Україна вимагає від Росії перелік озброєння кораблів ЧФ

- 20.10.2011 10:56
Україна вимагає від Росії перелік озброєння кораблів ЧФ

Міністри оборони України та Росії не підписали угоду про заміну кораблів Чорноморського флоту РФ на нові через неузгодженості по доступу України до інформації про озброєнні кораблів.

Про це повідомив джерело в військово-політичних колах, знайомий з вмістом переговорів міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова і українського міністра оборони Михайла Єжеля в Києві.

"Україна хоче, щоб Росія погоджувала з нею кожен крок, надавала повний перелік озброєння нових кораблів, укладала контракти на їх обслуговування з українськими судноремонтними підприємствами", - сказав співрозмовник газети.

"Те ж стосується наземної техніки, берегових систем, авіації. Росія хоче залишити флот більш незалежним від рішень українських партнерів", - додав він.

За словами джерела, умови заміни бойових кораблів зараз цілком залежать від інших домовленостей Росії і України у військовій сфері, в тому числі по закупкам російської техніки, по використанню українського комплексу НИТКА і навіть з постачання в Росію українських літаків ан-70.

"Багато хто з цих питань не можуть бути вирішені на рівні міністрів оборони", - пояснило джерело.

В той же час він підкреслив, що Росія планує вирішити питання про заміну корабельного складу Чорноморського флоту "в максимально коректному режимі".

"Це базування на території іншої держави. Україна повинна чітко розуміти, який потенціал знаходиться на її території. Зрозуміло, ні про яке ядерну зброю мова не йде", - підкреслив представник військово-дипломатичних кіл.

У штабі Чорноморського флоту розповіли, що для нових кораблів доведеться перебудувати причали, і це теж повинні схвалити українські влади.

При цьому ціни, які Україна просить за обслуговування російських кораблів на своїх заводах, чорноморці вважають завищеними.

Про радикальне оновлення складу Чорноморського флоту заговорили влітку 2010 року. До 2020 року флот повинен отримати 6 фрегатів проекту 1135.6(у тому числі три - до 2014 року), 5-6 підводних човнів проекту 636М, таке ж число корветів проекту 20385 (до 2017-18 року) і близько 10 малих ракетних і малих артилерійських кораблів нового покоління.

До 2025-2030 років планує довести чисельність сучасних кораблів Чорноморського флоту до 35-40.

Передбачалося, що в ході поїздки Сердюкова до Києва він підпише з Єжелем документ, що визначає, в якому режимі і на яких умовах ЧФ РФ зможе відновити старі бойові кораблі, а так само список цих кораблів і наземного озброєння, яке Росія хоче поставити на Севастопольську базу. Але підписані документи не були.


Ключові слова: Чорноморський флот в Криму, доступ України до інформації про озброєння ЧФ, Чорноморський флот Росії

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини