Як позбутися від натоптишів і мозолів

- 22.09.2011 16:48
Як позбутися від натоптишів і мозолів

Натоптиши з'являються тільки на стопі. Вони утворюються  протягом декількох тижнів, місяців, а звертають на себе увагу вже відчуттям дискомфорту і болю. Адже саме народна назва близько до словами: тупотіти, натаптувати.

Не завжди можна стежити за процесом появи неприємного огрубіння шкіри. Іноді воно схоже на болючий горбок або на огрубілу складку або ж в такому випадку шкіра на стопи лущиться шарами, або один палець як би намагається "відтоптати" інший - все це має відношення до взуття і тілесного досвіду.

Дискомфортне взуття, виготовлене за промисловими лекалами масового виробництва, підлягає поверненню, згідно з діючими правилами. Тому, навіть на розпродажах не варто брати все підряд, взуття треба приміряти, а краще походити в приміщенні, щоб пізніше, не довелося викинути взагалі. Жорсткий матеріал, невідповідний розмір, незручний підйом можуть стати факторами травм стопи і п'яти.

Але іноді натоптиші виникають і при носінні звичного, зручного взуття. У цих випадках можна зіставити час їх появи з подіями в житті людини.

Можливо, що варто переглянути своє ставлення до життя і власних цінностей, змінити ритм і напрямок дій.

Як правило, в цей період боязко наступити на начальника, товариша по службі, тещу, свекруху, сильне власне бажання, передчуття. На жаль, натоптишів може виникнути кілька, не виключені запалення. Організм підказує про порушення відповідності роботи і відпочинку, природну зміну пріоритетів, цілей, інтересів.

Вправи, які позбавляють від натоптишів

Руху лижника, який об'їжджає перешкоду, можуть замінити найбільш професійний масаж стоп. Схиливши коліна зігнуті вправо-вліво, вдасться відчути дискомфортну ділянку, а також поліпшити загальне кровопостачання. Згодом больові відчуття зникають разом з явищем.

Корисні також кругові обертання зігнутими колінами: за годинниковою стрілкою і проти.

Черговість виконання вправ, час доби - не важливо. Десять рухів в кожному напрямку бажано виконувати без взуття, щоб стопи вільно відчували поверхню.

Лікарські засоби для стоп

Мозольный пластир дає хороший позитивний ефект. Але, залишивши колишню ходу, цілі, думки, відчуття, доведеться змиритися з періодичністю виникнення натоптишів.

Соковиті лусочки ріпчастої цибулі досить сильно впливають на ділянку огрубіння шкіри, які після кількох сеансів можна безболісно зняти. Зафіксувавши на ніч легким бандажем, вранці пов'язку знімають. У період використання взуття закритого типу така процедура є більш результативною - не дратується додаткові прилягаючі ділянки шкіри.

Пом'якшуючі засоби, креми для ніг підтримують шкіру, однак є додатковими засобами.

Народні засоби від мозолів

Лушпиння з цибулі скласти в банку і залити столовим оцтом, щоб воно було повністю покрите. Закрити горлечко компресним папером і обв'язати ниткою. Залишити на два тижні при кімнатній температурі. Через два тижні процідити і злегка просушити лушпиння. Нанести шар в 2-3 сантиметри на мозоль. Шкіру навколо змазати жиром, вазеліном або жирним кремом. Зав'язати на ніч, можна одягнути шкарпетку. Вранці ногу розпарити і обережно, не докладаючи великих зусиль, зіскребти мозоль. Якщо мозолів багато або вони великі  - повторити ще раз.

Розпарити ногу. Краще робити на ніч. Прив'язати у мозолі цедру лимона з м'якоттю. Протягом 2 -3 днів повторювати процедуру. Після чого розпарити ногу і акуратно прибрати мозоль.


Ключові слова: натоптиші та мозолі, як прибрати натоптиші, здорові та красиві стопи

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини