Лазерна епіляція — вирішення проблеми небажаного волосся

- 01.04.2012 13:07
Лазерна епіляція — вирішення проблеми небажаного волосся

На які тільки хитрощі не йшли жінки в усі часи, щоб позбутися від небажаного волосся! Але жоден спосіб не дозволяв вирішити цю проблему радикально. І по нині продовжуються пошуки безпечного та кардинального видалення волосся: електроепіляція, квантова епіляція, біоепіляція тощо. Але “золотим стандартом” на сьогоднішній день вважається саме лазерна епіляція. Щоб отримати більш детальну інформацію про цей вид позбавлення небажаного волосся ми звернулись до директора Буковинського центру пластичної та естетичної хірургії, головного лікаря клініки PlastArt Руслана Гуменного.

-    Руслан Миколайович, поясніть, будь ласка, що ж таке лазерна епіляція?


-    Лазерна епіляція – це усунення волосяних фолікул без пошкодження шкіри. Завдяки дії лазера на волосяний фолікул оброблене волосся руйнується, випадає і більше не росте. У світі ця технологія існує і успішно застосовується на практиці більше 20 років. Тепер і в Україні активно використовують цей метод позбавлення небажаного волосся.

-    На якому обладнанні Ви працюєте?
-    Ми використовуємо в своїй практиці лазерний комплекс Candela GentleYAG/ На сьогоднішній день в світі це найшвидший і найпотужніший довгоімпульсний неодімовий лазер. GentleYAG забезпечує тривалість імпульсу, що варіюється, різні розміри світлової плями, високу частоту проходження імпульсів і високу потужність світлового потоку, який підводиться до місця опромінення. Унікальне поєднання довжини хвилі лазерного випромінювання  і технології динамічного охолоджування забезпечує ефективний захист шкіри з різним рівнем меланіну, включаючи засмаглу шкіру, і дозволяє проводити процедуру в комфортних для пацієнта умовах без додаткового обладнання. Таким чином лазер дає можливість зручного цілорічного застосування для будь-яких типів шкіри.

-    Дуже цікаво. А що ще уміє цей лазерний комплекс?
-    Candela GentleYAG — апарат дуже широкого діапазону застосувань — від небажаного волосся і судинних ушкоджень до лікування псевдофоллікулеза (pseudofoulliculities barbae). Лазер застосовується при загальних станах шкіри, викликаних процесом старіння, а результат цього застосування — це більш здорова, більш молода шкіра. Позитивний лікувальний ефект — розгладження зморшок, зменшення розміру пір, червоніння, зменшення еритеми і зміцнення шкірних тканин. На відміну від систем для фотоомолодження на імпульсних лампах, GentleYAG може застосовуватися для всіх типів шкіри, навіть у літній час, без небезпеки ускладнень. Даний лазер є прекрасним вибором для лікування судинних уражень, таких як судинні сіточки на обличчі і тілі. Якщо Ви хочете більш детально дізнатись про роботу цього комплексу, варто зайти на офіційний сайт компанії, за адресою: http://www.candelalaser.ru/catalog/gentleyag.html та дізнатись про все, що Вас цікавить, як кажуть, “з перших вуст”.

-    Дякую. Думаю, що і для наших читачів це буде корисно. Хотілось би знати, чи шкідлива для здоров’я лазерна епіляція? Чи впливає вона на внутрішні органи?

-    Категорично і однозначно лазерна епіляція не шкодить здоров’ю людини. Щоб це краще зрозуміти, коротко поясню, як працює лазер в апараті лазерної епіляції.  Так званою «мішенню» для лазера служить темний пігмент меланін, що знаходиться у волосі. Глибина проникнення лазерного променя при епіляції складає 1-4 мм, він досягає тільки до волосяних фолікулів, потім повністю розсіюється і ніколи не проникає глибше шкіри! При дії лазера руйнується тільки волосяна цибулина. Лазерний промінь ковзає по поверхні шкіри, не ушкоджуючи її. Єдине, що може виникнути після процедури - почервоніння, подібне тому, яке виникає у людини, яка побувала на сонці. Це почервоніння частково є показником правильно виконаної процедури. Через кілька годин це почервоніння проходить безслідно. Для повного усунення максимальної кількості волосся (70-95%) потрібно пройти курс процедур з інтервалом 1,5 - 2 - 3 місяці. Лазерна епіляція дійсно дозволяє радикально вирішити проблему небажаного волосся на тілі надовго або назавжди, не наносячи шкоду всьому організму.

-    А чи бувають рубці після лазерної епіляції?
-    Оскільки лазерна епіляція не супроводжується порушенням цілісності шкіри, то немає приводу виникнення рубців, відповідно немає і рубцювання. Рубцювання досить часто зустрічається при проведенні електроепіляції, там де в шкіру вводять голки.

-    Чи болюча ця процедура?
-    Неможливо стверджувати однозначно. Знову ж таки, дивлячись з чим порівнювати і які критерії оцінки болю використовувати. Все залежить від індивідуального порогу больових відчуттів. Відчуття при лазерній епіляції швидше за все можна назвати неприємними, ніж болючими. Вони порівнянні з клацанням по шкірі і переносяться зазвичай добре. Однозначно, механічна депіляція та епіляція воском у багато разів болючіші!

-    Чи можна за один раз назавжди видалити волосся?
-    На жаль, за один раз неможливо отримати необхідний ефект. Лазерне світло поглинається тільки «зрілими» волосяними фолікулами. Таких фолікул на тілі одночасно від 5 до 20%. Зруйновані фолікули вже надалі не ростуть, проте, проростає нове волосся. Незважаючи на те що після проведення першого сеансу може відновитися до 70% волосся, вони вже не будуть знаходитися в активній фазі росту. Лазерна епіляція порушує зв'язки, що відповідають за відтворення волосся, саме волосся стоншується, знижується і щільність їх зростання. Після другого сеансу відновиться вже менше половини волосся, після третього - і того менше. Повний цикл зміни волосся займає від 8 місяців до 2 років. На цей термін і розраховується курс процедур, щоб захопити максимальну кількість «зрілого» волосся. На надлишковий ріст волосся впливають безліч чинників, таких як ендокринні порушення, гормональний дисбаланс і т.д., тому ніхто не зможе дати 100% гарантію, що через кілька років волосся не почне активно рости.

-    Чи дорога процедура лазерної епіляції?

Порівняйте ці цифри.  Лазерна епіляція – досить доступна процедура. Але, знову ж таки, дивлячись з чим порівнювати. За останні кілька років ціни на лазерну епіляцію в Україні практично не змінювалися. При цьому вартість процедур на аналогічному обладнанні в Росії, Європі або США у багато разів вище! До прикладу, скільки коштує сьогодні один похід в ресторан?
Крім того, порахуйте, скільки зазвичай жінка витрачає в рік грошей на покупку засобів для депіляції (станки, креми, пінки і т.д.). А за 10 років? І порахуйте вартість курсу лазерної епіляції (6-8 сеансів з інтервалом 2-3 місяці і все!). Тому якщо ця процедура і здається, на перший погляд, дорогою, вона за рахунок своєї ефективності, заощадить Ваші гроші.

-    Після епіляції волосся, яке виростає не стає більш жорстким?
-    Звичайно ж ні. Навпаки, пророслі волоски стають більш м'якими, їх кількість значно скорочується і вже до третього сеансу спостерігається стійкий тривалий ефект. Іноді, після двох процедур дійсно спостерігається посилення росту, так звана «синхронізація». Це вважається проявом стимулюючої дії лазера і свідчить як раз про ефективність епіляції. Після такого «масового» проростання видаляється набагато більше волосся, ніж зазвичай.

-    Дуже вдячна Вам за цікаву розмову та масу корисної інформації. Сподіваюсь, що наша з Вами розмова допоможе читачам зробити правильний вибір.


-    Дякую Вам. І бажаю Вам і всім читачам гарного настрою, здорового самопочуття та впевненості в прийнятті рішень.

 

Буковинський центр пластичної та естетичної хірургії клініка PlastArt

Адреса: м.Чернівці, вул. Боярка 1-А, Пласт Арт
тел. 050-374-56-66, (0372)54-72-82

Керівник центру – головний лікар клініки, член ВАПРЕХ (Всеукраїнської асоціаії пластичних, реконструктивних та естетичних хірургів) Гуменний Руслан Миколайович.


Ключові слова: лазерна епіляція

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини