Як оскаржити отримані результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО)

- 14.06.2009 13:05
Як оскаржити отримані результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО)
 

Усі учасники зовнішнього незалежного оцінювання мають право оскаржити отримані результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та процедуру проведення тестування в пункті тестування у випадку виявлення порушень

Процедура подання та розгляду апеляції регламентується "Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання", "Положенням про апеляційну комісію УЦОЯО" та "Положенням про регламентну комісію регіонального центру оцінювання якості освіти" затвердженими наказом МОН України № 133 від 18.02.2009 року.
ПОДАННЯ АПЕЛЯЦІЙНИХ ЗАЯВ ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЗНО:
Розгляд апеляційних заяв щодо отриманих учасником результатів зовнішнього незалежного оцінювання здійснює апеляційна комісія Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) у м. Києві, протягом п'ятнадцяти днів від моменту їх надходження до центру.

Апеляційна заява щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року подається учасником в письмовій формі до УЦОЯО не пізніше 15 липня 2009 року.

Апеляційну заяву щодо отриманих учасником результатів тестування необхідно особисто передати до УЦОЯО або надіслати поштовим відправленням до УЦОЯО за адресою: 01135, м. Київ, вул. Чорновола, 24. У разі надходження заяви поштою дата її подання визначається за штемпелем відправлення на поштовому конверті.

У апеляційній заяві щодо результатів учасник має обов'язково зазначити:
  • Прізвище, ім'я, по батькові.
  • Дані документа, що посвідчують його особу, на підставі якого відбувалась реєстрація для участі в тестуваннях.
  • Місце проживання.
  • Номер контактного телефону.
  • Предмети, результати проходження зовнішнього оцінювання з яких оскаржуються.
Апеляційна комісія може залишити без розгляду апеляційну заяву, в якій не вказано зазначені вище дані учасника тестування.
Під час розгляду апеляційних заяв до уваги не беруться записи, здійснені учасниками зовнішнього оцінювання в тестових зошитах.
Процес розгляду апеляційного звернення щодо результатів тестування передбачає проведення технічної та предметної перевірок.

Технічна перевірка здійснюється з метою підтвердження правильності визначення результату зовнішнього оцінювання під час автоматизованої обробки бланків відповідей і його персоналізації.

Предметна перевірка здійснюється з метою встановлення об'єктивності оцінювання відповідей учасників на тестові запитання відкритого типу.

Висновки технічної та предметної перевірок розглядаються апеляційною комісією, яка за наслідками розгляду апеляційних заяв щодо результатів тестування може прийняти такі рішення:

  • відмовити у прийнятті до розгляду апеляційної заяви як такої, що не належить до компетенції комісії, або такої, що не містить повної інформації про особу або предмет апеляційного оскарження;
  • відмовити в задоволенні;
  • задовольнити.

У разі задоволення апеляційної заяви щодо результатів комісією приймається рішення про зміну оцінки учасника зовнішнього оцінювання, при цьому сертифікат заявника визнається недійсним і підлягає обміну. Рішення апеляційної комісії повідомляється заявнику письмово.

Обмін сертифікатів, визнаних недійсними за наслідками розгляду апеляційних заяв щодо результатів, здійснюється в регіональних центрах оцінювання якості освіти.

ПОДАННЯ АПЕЛЯЦІЙНИХ ЗАЯВ ЩОДО ПОРУШЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ПРОВЕДЕННЯ ЗНО:

Подати апеляцію щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання можна у випадку наявності таких порушень процедури проведення ЗНО:

  • неправильний відлік часу, відведеного на виконання завдань;
  • відсутність або пошкодження тестових матеріалів;
  • неправильні дії персоналу пункту тестування, що вплинули на якість виконання роботи учасником зовнішнього оцінювання.
  • групове запізнення на зовнішнє оцінювання учасників, підвезення яких до пунктів тестування організовували місцеві органи управління освітою.

Апеляційна заява про порушення процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання, які, на думку учасника, негативно вплинули на результати його роботи, подається учасником тестування до моменту його виходу з цього пункту тестування.

Розгляд апеляційних заяв про порушення процедур здійснюється регламентними комісіями регіонального центру оцінювання якості освіти у триденний строк із часу їх надходження.
Контакти для буковинців:
Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти
Адреса: 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Розумовського,9
Поштова адреса: 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Бандери, 1
Телефон: 8 (0342) 55-31-55
e-mail: rc.if@testportal.com.ua, bohdan@my.if.ua
Івано-Франківський РЦОЯО відповідає за проведення зовнішнього незалежного оцінювання в таких регіонах:

* Чернівецька область
* Закарпатська область
* Тернопільська область

* Івано-Франківська область

Заява подається в письмовій формі до регламентної комісії відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти через уповноважену особу Українського або регіонального центру оцінювання якості освіти в пункті тестування.

В апеляційній заяві про порушення процедури мають бути вказані прізвище, ім'я, по батькові учасника зовнішнього оцінювання, дані документа, що посвідчують його особу, на підставі якого відбувалася реєстрація для участі в зовнішньому оцінюванні, місце проживання, номер контактного телефону, предмет оцінювання, назва пункту тестування, короткий опис порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання в пункті тестування, що може негативно вплинути на результати заявника.

Після подання учасником апеляційної заяви про порушення процедури, уповноважена особа Українського чи регіонального центру оцінювання якості освіти має видати заявнику письмове підтвердження про її отримання, здійснити попереднє вивчення фактів, викладених у цій заяві та передати апеляційну заяву та матеріали, отримані під час попереднього вивчення, до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Регламентна комісія за наслідками розгляду апеляційної заяви про порушення процедур може прийняти такі рішення:
  • відмовити в задоволенні у зв'язку з тим, що порушень процедури проведення зовнішнього оцінювання не встановлено;
  • задовольнити у зв'язку з тим, що встановлено порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання, які негативно вплинули на результати тестування заявника.

У разі визнання регламентними комісіями фактів порушення процедури проведення тестування, що негативно вплинули на результати оцінювання учасника, йому надається право повторно пройти зовнішнє оцінювання з відповідного предмета.

Рішення регламентної комісії доводиться до відома заявника письмово.

По матеріалам: Освіта-ua



Ключові слова: апеляційна заява, ЗНО, тестирование 2009, апелляция

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини