Створено оракул XXI століття, яким керує ЦРУ

- 28.09.2011 15:30
Створено оракул XXI століття, яким керує ЦРУ

Шведсько-американська компанія, яка підтримується ЦРУ, стверджує, що розроблена нею нова технологія може передбачати спалахи захворювань, терористичні погрози, економічні коливання і брак ресурсів.

Для того, заглянути в майбутнє не потрібно знати хіромантію, положення світил на небі або карти таро. Як відзначають розробники, після появи нової технології, вона стане всеосяжним оракулом майбутнього.

Шведсько-американська компанія Recorded Future по виробництву програмного забезпечення розробила програму, яка спеціалізується в області інтелектуального аналізу. Її покровителем виступає інвестиційна структура ЦРУ - In-Q-Tel. Є надія, що запобігання терактів може стати одним з прикладів активного використання цієї програми.

"Це корисний помічник, але пророкування завжди важко. Наш світі не стикається з однією небезпечною проблемою, і важливо розуміти, що такі люди, як (Андерс Беринг) Брейвик і ватажки "Аль-Каїди" володіють достатнім здоровим глуздом, приховуючи себе через кодові слова і замаскований сенс", - говорить Магнус Рансторп, директор з досліджень Центру вивчення асиметричних загроз Шведського національного коледжу оборони (Försvarshögskolan). Крім того, він - один з провідних експертів Швеції з ісламського тероризму.

За допомогою "тимчасового двигуна аналітика", цей інструмент прогнозування допомагає експертам передбачати події і тенденції, переглядаючи сотні тисяч публікацій новин, блогів, відкритих джерел, комерційних видань, сайти урядів, фінансові бази даних та багато іншого.

Потім програма просіює безліч загальнодоступної інформації, прагнучи виявити зв'язку, отримати найбільш важливе, зіставити і візуалізувати інформацію, яка розкриває імовірнісні моделі минулого, сьогодення і майбутнього практично з усіх аспектів діяльності людини.

Компанія стверджує, що її інструмент буде настільки чутливий до змін даних, що зможе навіть "випереджати новини" і передбачити політичні кризи, спалахи хвороб, основні зміни на ринку, брак ресурсів і стихійні лиха.

Google і зовнішня розвідка США (ЦРУ) є фінансовими покровителями компанії Recorded Future.

Массачусетська концепція, що лежить в основі цієї програми, схоже, є близькою родичкою аналогічних інструментів аналізу даних, використовуваних Dow Jones, Thomson Reuters і Selerity.

Ідея полягає в розробці програми, яка аналізуючи новини, передбачає, як це відіб'ється на окремих акціях і на ринках у цілому.


Ключові слова: технологія для передбачення майбутнього, ЦРУ, оракул майбутнього, компанія Recorded Future

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини