Чому не можна довго зберігати продути в морозилці?
- 27.09.2011 17:26
Епідеміологи застерігають - не піддавайте продукти глибокій заморозці! Тобто приділяйте увагу певному моменту - до терміну придатності, зазначеного на упаковці.
Багато наївно припускають, що продукти в морозилці можуть зберігатися до нескінченності. Тим часом, деякі заморожені овочі та ягоди зберігаються лише місяць або трохи більше. Морепродукти і морозиво - і того менше.
Найголовніше - ви навіть не помітите, що їжа вже не та. Адже при низькій температурі бактерії і мікроорганізми не проявляють такої бурхливої діяльності, як при кімнатній. Між тим, свою шкідливу справу вони вже встигнуть зробити.
Тому вчені рекомендують після морозилки піддавати продукти термічній обробці, тобто варити-смажити-парити, але не їсти сирими. Особливо, якщо вони полежали достатню кількість часу.
І в жодному разі не пихайте розтале морозиво назад в морозилку. За той час, поки воно тануло при кімнатній температурі, в ньому могли завестися мікроби і бактерії. Їм на заморожування абсолютно наплювати. Адже морозиво кип'ятити не будеш...
Коментарі (0)
Другие новости:

- 05.09.2025 09:32

- 03.09.2025 09:27
- 01.09.2025 11:10

- 01.09.2025 10:06

- 01.09.2025 09:07

- 31.08.2025 10:51
- 30.08.2025 14:33

- 30.08.2025 14:27