Пенсійну реформу оскаржили в Конституційному суді

- 21.09.2011 13:43
Пенсійну реформу оскаржили в Конституційному суді

Депутати партії Фронт Змін і БЮТ-Батьківщина звернулися до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційним закон про реформування пенсійної системи.

Як повідомляє Фронт змін, дві опозиційні сили звернулися до КС з поданням про визнання неконституційним закону ПРО заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи, прийнятого 8 липня (№ 3668-VI).

Конституційне подання підписали більше 45 народних депутатів. Підписи під зверненням поставили лідер Фронту змін Арсеній Яценюк і член фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв. Уповноваженими представниками в КС при розгляді подання будуть Арсеній Яценюк і член фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Павловський.

"Підставою для визнання цього закону неконституційним є порушення встановленої Конституції процедури його розгляду і прийняття, а також звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод громадян України", - зазначається в поданні.

Так, згідно з Конституцією, відзначають в опозиції, рішення парламенту приймаються виключно на пленарних засіданнях шляхом особистого голосування народним депутатом. Згідно опублікованій на офіційному сайті Верховної Ради інформації, на 59-м пленарному засіданні восьмої сесії парламенту шостого скликання письмово були зареєстровані 257 народних депутатів.

Згідно з офіційними даними поіменного голосування за законопроект №3668 у другому читанні і в цілому "за" проголосували 248 народних депутатів, "проти" - 66, утрималися - 0, не голосувало - 14. Тобто, з 257 письмово зареєстрованих народних депутатів у голосуванні взяли участь 328 осіб.

"Це свідчить про те, що окремі народні депутати голосували не тільки за себе, але і за відсутніх колег", - говориться в повідомленні опозиції.

Повторний розгляд цього закону 6 вересня, зазначили депутати від опозиції, супроводжувалося ігноруванням положень Конституції, законів України та грубим порушенням законодавчої процедури. "При цьому можна вважати протиправними дії спікера Ради, який повинен був направити прийнятий 8 липня закон №3668 на підпис Президентові", - говориться в повідомленні.

"Проте він виніс закону на повторне читання, посилаючись на норму Регламенту про усунення неузгодженостей. Аналіз стенограми засідання парламенту від 6 вересня по обговорення та прийняття пенсійного закону свідчить про те, що вносилися поправки, а не усувалися неузгодженості і неточності. Таким чином, був порушений Регламент, який забороняє внесення поправок у закон", - заявили депутати від Фронту змін і Батьківщини.

Народні депутати вимагають визнати закон про реформування пенсійної системи неконституційним у цілому, а виробництво за цим конституційним поданням - нагальним і розглянути його протягом місяця.


Ключові слова: оскарження пенсійної реформи, Яценюк проти пенсійної реформи, зміни до пенсійного кодексу України

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини