З 1 січня в Голандії забороняють наркотуризм

- 19.12.2011 14:46
З 1 січня в Голандії забороняють наркотуризм

З 1 січня 2012 року приїжджим з кордону вхід у ці заклади, в яких допускається вживання легких наркотиків, буде заборонено. Самі кава-шопи, а їх у Нідерландах налічується близько 650, перетворюються в клуби. Членство в клубах буде доступно тільки для громадян Нідерландів або іноземців, які мають дозвіл на проживання в країні тюльпанів і каннабісу.

Туристи на сьогодні становлять значну частину відвідувачів кава-шопів, так що їх власники зазнають значних збитків.

Втім, заборона на наркотуризм буде введено не одночасно на всій території королівства. У трьох південних провінціях, які межують з Німеччиною і Бельгією, заборонний захід буде введений в дію 1 травня 2012 року. Остаточно Голландія стане територією, вільною від наркотуристів, до 2013 року.

Введення заборон для іноземців пов'язано не з турботою про їх моральності, а з тим, що з деяких пір голландська марихуана стала більш сильнодіючої. Завдяки маніпуляціям в процесі вирощування конопель, утримання в наркотику активного елемента тетрагідроканнабінолу (ТГК) перевищує 15%.

Таким чином, те, що легковірні іноземці приймають по старинці за легкий наркотик, насправді вже є досить важким зіллям. Голландські влади, які уважно стежать за цими трансформаціями, ввели особливу категорію для "крепленої марихуани", яка тепер вважається важким наркотиком.

Всі ці тонкощі вислизають від іноземців, які звикли вважати Нідерланди раєм легких наркотиків. За останні роки були відзначені випадки важкої передозування або навіть смерті іноземних туристів, покуривших "травку" в кава-шопі.

Це, у свою чергу, викликало різку критику голландських влади в інших країнах Євросоюзу, які звинуватили Нідерланди в тому, що країна наживається на здоров'я інших європейців.

З 1 січня для таких звинувачень більше не буде підстав. З цього моменту куріння в кави-шоп будуть суворо регламентовано. Перед тим, як затягнутися косяком, відвідувач повинен буде пред'явити посвідчення особи і зареєструватися в кафе-клубі. При цьому вводиться обмеження на максимальну кількість членів наркоклуба - не більше 2 тисяч осіб. Забороняється продаж каннабіса з вмістом ТГК понад 15%; на цей сорт каи-шопи будуть піддаватися систематичних перевірок.

В даний час єдиним умовою відвідування голландського кави-шопа і споживання каннабіса в ньому є повнолітня вік туриста.

Меккою кави-шопів є Амстердам. Проте з деяких пір міська влада намагається відійти від цього образу і просувають інші, більш здорові види іноземного туризму. Одночасно мерія намагається захистити від "легких наркотиків" дітей. Всі кави-шопи, що діють в радіусі менше 350 метрів від шкіл, будуть закриті до 2014 року.

Як часто трапляється, заборони не впливають на співвідношення пропозиції і попиту, просто попит тепер задовольняється іншими способами. Неминуче припинення наркотуризму в Голландію несподівано призвело до збільшення нелегального експорту голландської марихуани. Поки що голландські влади не знають, як боротися з цією новою реальністю, пише іспанська газета El Pais.

Закон у Нідерландах забороняє зберігання і продаж більше 30 грамів марихуани, однак він не вирішує проблему "сірої зони", забороняючи виробництво каннабіса, але не його споживання.

Декриміналізація споживання каннабіса, кількість якого не перевищує 5 грамів на людину, була здійснена в Голландії в 1976 році. З тих пір голландський експеримент вважався в Європі досить успішним, оскільки дозволяв розділити ринки важких і легких наркотиків і підпільну торгівлю останніми.


Ключові слова: споживання легких наркотиків в Голандії, кава-шопи в Голандії, наркотуризм

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини