Як квасити капусту?

- 16.10.2011 11:00
Як квасити капусту?

Як квасити капусту? Яка користь від капусти? Про це ми розповімо сьогодні.

При квашенні капусти в ній повністю зберігається вітамін C і біологічно активні речовини, що допомагають нашому організму пережити холодну пору року. Крім того, у квашеній капусті збільшується вміст органічних кислот і розпушується клітковина, тому капуста краще засвоюється.

Як квасити капусту?

  • Качани капусти, призначені для квашення, повинні бути неушкодженими і неподмороженнимі.
  • Верхні листки капусти знімають. У заготівлі вони виходять м'якими і несмачними.
  • Піну, що утворюється на капусті, необхідно регулярно знімати, оскільки в ній знаходяться гнильні бактерії, що викликають псування заготовок.
  • Для заготівлі капусти використовуйте тільки чисту кухонну сіль без добавок.
  • Капуста повинна бути щільно утрамбована, інакше вона вийде не хрусткої, а м'якою.
  • Зверху на шинковану капусту потрібно покласти тарілку, а на неї поставити гніт - наприклад, 3-літрову банку з водою. Це потрібно для того, щоб капуста була повністю покрита соком, інакше процес квашення порушиться, капуста потемніє і покриється цвіллю.
  • Бродить капуста повинна в теплі, при кімнатній температурі. Час від часу її потрібно протикати ножем до дна, щоб випустити гази, інакше квашена капуста буде гіркою, з неприємним запахом.
  • Коли квашена капуста буде готова (приблизно через три дні), її потрібно перекласти в скляні банки і поставити в холодильник - для того, щоб процес бродіння припинився.

І всі ці властивості квашеної капусти і дають підставу використовувати її при лікуванні багатьох недуг як допоміжний засіб.

  •  При хворобах печінки цілющий вплив робить коктейль з половини склянки капустяного розсолу і такої ж кількості свіжовичавленого томатного соку. П'ють його 3-4 рази на день після їжі протягом тривалого часу.
  •  При авітамінозі важливо їсти салати з квашеної капусти і випивати натщесерце вранці стакан соку з квашеної капусти.
  •  При високій температурі рекомендується пити капустяний розсіл, він допоможе заповнити втрату рідини, вітамінів і мінеральних речовин.
  •  При застуді випивати по 2-3 склянки капустяного розсолу, розведеного теплою кип'яченою водою у співвідношенні 1:1. Квашена капуста особливо корисна в період одужання після важкої тривалої хвороби, наприклад пневмонії.
  •  Для позбавлення від головного болю можна покласти за вуха і на скроні загорнуту в марлю квашену капусту і обв'язати голову рушником. Головний біль стихне, якщо прикладати до лоба на 20-30 хвилин 3 рази в день листя квашеної капусти або пити 3-4 рази на день по 1 / 2 склянки капустяного розсолу.
  •  Сік квашеної капусти в суміші з невеликою кількістю лимонного соку корисний при цукровому діабеті.
  •  При жовчнокам'яної хвороби слід щодня приймати розсіл квашеної капусти по 1/2-1 склянці 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування - 1,5-2 місяці. Якщо жовчні камені ще не крупніше кукурудзяного зерна, їх можна швидко (але з болем) вигнати наступним чином: змішати 1 л капустяного розсолу, 400 мл рослинного масла і сік 4 лимонів. До початку лікування добу нічого не їсти, потім кожні 30 хвилин приймати по 100 г суміші. Спочатку будуть напади болю і понос, але за 4-5 годин камені вийдуть з калом. Після цього протягом 2 тижнів потрібно пити настій з ромашки і фенхелю.
  •  Вживаючи капустяний розсіл, змішаний із дріжджами, можна позбутися від запору. Замість дріжджів в розсіл можна додати 4 г подрібненої кори крушини.
  •  При опіках, порізах і укусах комах на уражене місце покласти тонкий шар квашеної капусти і зверху ганчірочку, змочену в капустяному розсолі, або накласти пов'язку, змочену в капустяному розсолі. Тримати компрес 30-60 хвилин. Пов'язку накладати 3-4 рази на день. Якщо від розсолу з'являється печіння, потрібно розвести його охолодженою кип'яченою водою у співвідношенні 1:1 або 1:2.
  •  При похмільний синдром капустяний розсіл використовується в якості основи для бадьорять і знеболюючих сумішей. Ось один рецепт: в 3 склянки розсолу додають 100 г подрібненого в кащіцу лука, столову ложку томатної пасти або томатного соусу, перець, цукор, сіль за смаком і перемішують. У перший прийом треба випити півсклянки напою, а потім протягом дня поступово допити інше. Якщо суміш здасться занадто концентрованою, її можна розбавити кип'яченою водою у співвідношенні 2:1.

Увага! З-за високого вмісту органічних кислот квашена капуста протипоказана людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, захворюваннях підшлункової залози, гіпертонії, ниркової та серцевої недостатності, хронічних захворюваннях печінки, коліті і ентероколіті.

Ще рецепти:


Ключові слова: Яка користь капусти

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини