У Чернівецькій області підприємства харчової промисловості перевірено на стан готовності до роботи у весняно-літній період

- 06.06.2009 11:49
У Чернівецькій області підприємства харчової промисловості перевірено на стан готовності до роботи у весняно-літній період

Як повідомляють у Чернівецькій обласній державній санітарно-епідеміологічній станції, фахівцями служби посилено нагляд за підприємствами харчового профілю. Під час перевірок особлива увага приділяється підприємствам молокопереробної, м’ясопереробної та рибопереробної галузей.

У травні поточного року фахівцями санітарно-епідеміологічної служби спільно з фахівцями ДП “Буковинастандартметрологія” та ветеринарної медицини проведені перевірки стану готовності до роботи у весняно-літній період 2009 року об’єктів м’ясо-, рибо- та молокопереробної промисловості області. Протягом травня за виявлені недоліки на підприємствах молоко-, м’ясо- та рибопереробної промисловості до адміністративної відповідальності притягнуто 8 осіб на суму 1241 грн., припинялася експлуатація 3 об’єктів, застосовано 1 фінансову санкцію на 410 грн. та забраковано 3248,6 кг недоброякісної продукції та сировини на суму 25,2 тис. грн. Нині в області працюють 2 молокопереробні підприємства: ВАТ “Чернівецький міськмолокозавод”, ТОВ “Аполлон” (м. Чернівці). Санітарно-технічний стан задовільний, підприємства забезпечені холодною та гарячою протічною водою, гострою парою, миючими та деззасобами. Холодильне та технологічне обладнання знаходиться в робочому стані. Створені умови для зберігання сировини та готової продукції. На перевірених об’єктах технічний стан трубопроводів холодильного обладнання, інших технічних вузлів та систем задовільний, відзначили в Чернівецькій обласній державній санітарно-епідеміологічній станції.

Контроль за якістю сировини та готової продукції по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках на молокопереробних підприємствах здійснюють акредитовані виробничі лабораторії. Проведені відповідні підготовчі заходи до роботи в весняно-літній період і на підприємствах м’ясної промисловості області. На контролі санепідслужби знаходяться 33 приватні підприємства м’ясопереробної промисловості, з яких в даний час з перебоями працюють лише 12. Всі підприємства підготовfні до роботи в літній період року, випуск продукції здійснюється згідно з погодженою нормативною документацією.

 

Джерело: Пресслужба ОДА


Ключові слова: Якість, сировина, ринки, Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Різке падіння крипторинку у жовтні 2025 року: причини, наслідки, уроки для інвесторів і перспективи. Часто називають цей обвал «історичним», адже він відбувся на тлі
- 12.10.2025 10:33
У Києві знайшли мертвим відомого трейдера Kostya Kudo - причиною могло стати різке падіння крипторинку Вранці 11 жовтня у Києві, в районі Оболоні, знайшли мертвим 32-річного бізнесмена
- 12.10.2025 10:25
В Киеве нашли мертвым известного трейдера Kostya Kudo – причиной могло стать резкое падение крипторинки Утром 11 октября в Киеве, в районе Оболони, нашли мертвым 32-летнего
- 11.10.2025 18:14
Долар трохи подорожчав: обмінники оновили курс валют За даними моніторингу фінансового ринку, середній курс продажу долара в обмінних
- 10.10.2025 14:14
Нобелівська премія миру 2025: хто отримав головну міжнародну нагороду року Хто така Марія Коріна Мачадо. Як зазначив Нобелівський комітет, діяльність Мачадо стала...
- 10.10.2025 14:08
Де сьогодні немає світла: графіки, регіони, ситуація після масованої атаки РФ В ніч на 10 жовтня частина України залишилась без електроенергії
- 10.10.2025 11:02
В Прилуках сильне задимлення після удару РФ по нафтобазі Про це офіційно повідомила Прилуцька міська рада, звернувшись
- 08.10.2025 13:07

Всі новини