Wikileaks: Янукович свято вірив, що помаранчева революція відбулася завдяки США

- 01.11.2011 20:11
Wikileaks: Янукович свято вірив, що помаранчева революція відбулася завдяки США

Відомий сайт Wikileaks опрелюднив чергову порцію секретних шифрограмм з України, повідомляє Українська Правда. Шифрограму написано послом США Вільямом Тейлором за підсумками зустрічі з тодішнім прем'єр-міністром Януковичем п'ять років тому - 2 листопада 2006-го.Документ розкриває характер Віктора Януковича як особистості. І зокрема, його широко відомі фобії - так, Янукович описує американцю якихось "людей в чорному", які 2005-го року вдерлися до нього додому та навіть вдарили дружину Людмилу.

У ході розмови Янукович намагався переконати посла, що він змінився у кращий бік, та доводив, що Ющенку вигідніше співпрацювати з ним, ніж з Тимошенко. Янукович також повідомив американського дипломата, що балотуватиметься в президенти тільки якщо Ющенко спробує скасувати політреформу, яка підсилювала повноваження прем'єра.

Життя ж показало, що все сталося з точністю до навпаки - і в президенти Янукович пішов, і зміни до Конституції анулював.

Також розмова, викладена на сайті Wikileaks, показує, що Янукович свято вірив (і продовжує вірити?), що помаранчева революція відбулася завдяки американцям.Янукович заявив, що він має особисту симпатію до Ющенка та сподівається, що вони можуть знайти шляхи для співробітництва, але "Ющенко має змінитися". Команда Регіонів Януковича має навики, щоб зробити уряд дійсно працюючим, чого не вистачає Ющенку. У Ющенка було бачення, але він був лінивий; "якби він працював на мене, я б його звільнив". Партнерство та широка коаліція мають сенс; вони мають спільне бачення, але різний електорат. Ющенко конкурує з Тимошенко та націоналістами. Регіони - з комуністами, соціалістами та Вітренко. Янукович заявив, що Регіони хочуть сильного президента, та не будуть тиснути на Ющенка, якщо той працюватиме у партнерстві. Ющенко переймається втратою електорату у випадку угоди з регіонами, але Тимошенко "поховала би його", якби він обрав інший шлях. Янукович жалівся, що Ющенко не бачиться з ним регулярно; вони мають зустрічатися частіше, щоб бачили, як вони потискають руки та розмовляють разом. Ще є час для партнерської роботи, але вікно зачиняється; Янукович припустив, що рішення мало з'явитись наприкінці місяця. Він попросив посла допомогти залучити Ющенка до партнерства, стверджуючи, що Ющенко "зобов'язаний американцям своєю посадою". Посол відповів, що це нонсенс.


Ключові слова: Wikileaks про Януковича и Ющенко, Викиликс о Ющенко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини