Як зберегти зуби здоровими

- 30.11.2011 19:32
Як зберегти зуби здоровими

Практично кожна людина хоче мати білосніжну усмішку, яка не тільки красиво виглядає, але і є запорукою успіху в багатьох починаннях людини. Проте зуби мають властивість жовтіти через неправильну гігієну порожнини рота або з інших причин.

На сьогоднішній день існує маса способів відбілювання зубів, починаючи від застосування лікарських препаратів і закінчуючи народними засобами.

Крім того, стоматологічні клініки є спеціальні послуги з відбілювання зубів, яке також можна проводити і в домашніх умовах відбілювання зубів вартість при цьому різною в різних поліклініках, однак і отриманий результат може бути різним.

Зуби не настільки міцні, як здається на перший погляд. Навіть брекети їх можуть зруйнувати при неправильному догляді за ними. Тому слід виділити ті вимоги, які повинен виконувати кожна людина заради підтримки своїх зубів у здоровому стані. Насамперед, це стосується відвідування стоматолога два рази в рік.

Стоматолог може виявити різні захворювання порожнини рота, тріщини на зубах, наявність карієсу і так далі. Закінчувати свою трапезу корисно фруктом або овочем, так як вони мають властивість добре очистити порожнину рота механічним шляхом.

Чистити зуби також необхідно 2-3 рази на день, вранці і ввечері після обіду. При цьому поверхню зубів і простір між ними слід очищати ретельно, але дбайливо. Важливо подбати про масажування ясен зубною щіткою задля уникнення пародонтозу.

У свою чергу, зубам можна нанести шкоду, насамперед тоді, коли ви їсте солодощі. Вуглеводи, що містяться в солодощах, під дією бактерій порожнини рота перетворюються на кислоту, яка роз'їдає емаль зубів. Однак для нейтралізації кислоти можна вживати горіхи або сир після солодощів.

Не варто також замінювати зубочистку голкою, шпилькою або іншим металевим предметом, який може подряпати емаль зубів і завдати їм пошкодження.

Вживайте в їжу більше грубої їжі, так як м'яка їжа, а також борошняна, сприяє швидкій появі карієсу. Не поєднуйте гаряче з холодним, так як різкий перепад температур також руйнує поверхню зубів.

Варто відзначити, що вибілювати зуби за допомогою спеціальних препаратів - досить шкідливо через вміст у них високих концентрацій гидроперита хлору, який руйнує емаль зубів. Також варто зауважити, що колір зубів залежить від вмісту в організмі деяких елементів, тому зуби з жовтуватим відтінком можуть бути справжнім кольором, а не отриманим в результаті життєдіяльності.


Ключові слова: як відбілити зуби вдома, домашнє відбілювання зубів, білосніжна посмішка, поради для здоров'я зубів та ясен

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини