Путін став лауреатом китайської премії миру

- 15.11.2011 18:34
Путін став лауреатом китайської премії миру

Група китайських діячів оголосила прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна лауреатом премії миру імені Конфуція" (Confucius Peace Prize), повідомляє Agence France-Presse.

Організатори премії відзначили "видатні заслуги (Путіна) в області збереження миру". За словами одного з членів журі, Володимир Путін послідовно виступав проти бомбардувань в Лівії, поки там йшла громадянська війна.

Суперниками Путіна виступали засновник Microsoft Білл Гейтс, канцлер Німеччини Ангела Меркель, колишній глава ООН Кофі Аннан і інші діячі.

"Премія миру імені Конфуція" заснована організацією China International Peace Research Center, штаб-квартира якої знаходиться в Гонконгу. За даними Time, НКО спонсорується китайськими алкогольними та тютюновими компаніями.

У журі входить шістнадцять осіб, у тому числі поет Цяо Дамо, три професора, вісім аспірантів і четверо співробітників China International Peace Research Center. Дев'ять людей з них проголосували за Путіна.

"Премія миру імені Конфуція" була заснована в 2010 році. Тоді це стало відповіддю на присудження Нобелівської премії миру китайському художникові Лю Сяобо. Вважалося, що засновники премії були пов'язані з китайською владою, які засудили рішення Нобелівського комітету. Першим лауреатом став колишній віце-президент Тайваню Лянь Чжань. Він відмовився отримувати нагороду.

Коли був оголошений шорт-лист премії 2011 року, міністерство культури Китаю несподівано заявив, що не видавало дозволу на вручення цієї премії. У зв'язку з цим з'являлися повідомлення, що премію можуть скасувати. У відповідь, як повідомляє The Wall Street Journal, організатори пообіцяли вручити премію незалежно від думки китайської влади.

Одночасно ще одна група китайських діячів оголосила про намір вручити аналогічний приз, але з схвалення міністерства культури. Його назвали Confucian World Peace Prize, тобто в первинна назва додали слово "world".

Вручення обох премій призначено на 9 грудня. За словами Цяо Дамо, журі повідомило російське посольство про намір вручити премію Путіну, проте відповіді не отримало. Інший колектив поки не назвав свого переможця.


Ключові слова: китайська премія миру, премія миру імені Конфуція, Путін отримав премію миру, Володимир Путін

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58

Всі новини