Керівник Бюро архітектури і дизайну "Стиль" у Чернівцях Микола Золотухін відзначає ювілей

- 20.05.2009 11:44
Керівник Бюро архітектури і дизайну "Стиль"  у Чернівцях Микола Золотухін  відзначає ювілей

Ювілейна дата – це особлива подія у житті кожної людини. Для чернівецького архітектора Миколи Золотухіна вона важлива тим, що йому виповнюється поважних 70 років, за які довелося пройти чимало життєвих доріг, здобути багато цінного досвіду, зрости професійно і духовно, зібрати й організувати професіоналів своєї справи у приватних підприємствах, які він очолював і з якими працює зараз. Та найголовніше, що й тепер Микола Михайлович повний енергії і нових ідей та не зупиняється на досягнутому – продовжує розробляти нові проекти, розвивати нові технології та втілювати їх у життя. А це допомагають зробити набутий протягом багатьох років досвід та репутація висококваліфікованого фахівця.
Розпочалося професійне зростання Миколи Михайловича зі вступу до Чернівецького художньо-професійного училища № 5, де він здобув професію столяра-червонодеревця 6-го розряду. Паралельно з навчанням закінчив 10 класів вечірньої середньої школи № 5. А після закінчення училища працював різблярем по дереву на меблевій фабриці. Згодом, 1961 року переїхав жити у Ленінград. Тут працював на будівництві і навчався в студії образотворчих мистецтв. А потім у Ленінградському тресті озоблювальних робіт працював помічником начальника будівельної дільниці, де займався будівництвом промислових об’єктів і великих підприємств. Тут молодий фахівець мав можливість виявити свої здібності з проектування будівель.
1965 року життя закинуло Миколу Михайловича до Москви, куди він переїхав, одружившись на москвичці. Бажання стати архітектором спонукало піти вчитися до Московського Державного художньо-промислового університету імені С. Г. Строганова, де Золотухін здобув професію реставратора-архітектора. Навчаючись в університеті, молодий архітектор одночасно працював в конструкторському бюро МПС конструктором-художником 1-ї категорії.
Однак сімейні обставини змусили Миколу Михайловича повернутися знову до Чернівців. Приїхавши до рідного міста, Микола Михайлович з 1968 по 1970 рік працював архітектором в Чернівецькій художньо-виробничій майстерні художнього фонду України. За цей час за його проектами було збудовано декілька пам'ятників, меморіальних дошок і будівель громадського призначення, що знайшли своє місце у Чернівцях, Тернополі, в сусідній Молдові тощо.
З 1971 по 1975 рік він працював старшим інженером Бюро Наукової організації, праці. А з 1975 по 1987 рік очолив бюро технічної естетики заводу «Гравітон», де під його керівництвом було збудовано і оздоблено декілька заводських приміщень. З 1988 по 1991 рік працював художником-архітектором в колгоспі «Дружба» с. Брусниця Кіцманського району Чернівецької області.
На початку 90-х , перебуваючи на посаді завідуючого відділу архітектури і декоративного мистецтва Палацу культури залізничників Львівської залізниці станції Чернівці, Микола Золотухін проектував інтер’єри та будівлі. У цей час за його проектом обладнано інтер’єри 9-го корпусу ЧНУ.
Професіоналізм і багаторічний досвід дозволили Миколі Золотухіну створити приватне підприємство художньо-промислову будівельну фірму «Земфіра», яка займається архітектурними і будівельними роботами. 1993 року Микола Михайлович став директором фірми «Земфіра» і був головним спеціалістом усі 12 років своєї роботи там. Під його керівництвом фірма виконала декілька проектів і побудувала будинки різного напрямку, виконала багато високоякісного ремонту інтер'єрів і реставрації фасадів будинків. Перебуваючи на посаді директора будівельної фірми «Земфіра», Микола Золотухін розробив і втілив у життя плани реконструкції відділення «Укртелекому» на проспекті Незалежності, реставрації стоматологічної поліклініки на вулиці Університетській.

Зараз Микола Михайлович – головний архітектор проектів приватного підприємства Бюро архітектури і дизайну «Стиль», яке займається проектуванням великих об’єктів, будівель, приватних будинків та втілює їх у життя. Зокрема незабаром на вулиці Приміській м. Чернівців з’явиться зблокований сектор з 5 будинків за проектом бюро архітектури і дизайну «Стиль», а будівництво їх здійснюватиме будівельна компанія «Ваша крыша». Найближчим часом у смт Глибока виросте торговий триповерховий комплекс 1500 кв. м. Зараз бюро «Стиль» займається реконструкцією промислової об"єкту у селі Тарашани, проектується промислова фабрика по виробництву шпону в селі Димка, Глибоцького району. Завершено проектування бетонного вузла по вул. В. Симоненка в Чернівцях.
За час своїє діяльності у Чернівцях Микола Михайлович зробив вагомий внесок у збереження і відновлення культурної спадщини рідного міста.
 

Источник:Платинова Буковина


Ключові слова: Золотухін, архітектор Микола Золотухін, архітектура"Стиль"

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини