Пісні страви рецепти прості

- 24.02.2014 11:19
Пісні страви рецепти прості

Світлому християнському святу Великодню передує Великодній піст, який також носить назву Великого посту. У цьому році Великдень випадає на 20 квітня, тому і піст триватиме в період з 3 березня до 19 квітня. Багато людей задаються питанням, яку їжу можна вживати під час Великоднього посту, від чого варто утриматися, і які правила при цьому варто виконувати, адже піст - це не тільки стриманість і помірність у їжі.

Насправді, якщо ставитися до посту правильно і з належною увагою, це не так складно, як здається. Для тіла і душі корисно очиститися, адже в очищенні і полягає суть посту. Крім того, необхідно знати, що є певна категорія людей, яким не можна постувати. Справа в тому, що якщо дотримуватися посту на шкоду здоров'ю, нічого хорошого з цього не вийде.

Варто знати, що під час посту існують особливо суворі дні, коли їсти зовсім не рекомендується, дозволена лише вода. Однак у визначені дні можна їсти пісну їжу, яка теж може бути смачною і різноманітною. Пропонуємо вашій увазі прості рецепти пісного раціону, які точно прийдуться вам до смаку. Окрім того, вони нескладні в приготуванні!

Рецепт цвітної капусти з томатами. Для цього нам потрібний кочан цвітної капусти, 4 помідори, 1 червона цибуля, 2 зубчики часнику, сіль, олія, спеції - чорний мелений перець, коріандр та зелень для прикрашання. Спочатку чистимо та ріжемо дрібно-дрібно часник, цибулю нарізаємо напівкільцями. Томати треба бланшувати, щоб легко зняти шкірку, а потім нарізати кубиками. На олії в сковорідці треба  відразу легко обсмажити часник, потім додати цибулю і порізані помідори. лишаємо на малому вогні, час від часу перемішуючи, щоб страва тушкувалася. Далі беремося за капусту. Її треба розділити на суцвіття та гарно промити, а потім варити протягом 5 хвилин. Далі даємо капусті стекти, після чого відправляємо її на сковорідку до томатів. Після цього треба додати приправи і тушкувати під кришкою від 10 до 15 хвилин. Подавати страву до столу треба, прикрасивши зеленню.

Рецепт маринованої капусти з перцем. Беремо 5 кг капусти, по півкіло моркви, ріпчастої цибулі та болгарського перцю. Також нам знадобиться 300 г цукру, півлітра або трохи менше отцту, стільки ж рослинної олії і 4 столові ложки солі. Тепер беремося за приготування цієї дуже корисної і смачної страви. Видялаємо з кочанів капусти перші листочки, миємо її та ріжемо навпіл, щоб було зручніше справлятися, та друбно шаткуємо - на соломку. Вимиту та очищену моркву варто натерти на тертці для приготування по-корейськи. Очищену цибулю ріжемо напівкільцями. Що стосується перцю, то його також миємо, чистимо та ріжемо соломкою. Всі компоненти страви добре мішаємо в одній великій ємності та заправляємо рештою продуктів - цукром, сіллю, олією та оцтом. Залишити капусту треба приблизно на 2-3 години. Після того, як цей час сплине, наповнюємо капусточкою сухі банки та відправляємо в холодне місце.

Рецепт пісних голубців. Для початку нам  знадобиться невеликий кочан білої капусти, 1 стакан вареної гречки, 400 г печериць, 1 велика цибулина, свіжі помідори або томатний соус (3 столові ложки), сіль та перець за смком, 2 горішка духмяного перцю та 2 лаврових листочка. Капустяні листи обережно відділяємо від кочана та кладемо в окроп, де варимо до м'якості. Також можна варити цілу капусту, якщо листя не відділяється - попередньо треба зробити навколо кочерижки надрізи. Печериці треба подрібнити і обсмажити на олії разом із цибулею до готовності, потім додати гречку, посолити і поперчити так, як ви любите. Це і буде начинка для голубців. Листи капусти треба наповнити начинкою та згорнути конвертиками, щоб краї були підгорнуті. Тепер укладаємо вже складені голубці в каструлю. Заливати їх треба томатною пастою, розведеною з водою, або ж розбавленим соусом зі свіжих помідорів. Все треба добре посолити і покласти зверху духмяний перець та пару листочків лаврового листа. Страву треба довести до кипіння, а потім тримати на повільному вогні під закритою кришкою. Так голубці приготуються десь протягом 15 хвилин. Після цього подавати їх можна до столу, прикрасивши зеленню. Смачного!


Ключові слова: Великий піст, прості пісні страви, що готувати у Великий піст, піст перед Великоднем

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини