Чому не можна довго зберігати продути в морозилці?
- 27.09.2011 17:26Епідеміологи застерігають - не піддавайте продукти глибокій заморозці! Тобто приділяйте увагу певному моменту - до терміну придатності, зазначеного на упаковці.
Багато наївно припускають, що продукти в морозилці можуть зберігатися до нескінченності. Тим часом, деякі заморожені овочі та ягоди зберігаються лише місяць або трохи більше. Морепродукти і морозиво - і того менше.
Найголовніше - ви навіть не помітите, що їжа вже не та. Адже при низькій температурі бактерії і мікроорганізми не проявляють такої бурхливої діяльності, як при кімнатній. Між тим, свою шкідливу справу вони вже встигнуть зробити.
Тому вчені рекомендують після морозилки піддавати продукти термічній обробці, тобто варити-смажити-парити, але не їсти сирими. Особливо, якщо вони полежали достатню кількість часу.
І в жодному разі не пихайте розтале морозиво назад в морозилку. За той час, поки воно тануло при кімнатній температурі, в ньому могли завестися мікроби і бактерії. Їм на заморожування абсолютно наплювати. Адже морозиво кип'ятити не будеш...
Коментарі (0)
Другие новости:
- 26.04.2024 10:53
- 24.04.2024 16:04
- 23.04.2024 10:14
- 23.04.2024 09:14
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58