”. На жаль, проблеми власного здоров'я на тлі кризових страхів здаються не надто серйозними та невідкладними, і ми залишаємо їх на потім. Розплата за таку нерозсудливість не примушує себе довго чекати. Рак товстої кишки займає друге місце серед усіх онкозахворювань у жінок та третє місце у чоловіків. У зв'язку з інтимністю ділянки та сором'язливістю пацієнтів, захворювання прямої та ободової кишок за останній час сильно зросли. Що ж робити і як розірвати замкнуте коло? Все просто. Необхідно вибрати медичну установу та досвідченого лікаря, якому Ви будете довіряти.
Сьогодні наш співрозмовник лікар-проктолог вищої категорії шведсько-українського медичного центру «Angelholm», фахівець з багатолітнім досвідом роботи, кандидат медичних наук, доцент - Андрій Володимирович Бочаров.

- Від чого залежить правильне лікування проктологічних хвороб?
- Звичайно ж, лікування проктологічних хвороб, як і інших, безпосередньо залежить від своєчасної діагностики. Чим раніше виявити захворювання, тим ефективніше буде його лікування. Я б сказав, що хворобу необхідно виявити та попередити на найбільш ранніх етапах її проявів, щоб вона не встигла розвинутися у велику проблему. Тому, враховуючи постійно зростаючу актуальність та серйозність проктологічних захворювань, вважаю за необхідне і наполегливо рекомендую проходити профілактичні огляди а при необхідності своєчасне лікування у лікаря-проктолога.

- Чи є так звана «група ризику», в кого розвиток цих хвороб найбільш вірогідний? Кому в першу чергу необхідно проходити профілактичні огляди?
- Спадковість, сучасний ритм і спосіб життя, вводять в групу ризику практично кожну людину, адже тривало-сидяча або важка фізична праця, наявність закрепів чи проносів (нерідко чергуються між собою), болі чи здуття живота (та інші прояви диспепсії кишечника), запальні та вірусні захворювання анальної та перианальної ділянок - в переважній більшості і є причиною багатьох проктологічних хвороб, зокрема геморою, анальної тріщини, гострого чи хронічного запалення прямої кишки, навколопрямокишкової клітковини, крижово-куприкової ділянки, ректоцеле (порушень нормальної архітектоніки тазового дна у жінок), конділоматозу, ерозивного проктосигмоідиту, неспецифічного виразкового коліту, хвороби Крона, поодиноких чи множинних поліпів товстої кишки, дифузного сімейного поліпозу, пухлин товстої кишки (добро- та злоякісних). Крім цього, наша екологія, культура (скоріше, у більшості випадків, її відсутність) харчування, часті і тривалі стреси — все це негативно впливає на стан нашого здоров'я. Варто відмітити, що у всіх розвинених країнах світу на сьогоднішній день проводиться обов'язкове проктологічне обстеження людей віком від 40 років (а на практиці є дуже багато випадків проктологічних хвороб уже у віці після 20 років), щоб якомога раніше виявити можливе захворювання і вчасно розпочати його лікування, не доводячи до серйозних наслідків, адже всім зрозуміло, що, наприклад, на стадії поліпа лікування проходить набагато легше для пацієнта, аніж на стадії пухлини.

- Які симптоми можуть стати «дзвіночком», який нагадає, що необхідно звернутися до проктолога?
- При болях, появі крові чи слизу під час акту дефекації, зуді в анальній ділянці, закрепах чи проносах (їх чергуванні), метеоризмі (здутті живота) і т.п., необхідно відразу звернутися до лікаря-проктолога, який допоможе розібратися, в чому реальна причина даного стану. Все це може бути проявом захворювань не тільки жовчного міхура, печінки, підшлункової залози, шлунку, а й проктологічною проблемою (зокрема – поліпа або пухлини товстої кишки). Для вибору правильного та ефективного лікування необхідно проведення комплексного обстеження, в яке входить першочергово огляд пацієнта, проведення ректо- та колоноскопії (візуальний огляд товстої кишки - прямої та ободової) та, при необхідності інших додаткових методів обстеження.. Необхідно усвідомити, що чим раніше буде встановлений діагноз, тим своєчасніше та ефективніше буде лікування. Потрібно прийти до лікаря-проктолога і обстежитися - краще переконатися, що як то кажуть «все добре», ніж пропустити початок захворювання, яке, нажаль, може бути досить грізним.

- Більшість людей бояться або соромляться зазначених маніпуляцій. Як з цим бути?
- Це стереотипи, яких необхідно позбавлятися. Обстежити власний організм, щоб бути здоровим, набагато простіше, ніж здається. Сьогодні фахівці шведсько-українського медичного центру "Angelholm" роблять все необхідне, щоб Ви відчували себе комфортно і впевнено в будь-якій ситуації. Після проведеного обстеження, Ви отримаєте висновок та рекомендації фахівця щодо Вашого стану здоров’я. В разі необхідності Ви матимете можливість отримати лікування в Центрі «Angelholm».

- З якими проблемами можна звернутися до Вас у шведсько-український медичний центр «Angelholm»?
- Наразі у Центрі проводиться діагностика та лікування проктологічних захворювань прямої, ободової кишок, навколопрямокишкової клітковини, крижово-куприкової ділянки, а саме: геморою, тріщин (гострих та хронічних), гострих та хронічних парапроктитів (нориць, або свищів), конділоматозу перианальної ділянки, ректоцеле, кокцигодинії (болей в ділянці куприка), гострих (з нагноєнням) та хронічних (з утворенням нориць) кіст крижово-куприкової ділянки, поліпів (з видаленням їх без розрізу і «входження» в черевну порожнину а саме через колоноскоп, навіть, при бажанні пацієнта, без застосування наркозу) а також лікування запальних і дуже грізних (можливі виражені кишкові кровотечі чи переродження в злоякісний стан) захворювань товстої кишки таких як ерозивний проктосигмоідит, неспецифічний виразковий коліт, хвороба Крона тощо.

- Дякуємо Вам за корисну інформацію. Ваші побажання нашим читачам.
- Не зволікайте, звертайтесь і пам’ятайте, що здоров’я – це найцінніший скарб, найдорогоцінніший та найважливіший дар природи, який необхідно берегти! То ж, бажаю усім здоров’я, злагоди і миру!


Ключові слова: лікар Андрій Бочаров, клініка Ангелхолм Чернівці, Чернівці Angelholm

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини