Себастіан Денхардт розповів про документальний фільм "Кличко"

- 16.09.2011 14:19
Себастіан Денхардт розповів про документальний фільм "Кличко"

Режисер документального фільму «Кличко» про змову з отруєнням, гопників з бультер'єром і велику сварку Віталія та Володимира Кличків, про яку ніхто не знає.

- З чого почався фільм «Кличко»?

- У 2008 році обидва брати одночасно стали чемпіонами, і в мене виникла ідея зняти про них документальне кіно.Я знав, що їм дуже часто робили такі пропозиції, але подумав, що за попит не б'ють у ніс, і відправив менеджменту Кличко кілька своїх робіт, після чого отримав запрошення в їх тренувальний табір.Я провів там три дні, ми багато розмовляли і вирішили, що це буде кіно не про бокс, а про дорослішання. Це їх переконало. Перед зйомками я подивився всі на світі боксерські фільми. Найбільше мені сподобався «Коли ми були королями» про Мухаммеда Алі, а це кіно зовсім не про бокс.У випадку з «Кличко» я хотів домогтися того ж самого.

- Зрозуміло, навіщо вам це кіно. А для чого воно братам Кличко? Хіба їм потрібна додаткова реклама?

- Я не знаю. Я ніколи у них про це не питав.Можу припустити, що справа в деяких критиків, які пишуть, що Кличко поводяться як роботи. Вважається, що вони живуть в ідеальному світі телетрансляцій, грандіозних боксерських шоу. Насправді, вони ніякі не роботи - можливо, вони вирішили довести, що це не так.

- Захотіли продемонструвати свою людську сторону?

- Думаю, так. Показати все те, що публіка не бачить, але ж за кадром залишається стільки цікавого. Під час боїв ніхто не говорить про їх душевному стані.Ніхто не копає досить глибоко, а ми вирішили копнути, і я думаю, братів ще й це зацікавило.

- У вас у фільмі є неймовірні архівні фото та відео, в яких юні Віталій з Володимиром виглядають звичайними гопниками в спортивних костюмах. У них навіть бультер'єр був.

- Так, це дуже смішний момент. З іншого боку, нічого дивного.

- Одночасно з цим якийсь американський боксер каже у вас в кадрі, що Кличко могли б стати юристами або взагалі топ-менеджерами, але на свій страх і ризик обрали бокс. Ви з ним згодні?

- Це говорить Леймон Брюстер, він дуже по-американськи відноситься до боксу, і ймовірно, в Америці таке дійсно було б можливо. Але Кличко виросли в Європі, вони зовсім інакше потрапили в бокс. Вони вийшли з аматорського спорту і почали будувати професійну кар'єру.Спочатку вони просто вчилися тому, як себе захищати, і на мій погляд для них захист як і раніше важливіше атаки. У них мало спільного з американськими бійцями, які боксують так, ніби бій для них - це перестрілка в ковбойському салуні. І за це Кличко теж критикували.Коли вони були молодими, перед ними була одна мета - стати тією парою братів-боксерів, якої вони є зараз. Вони дуже багато працювали заради цього, і на мій погляд, у них не було ні єдиного шансу стати юристами або лікарями.

- До того ж, вони зросли на заході Радянського Союзу, коли найчастіше ставали або качками, або сторч. Чи довелося вам вирізати що-небудь з фільму на вимогу братів?

- Після того як ми показали їм чорновий варіант фільму, і він їх повністю влаштував, брати взагалі не втручалися в процес, Все-таки ми провели разом пліч-о-пліч майже два роки і стали довіряти один одному. Ну а крім того, у контракті було прописано, що останнє слово за режисером.
- При цьому у вашому фільмі немає ні слова про те, що причиною поразки Володимира Кличка від Брюстера в квітні 2004-го могло бути отруєння, до якого нібито мав відношення знаменитий промоутер Дон Кінг.Адже раніше брати Клички самі про це в інтерв'ю розповідали.

- Звичайно, я чув цю історію, і Володимир мені її розповідав. Це дуже цікавий момент, і я б дуже хотів, щоб він був у фільмі, але я сам вирішив не торкатися цієї теми, тому що ні в кого немає переконливих доказів.Ви зможете знайти в моєму фільмі деякі натяки на цю ситуацію. Наприклад, спортивний коментатор Ларрі Мерчант каже: «Володимир до сьогоднішнього дня не розуміє, що ж насправді відбулося». Це для тих, хто вміє читати між рядків.

- Не розумію, як можна було пройти повз таких шекспірівських пристрастей: змова, отруєння, лікарня!

- А от німецькі журналісти звинувачували мене, що я не згадав той факт, що після бою в Бангкоку у Віталія був позитивний тест на допінг.Але знову ж - на це довелося б витратити 5-7 хвилин екранного часу. Потрібно було б шукати того самого лікаря, ритися в документах, хоча це вже все неважливо. Це сталося 16 років тому і тепер брати проходять тест на допінг після кожного бою. Що нового ми б розповіли?Наскільки я знаю, Віталій був на лікуванні десь на Чорному морі, і лікар, який не мав ні найменшого відношення до спорту, дав йому якесь заборонене ліки. Загалом, це була просто випадковість.

- Вже вибачте, що я весь час повертаюся до цієї теми, але що зараз почуває Володимир з приводу свого передбачуваного отруєння?

- Він змирився з цією ситуацією - принаймні, так він сказав мені. Сталося те, що трапилося. Нічого вже не зміниш.Він не хоче виглядати невдахою, який постійно мусолить одну і ту ж тему. Життя триває. Через стільки років складно розібратися в тому, що дійсно відбулося.Єдине що я знаю - у спортсменів є спеціальні техніки, щоб захистити себе психологічно від нав'язливих неприємних думок.

- Як вам вдалося витягнути з братів історію про їх серйозної сварки, про яку майже ніхто не знає?

- Це було непросто.Але я точно знав, що якщо є два таких успішних брата, які так близькі один з одним, то у них обов'язково повинні початися проблеми у відносинах. Інакше не буває.Звичайно ж, старший брат хоче захистити молодшого, а той більше всього на світі мріє звільнитися від його заступництва, вирватися з його обіймів. Це було моє припущення, що в шафі у братів можуть бути скелети, і я мав рацію.Я багато розмовляв з обома, це були дуже довгі інтерв'ю - з тим же Володимиром вони тривали по 4-5 годин. У якийсь момент вони просто забували про камеру і говорили на будь-які теми.
- Чому Кличко у вашому фільмі говорять по-німецьки? Для українських глядачів це точно буде сюрприз.

- Спочатку я хотів, щоб фільм був на двох мовах, і ми знімали кожну сцену двічі: спершу на німецькій, а потім російською. Але з цього нічого не вийшло, це було надто складно.Тоді ми подумали, що виробляємо фільм більшою мірою для німецького ринку,а український ринок не такий великий.

- Я б навіть сказав,катастрофічно малий.

- Саме так. Німецька аудиторія не зрозуміла б, якби Кличко говорили по-російськи, оскільки всім відомо,що вони вільно спілкуються німецькою.А для якихось американців це взагалі значення не має - для них ми готуємо дубльовану версію.

- Що ви думаєте про боксерському стилі братів Кличків? У вашому фільмі Володимир стверджує, що бокс для нього - як шахи, в яких прораховується кожна деталь.

- Я можу зрозуміти його тактику.Я захоплююся його інтелектуальним підходом до боксу. Його тренер добре сказав, що він як кілер, який вишукує у своєї жертви слабку сторону. При цьому тренер скаржився на те, що іноді Володимир занадто багато думає.І тим не менш, він перемагає і іноді перемагає блискуче, збиває свого супротивника з ніг. Якщо ти хочеш побачити кров на рингу, за цим потрібно їхати в Штати, а якщо тобі цікавий розумний бокс, тоді подивися бій Кличко.

- Після того як ви провели стільки часу з обома братами, чи можете сказати, чим вони відрізняються один від одного? Тим більше, що деякі їх до цих пір не розрізняють.

- Що, правда? Це не тільки в Німеччині, а і в Україні теж?

- Особисто в мене завжди були з цим проблеми.

- Якщо говорити про спорт, то на Віталія дуже вплинув кікбоксинг, і ось він як раз б'ється як ковбой. Володимир у цьому сенсі - його повна протилежність. У нього завжди надійний захист, він дотримується класичної схеми рухів, у нього ідеальний джеб.Що стосується Віталія, то він дуже цілеспрямована, завжди рухається до того, щоб знищити противника - і в реальному житті теж. У його випадку бокс і життя дуже перетинаються. Мені здається, в кінці кінців він і в політиці доб'ється успіху. Йому всього 40, і для політика це вкрай юний вік.

- Що може їх звести з розуму?

- Навіть не знаю. Жодного разу не бачив їх божевільними. Думаю, Девід Хей страшно їх дратував. Лайка ось такого плану зводить їх з розуму. Але в житті вони дуже м'які і доброзичливі люди. Я був вражений тим, як спокійно вони спілкуються з фанатами та журналістами.Навіть якщо багато годин поспіль їм задають одні і ті ж питання, вони все одно підійдуть до кожного, для кожного знайдуть час.Особисто я б на їх місці звихнувся

Источник: znaki.fm


Ключові слова: документальний фільм "Кличко", Себастіан Денхардт інтервю

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини