Опублікована електронна версія книги "451 градус за Фаренгейтом"

- 02.12.2011 10:43
Опублікована електронна версія книги "451 градус за Фаренгейтом"

Одне з найпопулярніших творів американського письменника-фантаста Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом" вперше випущений в електронному форматі, повідомляють Вести.ги. Електронну версію легендарного твори випустило видавництво Simon&Schuster за 9,99 долара.

Протягом довгого часу Бредбері, категорично налаштований проти електронних книг, які, за словами письменника, "пахнуть, як спалене паливо", заперечував випуск електронних версій своїх творів.

Великий письменник, якому в серпні виповнився 91 рік, критично ставиться і до інших сучасних медіа, включаючи телебачення та інтернет, оскільки вони, на його думку, відволікають людей і не прищеплюють інтерес до читання.

Однак під натиском зростаючу популярність електронних книг Бредбері вирішив поступитися і дав дозвіл на видання. Як пояснив агентству Associated Press літературний агент письменника, авторські права на книгу закінчуються, а підписувати новий контракт з видавництвами без дозволу на електронну книгу не мало сенсу. Частка ринку цифрових книг в США оцінюється в 20% і продовжує зростати.

Роман-антиутопія "451 градус за Фаренгейтом" (+451 F - температура запалення паперу) вийшов у 1953 році. Дія роману розгортається в тоталітарному суспільстві майбутнього, де діє жорстка цензура, повністю забороняється читання книг.

Будь-яка література, яка заставляє думати, підлягає знищенню, її власники будуть заарештовані, а люди повністю занурені в медіасередовище і заповнюють свій вільний час перегляду телевізійних передач, наприклад "Родичів" - нескінченного і нетямущого серіалолу. За допомогою "телевізійних стін", мініатюрних переносних екранів і радіопередавачів у вусі безробітні люди спілкуються з друзями, що можна назвати спілкуванням друзів в соціальних мережах.

Сенс знищення книг в цьому суспільстві майбутнього в тому, щоб зробити всіх щасливими: без книжок не буде ніяких суперечливих теорій і думок і ніхто не буде розумніший сусіда. А з книгами "хто знає, хто може стати мішенню добре начитану людини?".

Життя громадян такого товариства абсолютно позбавлена від негативних емоцій і навіть смерть спростили - трупи померлих кремуються буквально через п'ять хвилин, щоб нікого не турбувати". Однак благополучне, на перший погляд, суспільство перебуває на порозі тотальної руйнівної війни, яка руйнується під завісу твори.

Сам Бредбері заявляв, що його роман не про цензуру, а про те, що телебачення руйнує інтерес до читання літератури. У свою чергу, це призводить до сприйняття знань з домислів і вирваних з контексту фактів. У 1966 році французьким режисером Франсуа Трюффо по романі Бредбері було знято однойменний фільм "451 за Фаренгейтом".


Ключові слова: роман "451 градус за Фаренгейтом", Рей Бредбері, електронна версія книжок Рея Бредбері

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини