7 рецептів для Різдвяного посту

- 30.11.2011 13:18
7 рецептів для Різдвяного посту

 Більшість пісних страв можна приготувати на вашій кухні з доступних недорогих продуктів. Вони будуть не тільки смачні, але й корисні, завдяки великій кількості містяться в них вітамінів і мікроелементів.

Капусняк з грибами

Продукти: гриби сушені - 30 г, картопля - 4 шт., квашена капуста - 300 г, вода - 2 л, ріпчаста цибуля - 2 головки, моркву, корінь селери - по 1 шт., цукровий пісок - 1 чайна ложка, рослинна олія, сіль, мелений чорний перець.

Спосіб приготування: приготуйте грибний бульйон. Варені гриби шинкують. Окремо гасять квашену капусту 15-20 хв. Ріпчасту цибулю, моркву і корінь селери шинкують і пасерують. В грибний бульйон опускають нарізану брусками картоплю і варять до напівготовності. Додають тушковану капусту, варені шинкованные гриби, пасеровані овочі і варять до готовності, В кінці варіння додати сіль, перець за смаком.

Фаршировані кабачки

Продукти: кабачок-цукіні-1 шт., гриби - 300 г, цибуля - 1 шт., картопля - 2 шт., соєвий майонез або олія, зелень петрушки, сіль, перець.

Спосіб приготування: овочі помити і очистити від шкірки. Нарізати кабачок на шматки висотою в 6-8 см, вийняти з них м'якоть. Натерти кабачки сіллю й перцем і щільно викласти у форму. Цибулю і гриби дрібно нарізати і обсмажити на олії до повного випаровування рідини. Картоплю нарізати кубиками і обсмажити на рослинній олії. Посолити. Змішати гриби і картоплю, додати сіль, перець, соєвий майонез і нарубану зелень петрушки. Отриманим фаршем наповнити кабачки, змастити зверху майонезом і поставити в духовку на 20-25 хвилин. Страва готова, коли стінку кабачка можна легко проткнути вилкою. Готовий кабачок прикрасити зеленню і овочами.

Салат з моркви з яблуками

Натерти на крупній тертці 3 моркви, нарізати тонкою соломкою 2 яблука і перемішати їх, додавши 2 столових ложки подрібнених волоських горіхів. Заправити салат свіжо вичавленим лимонним соком або яблучним оцтом.

Гарбуз з горіхами

Продукти: 500 г гарбуза, 100 г очищених горіхів, 1 лимон, мед або цукровий пісок.

Спосіб приготування: гарбуз очистити, натерти на терці стружкою. З лимона на терці стерти цедру, вичавити з нього сік. Горіхи дрібно посікти або розмолоти в кавомолці. За бажанням можна злегка обсмажити горіхи на чистій сковороді. Все змішати, додати мед. Замість лимона можна використовувати журавлинну масу.

Картопляні котлети з чорносливом

Приготувати з 400 г відварної картоплі картопляне пюре, додати 0,5 склянки рослинної олії, 0,5 склянки теплої води і стільки борошна, щоб вийшло негусте тісто. Дати настоювати 20 хвилин, щоб борошно розпухла. У цей час приготувати чорнослив: очистити його від кісточок і залити хвилин на 15 окропом. Розкачати тісто, нарізати з нього склянкою гуртки, в середину кожного покладіть чорнослив, сформувати котлети. Зліпити тісто у вигляді пиріжків, обваляти кожну котлету в панірувальних сухарях і смажити на сковороді в олії.

Журавлинний мус

0,5-1 склянка журавлини промити і вичавити сік. Вичавки залити 3 склянки води, проварити, процідити. Рідина закип'ятити, додати 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки манної крупи і варити, часто помішуючи до готовності. Отриману масу охолодити, додати журавлинний сік і збити. Розкласти по вазочках, прикрасивши кожну порцію цілими ягоди журавлини.

Збитень

1,5 л води, закип'ятити 500 г меду, постійно знімаючи піну. Додати імбир, гвоздику, запашний перець, корицю, знову прокип'ятити і охолодити. Розвести 50 г дріжджів, змішати з медовим узваром, розлити в пляшки і поставити на 12 годин в тепле місце. Після цього пляшки герметично закупорити (бажано воском) і поставити в холодне місце на 2-3 тижні. До звареного таким чином медовому напою можна додати 500 г журавлинного соку.


Ключові слова: корисні рецепти до посту, різдвяний піст, рецепти пісних страв

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини