Мінтрансзв’язку розробило Порядок отримання міжнародного сертифіката технічного огляду

- 27.05.2009 13:16
Мінтрансзв’язку розробило Порядок отримання міжнародного сертифіката технічного огляду

Як повідомили "Платиновій Буковині" у Міністерстві транспорту та зв’язку України, міністерство  розробило та виносить на громадське обговорення проект наказу Мінтрансзв’язку «Про затвердження Порядку отримання міжнародного сертифіката технічного огляду колісного транспортного засобу». 

    Проект Порядку урегульовує питання впровадження правових норм міжнародного договору України – Віденської угоди 1997 року, відповідно до якої Україна повинна мати можливість видавати Міжнародні сертифікати технічного огляду.

    Розроблений Порядок визначає процедуру отримання власником колісного транспортного засобу міжнародного сертифіката технічного огляду відповідно до Віденської угоди та створює єдині вимоги стосовно перевірки технічного стану колісних транспортних засобів і умови видачі Міжнародних сертифікатів технічного огляду  для імпортерів, експортерів, транзитерів, для резидентів і нерезидентів.

      Для досягнення цієї мети Мінтрансзв’язку пропонує уповноважити в Україні Адміністративний орган - державне підприємство «Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут» видавати міжнародні сертифікати технічного огляду і вести їхній реєстр, забезпечувати діяльність центрів технічного огляду, а також створити національну мережу центрів технічного огляду колісних транспортних засобів.

      Цей метод сприятиме створенню на території України економічно прийнятних умов для періодичного контролю транспортних засобів міжнародних перевізників (як юридичних, так і фізичних осіб, експортерів – імпортерів послуг, транзитерів), забезпечить ефективність світових процесів глобалізації економіки, оскільки знімає технічні і організаційні бар’єри проти руху товарів, людей, послуг і капіталів, а також сприяє уніфікації умов для міжнародного дорожнього руху та правил допуску до руху безпечних транспортних засобів відповідно до міжнародних договорів ООН, її регіональних економічних організацій.

    Компетентний орган (ним є Міністерство транспорту та зв’язку України) відповідно до Віденської угоди 1997 року уповноважує Адміністративний орган в рамках зазначеної Угоди, і відповідно до Порядку – центри технічного огляду колісних транспортних засобів, які мають акредитовані випробувальні лабораторії, що перевірятимуть технічний стан колісних транспортних засобів на усій території України у разі звернення (за потреби) автомобільних перевізників із відповідною заявою.

    У розробленому Мінтрансзв’язку Порядку детально виписані вимоги і процедури щодо діяльності Адміністративного органу і центрів технічного огляду колісних транспортних засобів, а також видачі Міжнародних сертифікатів техогляду.

    Передбачено, що Адміністративний орган забезпечує діяльність мережі центрів технічного огляду на договірних засадах – без залучення коштів з державного бюджету. 

    Проект наказу Міністерства транспорту та зв'язку України "Про затвердження Порядку отримання міжнародного сертифіката технічного огляду колісного транспортного засобу" 

    Порядок отримання Міжнародного сертифіката технічного огляду колісного транспортного засобу 

    Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань прийматимуться до 26 червня 2009 року на адреси Державної адміністрації автомобільного транспорту Міністерства транспорту та зв’язку України (01135, м. Київ, пр. Перемоги, 14, e-mail: zdegtyar@insat.org.ua) та Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва (01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11).  

    Довідка

    Угода про прийняття єдиних умов періодичних технічних оглядів колісних транспортних засобів і про взаємне визнання таких оглядів (Віденська угода 1997 року) набрала чинності в Україні 18 березня 2007 року.

    Віденська угода 1997 року станом на листопад 2008 року набрала чинності в 10 державах, ще 18 країн  її підписали, але поки що не ратифікували. Таким чином, найближчі сусідні держави вже діють в рамках Віденської угоди 1997 року або впровадять її найближчим часом.

    З 18.03.2007 Україна в рамках Віденської угоди 1997 року повинна мати можливість видавати Міжнародні сертифікати технічного огляду. Наразі видачу цих сертифікатів стримує відсутність відповідного нормативно-правового документа – Порядку отримання міжнародного сертифіката технічного огляду колісного транспортного засобу.


Ключові слова: Міжнародний сертифікат технічного огляду

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини