Євробаскет-2015 профінансують приватно

- 21.12.2011 09:57
Євробаскет-2015 профінансують приватно

Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 р., право на який Україна отримала в минулу неділю на засіданні виконкому ФІБА Європа, організатори сподіваються провести з мінімальними витратами з державного бюджету. Про це повідомив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков

Проведення Евробаскета-2015 міцно прив'язана до футбольного Євро-2012, після якого в Україні залишиться сучасна інфраструктура. Потрібно буде тільки побудувати палаци спорту відповідного рівня, що давно вже потребує наша країна.

У презентації України брали участь шість міст - Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Одеса та Львів. Матчі чемпіонату повинні пройти на семи аренах (дві - у Києві).

Привабливою стороною чемпіонату Європи з баскетболу для інвесторів і областей може стати те, що баскетбольна інфраструктура не така дорога, як футбольна. І сам захід буде в рази дешевше, ніж Євро-2012. А враховуючи "спадщина" у вигляді готелів, доріг і іншого, що залишиться після футбольного чемпіонату, реально доведеться витратитися тільки на будівництво арен.

Президент ФБУ пообіцяв, що федерація буде робити все для того, щоб при підготовці до турніру були по максимуму використані приватні спонсорські кошти і як можна менше навантаження лягала на державу.

За словами Олександра Волкова, передвиборний план готувався півроку. По ходу підготовки планувалися одні міста, в яких буде груповий етап, але сьогодні з'явилися і інші бажаючі.

Президент ФБУ підкреслив, що влада будь-якого міста можуть залучити місцевий бізнес, додати кошти з обласного бюджету і за три з половиною роки створити необхідну інфраструктуру. А потім заявити бажання провести у себе матчі групового турніру Евробаскета-2015. Нагадаємо, що в чемпіонаті візьмуть участь 24 збірні команди, розбиті на першому етапі на чотири групи.

"Якщо якийсь обласний центр надасть найкращі умови для турніру, то чому б і ні? Наше завдання - вибрати найкращі варіанти і представити їх ФІБА, яка їх затвердить,- відзначив пан Волков.- ФІБА просила, щоб ми в список приймаючих міст включили чотири міста, які прийматимуть Євро-2012. Але, приміром, ті ж Одеса і Дніпропетровськ не отримали Євро–2012, і керівництво цих міст хоче довести, що такий вибір був помилковим. У планах провести якийсь тендер, щоб міста конкурували між собою за право проведення Евробаскета".

Перший особистий внесок у Євробаскет-2015 вже зроблено: Україна надала ФІБА Європа гарантії на EUR8 млн. обов'язкового внеску. Причому половину цієї суми забезпечив перший національний спонсор. Хоча офіційно він не називається, але ще напередодні виконкому ФІБА Європа в Мюнхені українська преса повідомляла про готовність бізнесмена Ігоря Коломойського виділити на підготовку країни до Євробаскету-2009-2015 EUR180 млн.

Повертати гроші, внесені в ФІБА, українські функціонери мають намір за рахунок реклами і залучення туристів. Як приймаюча сторона Україна отримала половину рекламних площ на аренах, інша половина призначена для спонсорів ФІБА-Європа.

На думку Олександра Волкова, туристично привабливих майбутній чемпіонат Європи стане завдяки тому, що змагання буде одночасно відбірним турніром на Олімпіаду-2016. Президент ФБУ переконаний, що українські арени будуть заповнені під час проведення Евробаскета за рахунок приїзду іноземних уболівальників і місцевого населення.

Крім того, українські чиновники мають намір перед жеребкуванням попросити ФІБА, щоб у приймаючі міста потрапили збірні країн, які географічно близькі до них розташовані. Наприклад, щоб Росія проводила матчі в Донецьку, Туреччина - в Одесі, а Польща і прибалтійські країни - у Львові.


Ключові слова: Євробаскет 2015, фінансування Євробаскету в Україні

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини