Путін став лауреатом китайської премії миру

- 15.11.2011 18:34
Путін став лауреатом китайської премії миру

Група китайських діячів оголосила прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна лауреатом премії миру імені Конфуція" (Confucius Peace Prize), повідомляє Agence France-Presse.

Організатори премії відзначили "видатні заслуги (Путіна) в області збереження миру". За словами одного з членів журі, Володимир Путін послідовно виступав проти бомбардувань в Лівії, поки там йшла громадянська війна.

Суперниками Путіна виступали засновник Microsoft Білл Гейтс, канцлер Німеччини Ангела Меркель, колишній глава ООН Кофі Аннан і інші діячі.

"Премія миру імені Конфуція" заснована організацією China International Peace Research Center, штаб-квартира якої знаходиться в Гонконгу. За даними Time, НКО спонсорується китайськими алкогольними та тютюновими компаніями.

У журі входить шістнадцять осіб, у тому числі поет Цяо Дамо, три професора, вісім аспірантів і четверо співробітників China International Peace Research Center. Дев'ять людей з них проголосували за Путіна.

"Премія миру імені Конфуція" була заснована в 2010 році. Тоді це стало відповіддю на присудження Нобелівської премії миру китайському художникові Лю Сяобо. Вважалося, що засновники премії були пов'язані з китайською владою, які засудили рішення Нобелівського комітету. Першим лауреатом став колишній віце-президент Тайваню Лянь Чжань. Він відмовився отримувати нагороду.

Коли був оголошений шорт-лист премії 2011 року, міністерство культури Китаю несподівано заявив, що не видавало дозволу на вручення цієї премії. У зв'язку з цим з'являлися повідомлення, що премію можуть скасувати. У відповідь, як повідомляє The Wall Street Journal, організатори пообіцяли вручити премію незалежно від думки китайської влади.

Одночасно ще одна група китайських діячів оголосила про намір вручити аналогічний приз, але з схвалення міністерства культури. Його назвали Confucian World Peace Prize, тобто в первинна назва додали слово "world".

Вручення обох премій призначено на 9 грудня. За словами Цяо Дамо, журі повідомило російське посольство про намір вручити премію Путіну, проте відповіді не отримало. Інший колектив поки не назвав свого переможця.


Ключові слова: китайська премія миру, премія миру імені Конфуція, Путін отримав премію миру, Володимир Путін

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини