Школа для хворих на атопічний дерматит та акне на базі "Центру естетичної медицини Грація"

- 11.03.2014 15:53
Школа для хворих на атопічний дерматит та акне на базі "Центру естетичної медицини Грація"

Одними з найбільш поширених на сьогоднішній день хронічних захворювань шкіри, з якими на прийом до дерматолога звертаються пацієнти, є атопічний дерматит та вугрова хвороба. Вплив цих захворювань на якість життя пацієнтів та їх оточення включає в себе економічну, фізичну, емоційну та соціальну складові. Хворі та батьки повинні пам'ятати, що чим довше існує проблема, тим важче і дорожче вибратися з даного кола. Хоча кожен окремий випадок відрізняється один від одного, існує чимало практичних заходів, які можна виконувати для зниження шансів загострення хвороби. Тому правильний режим та навички з регулярного догляду за шкірою допоможуть Вам подолати проблему.

Для лікування даних захворювань в Україні довгий час широко застосовувались засоби космецевтики, роль та місце яких нерідко перебільшувалась. Поняття «лікування» та «догляд за шкірою» часто змішуються, причому не тільки пацієнтами, але і фахівцями. Водночас і надмірно застосовуються методи немедикаментозної терапії та апаратної косметології зі слабкою доказовою базою. З іншого боку, дуже часто пацієнти займаються самолікуванням, розраховуючи на оманливе незначне покращення, та не зважаючи на ризик розвитку важких ускладнень. Крім цього залишається низька обізнаність щодо цих розповсюджених захворювань і пацієнти не звертаються до лікаря навіть у разі тяжкого та розповсюдженого процесу на шкірі. Нажаль і на прийомі в лікаря-дерматолога часу вести роз’яснювальну роботу щодо захворювання та «правил життя» з цим захворюванням немає.

Ці факти не можна залишати без уваги. Враховуючи вищевикладене, з урахуванням світового досвіду, на базі «Центру естетичної медицини Грація» було ініційовано створення нового формату міні-консультацій - Школи для хворих на атопічний дерматит та акне.

Завдання кожного заняття в такій Школі - формування правильної точки зору хворих на обговорювану проблему та отримання докладних відповідей на свої питання.

Сплановане та послідовне навчання є необхідною складовою будь-якого курсу лікування та базується на формуванні довіри між пацієнтом та спеціалістом. Воно має проводитись перед, під час та після основного/підтримуючого курсів лікування. Навіть початкова стадія та легкий ступінь хвороби вимагають пильної уваги! Саме такий підхід дозволяє мінімізувати терапевтичні невдачі та покращити психоемоційний стан пацієнтів та їх оточення.

Навчання в Школі не має нічого спільного з читанням лекцій. В своїй роботі досвідчений лікар-дерматолог Центру (кандидат медичних наук - Шуленіна Олександра Валеріївна) застосовує найефективніші форми навчання пацієнтів (індивідуальні бесіди з пацієнтами та їх оточенням, презентації, інтерактивні ігри, видача друкованих інформаційних матеріалів та ін.). Для кращого засвоєння і полегшення розуміння матеріалу використовуються таблиці, слайди, малюнки. Заняття проходять в основному у формі бесіди. Щоб залучити пацієнтів в активну роботу на заняттях, лікар знаходить до кожного індивідуальний підхід.

Пояснення пацієнтам причинно-наслідкових основ та профілактики хвороби, по суті справи, являє собою опосередковану психотерапію. При цьому знання лікарем особистісних особливостей хворих дозволяє враховувати їх індивідуальність і, спираючись на ці дані, досягати максимальної ефективності терапевтичного впливу.

Комплексне лікування хворих (використання поряд з сучасними методами доказової терапії навчальної програми) сприяє підвищенню якості медичної допомоги хворим, якості життя пацієнтів та їх оточення і значно знижує фармакоекономічні витрати.

Шуленіна Олександра Валеріївна, лікар-дерматолог, кандидат медичних наук

Атопічний дерматит (нейродерміт, атопічна екзема або ексудативно-катаральний діатез) — це ураження шкіри із спадковою схильністю та тривалим перебігом, з періодичною появою висипу на різних ділянках тіла та свербіж шкіри. Перші випадки атопічного дерматиту найчастіше мають місце в ранньому дитячому віці: до 6 місяців у 45% випадків, протягом першого року життя – у 60%, і до 5 років – у 85% випадків. В Україні налічується близько 500 000 хворих на атопічний дерматит. Ця хвороба фактично невиліковна, але сучасні методи доказової медицини дають можливість ефективно боротися із захворюванням, завдяки чому кількість випадків вилікування невпинно збільшується.
Вугрова хвороба (акне, вугрі) – одне з найбільш розповсюджених захворювань людства і одна з найчастіших причин звертання по допомогу до дерматолога або косметолога. Слід зазначити, що вугрі можуть суттєвим чином впливати на зовнішність людини, а, отже, бути причиною психологічного дискомфорту, депресії, неврозів і впливати на якість життя. За різними даними, близько 70-95% представників людської популяції хоча б раз у житті мали епізод акне. Зазвичай такі епізоди трапляються у підлітковому віці і тривають в середньому 4-5 років. У окремих випадках епізоди захворювання тривають до 10-12, а іноді – і до 50 років, переходячи з підліткового та юнацького в зрілий вік, супроводжуючись вираженим запаленням, утворенням кист та вузлів і наслідками у вигляді рубцювання.

Адреса «Центру естетичної медицини «Грація»
м. Чернівці, вул. 28 Червня, 25
www.gracia-aesthetic.com
Запис за телефонами: 57-40-12
099-310-97-16
096-267-58-45


Ключові слова: атопічний дерматит, школа для хворих на захворювання шкіри Чернівці, Ценрт естетичної медицини Грація

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини